reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DIR-635 s maximálním USB portem

3.11.2009, Martin Kuchař, recenze
D-Link DIR-635 s maximálním USB portem
Po minulém routeru D-Link se dnes podíváme na jeho bratříčka, který se snaží ukázat, že na WiFi routeru může být přítomen i USB port s nespočtem funkcí. Proč si tedy doma nenasdílet tiskárnu, data nebo se pojistit proti výpadku 3G modemem připojeným k routeru?
Tentokrát bude opravdu těžké vynést finální verdikt. Celkem propracovaný router vypadá na první pohled zajímavě, moderní funkce podporující USB zařízení a jejich sdílení v síti, přehledný web-management a trojice antén, které by měly pokrýt větší oblast, jistě nalákají nespočet uživatelů.



Na druhou stranu jste ale v testech mohli vidět, že rychlost dnes testovaného routeru není zrovna závratná – spíše naopak. Ve všech testech se přístroj umístil na spodních příčkách a jednou dokonce na úplně poslední. To už není zcela dobrá vizitka a v místech, kde se očekává velký přenos v síti s častým kopírováním asi nebude DIR-635 úplně dostatečný – za menší peníze se dá sehnat rychlejší kousek.

Jde tedy především o to, zda chcete rychle kopírovat a přenášet data a bez specialitek se obejdete – pak si můžete klidně koupit DIR-615, nebo zda chcete sdílet v síti data, tiskárny apod. a maximální možnou rychlost prostě oželíte. Nechceme zde tedy vynášet jednoznačný finální verdikt, protože záleží především na osobních preferencích a dílčích požadavcích každého uživatele.

Každopádně ale kromě nízké rychlosti je router kvalitní, možnosti jsou velmi bohaté a cena není přemrštěná.


USB funkce
nízké přenosové rychlosti
přehledný web-management
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1800 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru D-Link DIR-635 děkujeme D-Linku.

reklama