reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.1.2006, Pavel Kovač, recenze
Zraky všech hráčů se upírají na rychlé LCD panely a tajně doufají, že se konečně objeví panel s patřičně rychlou odezvou, jež by uspokojila i ty nejnáročnější. První vlaštovku tohoto typu jsme vám před nedávnem přinesli v podobě recenze LCD panelu ViewSonic VX924 (3ms). Jak obstojí tento panel s udávanou odezvou jen o něco málo vyšší (4ms)?
1  2  
jakoubecek | 4.7.200610:13
Mám dotaz trochu obecnějšího rázu, jakou roli hraje u lcd monitorů obnovovací frekvence?
Odpovědět0  0
Jimmy | 7.6.200615:29
Zajimalo by me jestli je jas regulovany podsvicenim a v jakem rozsahu?
Odpovědět0  0
pegermanos | 13.4.200614:07
Myslim ze je to kolem 3,50 Kc a o 100W nizsi spotrebu LCD proti CRT jiste nema. Spise tak 40­-70W kde zalezi na modelu a velikosti.
Odpovědět0  0
Dr.NO | 3.4.200617:46
A nezapomíná se trochu na spotřebu elektřiny u LCD vždyť podle mě největší podíl na spotřebě má monitor u běžného uživatele. V nižší spotřebě je jedna z velkých výhod LCD. Jestli ne vyveďte mě z omylu.
Odpovědět0  0
DRK22 | 13.4.20069:43
No pokud by nekdo mel ten monitor zaply denne 8h po vetsinu dni v roce tak pri uspore 100W a cene el. 5kc­/kWh mi vychazi uspora rocne zhruba 1000kc. Pri predpokladane max moralni zivotnosti 5 let si muzete od ceny lcd odpocitat +­-5kkc ­(oproti crt s velkou uhloprickou­)...
Odpovědět0  0
olee | 3.3.200615:27
Myslite ze SAMSUNG Sync Master 940T napriek 20ms dobe zobr. ???

Chcem to hlavne na filmy kancelarsku pracu ale obcas aj nejaku tu NHL...ako ficia hry u 20 a viac ms ? Ako sa to prejavuje?
Odpovědět0  0
Edward | 28.2.200612:21
Díky za test, myslím že jsem došel ke stejným výsledkům. Možná že nevýhoda je o trochu vyšší cena ale pokud sledujete filmy a hrajete akční hry je to dost dobrá volba. Měl jsem možnost vidět cca 8 devatenáctipalcových LCD s různou odezvou a i úpravou obrazovky a tento je v tuto chvilku nejvhodnější. Již ho mám doma a plně doporučuji všem a to jsem byl vždy zastáncem CRT už z toho důvodu online hraní. Ale prostě mě to zlomilo. Kdo na to má může si ho koupit, kdo ne může jen nadávat... :­-)
Odpovědět0  0
TSB | 23.2.200620:04
Dneska jsem si privezl model 19 Samsung 930BF. Po obrovskem hledani, recenzi a zkouseni po kamaradech jsem se rozhodl pro tento model. Proc? Kybych to mnel znamkovat jako ve skole tak asi takto:
Hry 1.5
Filmy DivX a DVD 1*
net aplikace fotky a ostatni 1.6
Proste za 11 000 kacen s DPH jasna volba. Minus davam trochu umisteni ovladacich panelu pod monitorem. Je to na zvyku ale..... jo da se to!!
Odpovědět0  0
pegep | 14.2.200622:33
A z toho duvodu rikam, ze je u LCD neco na ukor druheho. Nekolik jsem jich jiz videl a skutecne nemam potrebu vyhodit 15000,­- za neco co uz na stole mam a funguje lepe. Mam 19­" Eizo a krome velikosti nevidim na tomto monitoru zadne vady. Vetsina zastancu rika ze si nicim oci ­- ale to je celkem jednoduche odsouzeni ­(mozna Lcd nici oci zase jinym zpusobem­) Zatim vazne nemam duvod prechazet na LCD ­- snad pouze ze snahy ukazat ze a to mam.
Odpovědět0  0
pegep | 14.2.200622:49
Jiste mate jiny ­"dobry nazor­", ale zkuste se zamyslet co je hlavnim duvodem firmy ­- vydelat. Proto kdyz zavadim neco noveho, musim to samozrejme nejak prosadit i prez minimalni vyhody vyrobku. Poskozeni oci je z dlouhodobeho hlediska tezko meritelne, tak proc to nepouzit. A to je take nakonec jedine vyznamne plus, ktere LCD ma vuci stare technologii ­- je to take plus, ktere se zjisti az po nekolika letech. Myslim tim ,ze skutecne dobry monitor ­(za stale prijatelnou cenu­) ma lepsi parametry nez jakekoli LCD ­- az na vahu a velikost.
Odpovědět0  0
ikvak | 12.2.20067:37
Chtel jsem se zeptat, co je to ten dithering. Premyslel jsem o koupi tohoto monitoru, ale toto hodnoceni me odrazuje. V prekladu to znamena chveni, takze se obraz chveje?? Vsiml jsem si, ze se toto slovo vyskytuje i v hodnoceni jinych modelu, je to tedy nejaka spolecna vlastnost lcd monitoru? Dekuji za odpovedi.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 12.2.20069:09
Dithering je vlastnost temer 90% TN+Film LCD panelu. Jde o to ze tyto panely ­(TN­) obvykle maji jen 6­-bit barvy ­(tzn dokazi zobrazit maximalne 262144 barev­) a ostatni barvy se dopocitavaji onim ditheringem. Tzn. Vysvetlim na priklade. Mate k dispozici pouze dve barvy ­(cerna a bila­) a chcete zobrazit 50% sedou. Jak to provedem? Staci naskladat do sachovnice cerne a bile ctverecky ­(pixely­) a kouknout na to z dostatecne vzdalenosti ­(oko spoji tyto barvy do jedne vysledne ­- seda­). A presne takto funguje i na techto TN panelech. Obcas je pozorovatelne navic chvjeni obrazu zpusobene tim ze monitor onu barvu dopocitava pokazde malinko jinak ­(toto je videt prevazne pri zapojeni pres analogovy vstup, ale obcas i u digitalniho­). Pokud Vam jeste neni neco zcela jasne, tak se ptejte.
Odpovědět0  0
ikvak | 13.2.20068:08
Aha, to jsem nevedel, ze pouziva pouze 6 bitu na barvu. A jak to dela u tenkych car, kde se ­"sachovnice­" nevejde? Je toto chveni videt i na vetsich jednobarevnych plochach? A jake jsou jine typy panelu a ktere znacky je pouzivaji? Jsou drazsi? Bylo by mozne nejak subjektivne porovnat toto chveni s blikanim u klasickych monitoru pri nizsi frekvenci ­- myslim, co z toho je vice neprijemne?
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 13.2.20069:53
Obecne se s ditheringem setkavame u TN panelu.
Dithering je prave nejvice pozorovatelny na jednolitych plochach. U tenkych car holt zobrazi nejblizsi barvu popr. mozna dava na stridacku dve barvy.
Toto chveni neni tak neprijemne jako blikani CRT, zkratka jen neni obraz tak klidny. Doporucuji se alespon na jedno dve LCD kouknout abyste vedel do ceho dete.
Odpovědět0  0
DRK222 | 13.2.200611:54
Mam doma jak monitor s TN tak novejsi s plnym poctem barev.. Rozdil je predevsim v tech barvach , tj. odstiny sedi ci barevne prechody jsou u TN podstatne horsi, cerna je spis seda.. ­(o nejakem xveni nelze hovorit­).. v dnesni dobe doporucuji se poohlednou po panelech s novejsi technologii...
Odpovědět0  0
ikvak | 13.2.200620:15
No, ja uz jsem jich prohlizel desitky, jenze je fakt, ze v obchode ukazujou spis obrazky bez nejakych vetsich jednolitych ploch. Zadne velke chveni jsem nezaznamenal. Na druhou stranu jsem nezaznamenal zadne blikani u sve klasicke 19­" ­(AOC G­). Ktere firmy tedy pouzivaji nejakou novejsi technologii ­(ips, s­-ips, mva ­- co je lepsi?­)? Rad bych to porovnal na vlastni oci. Jinak diky moc za odpovedi..
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 13.2.200623:24
Ohledne technologii jsem psal zde: https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-4239E06AD0710C86C125704A004D7807.html
Obecne IPS ma nejlepsi podani barev, ale zase lehce horsi odezvu a hrubsi rastr. MVA resp. PVA ma slusne barvy a dnes uz i dobrou odezvu.
Odpovědět0  0
maiki | 31.1.200611:36
panove, je mi to strasne lito, ale ani LCD ani plazmy nam pri hrani nepomuzou naopak zkazi nam vkus, dojmy a pozitky...

zasadni nedostatky LCD a plazmovych TV:

- omezena zivotnost obrazovek
- problemy se spatnymi pixely v obrazovkach
- celkova kvalita obrazu nedosahuje vysokeho standardu HDTV CRT obrazovek
- nespolehlive oproti CRT obrazovkam
- predrazene

abych to trochu rozvinul, je treba si v prvni rade uvedomit, ze hrani her neni o koukani se na jedno okno Windows po dobu 30 minut a vytukavani textu v editoru, popripade klikani na obrazky ­- ano, pri praci na pocitaci, kdy se oko soustredi na nehybna pismenka a ruzne malovanky najde technologie LCD sve zasadni opodstatneni ­- LCD je podstatne prijemnejsi pro lidske oko, ale timto to konci

hrani her je v drtive vetsine o zazitku z pohybu, animaci, zarivych barev, dokonalosti obrazu v pohybu

- obraz v pohybu ­-

to je ono zaklinadlo, ktere je LCD­/plazmovym obrazovkam zatim cizi a jeste nejaky cas ­(nekolik let­) pravdepodobne bude

jiste, nelze jako priklad brat nejake kioskove Samsungy, ktere snad dostal MS jeste navic gratis, ale ono, ruku na srdce, ani plazmova obrazovka za nehoraznych smesnych 100 tisic neni nic idealniho, porad bude trpet neduhem one technologie ponevadz je na ni zkratka postavena a nejsme v roce 2050, technologie zkratka neni na takovem stupni aby se mohlo rict, ze proste CRT ne

rozliseni ­- ano, tady je CRT pozadu, jejich rozliseni 288p ­(tusim­) neni oproti napr 480p nic moc, i kdyz ruku na srdce ­- 15 kHz obraz ma bezesporu sve kouzlo, zvlaste pustime li do nej cistokrevny RGB signal ­- je to v jistem pohledu „arkadovy orgasmus“

nicmene, i CRT jsou dnes vyrabena napr. u Sony tak, ze dokazi prehledne pojmout HDTV signal, ktery upravi na 1080i ­- konkretne je to napr. model Sony KD­-30XS955 30­" FD Trinitron WEGA CRT HDTV ­- bohuzel mam pocit ze jsou k mani pouze v USA, takze Evropa je odkazana na 15 kHz anebo nedokonale LCD­/plazmy

CRT podava obraz ziveji, hrejiveji, dokonaleji, celkove mnohem lepe nez jakakoliv plazma nebo LCD ­- i rozliseni v pripade one zminovane Sony neni prekazkou, pokud teda nekomu vadi 576i u klasickeho PAL signalu, i kdyz uznavam ze ona Sony se asi bude spatne shanet

neverite­-li jdete do specializovaneho servisu nebo obchodu ­(ne obchodnaku­) a chvili si projdete ty rady obrazovek a doporucuji se zejmena zastavit pred plazmami za sto tisic a vyse a chvili sledovat co delaji kdys se tam na nich opravdu neco odehrava a hlavne si vsimnout toho jak ten obraz je mdly a jakysi skomirajici a nachylny na jakekoliv vnejsi svetlo, pokud budete mit stesti a narazite na odborneho prodavace, pak po diskuzi pravdepodobne dospejete k nazoru, ze daleko lepsi investici je napr. ona jiz nekolikrat zminovana Sony KD­-30XS955 30­" FD Trinitron WEGA CRT HDTV

pokud je nekdo tak naivni a slepy ze chce vyhodit oknem 100 000 ­(paneboze­) korun za neco co ma do dokonalosti hodne daleko, tak necht je libo, ale at za 3 roky neskuci ze takovou obrovskou sumu mohl investovat rozumne a ne ji vyhazovat do kanalu

kazdopadne ja se rozhodne se svymi konzolemi k LCD­/plazmam zatim nepripojim a sakramentsky dobre se mi to vyplati, muj zazitek z obrazu v pohybu bude opravdovy, nefalsovany, bude to prece CRT!
Odpovědět0  0
Kolyy | 31.1.200614:35
Hovorite o hrani na CRT TELEVIZII??? Hahaha, to je snad nejaky vtip.
Odpovědět0  0
maiki | 11.2.200611:00
jestli vam nevadi rozmazany pohyb a vyblite barvy a nemozost sledovat plnohodnotne z nejakeho uhlu, tak si vesele hrajte na LCD, ale pripravujete se o prvotridni pozitek... a to je fakt
Odpovědět0  0
Kolyy | 11.2.200611:48
Nebudem sa hadat, ze CRT monitory su stale podstatne lepsie na hranie ako LCD. To je fakt. Ale klasicke TV? To je uplne ine kafe, je uplne zbytocne sa bavit o rozmazanosti v pohybe ked TV je totalne rozmazane neustale. Vase fotky to dokazuju uplne jasne.
Odpovědět0  0
marod | 27.2.200612:31
Osobně když hraju, tak sedím před monitorem a dívám se dopředu a né jaky ty, z boku či nějakého úhlu, zdar.
Odpovědět0  0
arestt | 31.1.200620:27
Beriem tvoj nazor do uvahy, ale nie colkom suhlasim, na to aby sa CRT dostali do tej podoby ako ich pozname dnes muselo prejst niekolko 10­-roci, takze porovnavat dnesne vyspele CRT s par rokov starou technologiov LCD­/Palazma je zcestne. Za 5 rokov bude vsetko inak nez co tu popisujes. Technologia LCD je je iba prechodna tak ako hybrydne auta su iba medzistupnom vodikovych pohonov.

Pravdu mas v par veciach a to:
Kvalita obrazu CRT nedosahuje dnesne CRT ­- to plati iba do casu
CRT maju pekne Poltony ­- ano
Cena u kvalitnych LCD­/Plazma vysoka ­- ano teraz, za 5 rokov bude situacia obratena t.j. Lacne LCD ­- drahe CRT, a to v dosledku vyrobných kapacit.
Problem s vyadnýmy pixelmi ­- ano teraz, v buducnosti bude platit to co propaguje Philips na svojich LCD
Odpovědět0  0
IzOn | 31.1.200610:11
Doporučuju podívat se na odborné testy 19­" LCD na Tomm´s Harware http:­/­/www.tomshardware.com­/2005­/11­/04­/do_the_new_19­/page21.html . Samsung 930BF ­(4 ms­) nevyšel zrovna moc dobře, protože papírová hodnota odezvy výrobce je GTG ­(grey to grey­) ­- nejnižsí možná odezva. REÁLNĚ se odezva pohybuje minimálně na trojnásobku ­(12 ms­), ale také až 20 ms.
Podstatná věc: je rozhodující, na co budeme monitor používat ­- pokud na hry, vítězí Huinday ImageQuest B90A ­(8 ms­), pokud na grafiku, fotky ­- vítězí v podání barev EIZO 19­", pokud na office, text, surf ­- stačí standardní 19­" LCD TFT+Film s rozumnou cenou, např. Philips 190S6FG za 7800 Kč s DPH např. na TS Bohemia. Pokud se jedná o ­"Hardcore game freaky­" ­- potřebující u CS, UT atd. hoodně nízkou odezvu, je třeba koupit CRT ­- na LCD stíhající CS, UT na max si budeme muset ještě minimálně půl roku počkat. Toť má snaha o objektivní pohled, podotýkám pouze můj názoj :o)
Odpovědět0  0
Kolyy | 31.1.200610:42
"pokud na hry, vítězí Huinday ImageQuest B90A ­(8 ms­)­"

??? s b­-g odozvou medzi 20­-25ms? Tiez je dobre si uvedomit, ze THG evidentne zapocitava pri 930BF do doby odozvy aj RTC artefakt, preto tam je ten skok az k 30ms, ale to je nieco podstatne odlisneho. Podla testu napr. na xbitlabs je skutocna doba odozvy pri b­-g pod 10ms za vsetkych okolnosti.
Odpovědět0  0
snajprik | 31.1.200611:37
Tak s stym že na hry je dobry P90A suhlasim ale s tym podamnim farieb nie, tieš nezaostava ale to už zaleži od grafiky a od nastavenia ja osobne som spokojny aj z farbamy aj ked pravdu povediac som už videl aj trochu lepsie zobrazenie ale ten stal 19000 a odozvu mal 25ms, ale ani P90A nieje zly biela je biela čierna je čierna 700:1 a farba 16,7M a pravdu povediac som už vydel aj ovela horšie ako je tento vsak to je poloprofesionalny monitor a farebnu škalu ma lepšiu ako moje 19­"CR­-ko a to už je čo povedať jedine čo mu vytikam tu odorvu tak 1ms by bola ešte lepsia :­) ale ani 8ms som nerachytil tiene
Odpovědět0  0
pagotamd | 31.1.20061:28
jeste jsem zapomel ,,ze na tomle lcd jsou hry absolutne v pohode i rychly fps pro normalni hrace,,pouze pro lidi jako je muj kamos mame amd64 3500+6800ultra ale on hraje npr CS v 800*600 na min detail a nekdy dava i 640*480 na min,,,,ale takovejm neni pomoci a ty budou nadavat furt
Odpovědět0  0
pagotamd | 31.1.20061:18
mladenci co zady tvrdi ze crt strci lcd do kapsy,,jsou takovy chudacci,,a lidem co chteji kupovat lcd to moc nepomuze,nemam nic proti crt kvalitnimu monitoru mel jsem 4roky crt21 pouzival 1280*960*120hz,,koupil jsem 930bf ano ma asi horsi barvy ale bezny uzivatel si toho nevsimne,ale na lcd se neporovnatelne lip kouka poznal jsem vyraznou ulevu pro oci a to je pro me hlavni!!nenech te se odradit blbejma kecama od lidi co lcd videlo pouze na obrazku,ja nemam duvod se vracet k crt­"ale kazdyho vec­" a nejspis malo kdo by se vratil,ale tady jsou nekteri moc chytri ale....
Odpovědět0  0
pegep | 31.1.20067:31
Pokud je kvalitni CRT dobre nastaveny ­(asi to nebyl Vas pripad­), tak z nej oci neboli. Z LCD me naopak palili ­- proto jsem take zatim zustal u CRT. Take by neskodilo si to po sobe jednou precist.
Odpovědět0  0
Danooo | 31.1.200623:07
Nebolo palenie oci zdravotny problem? Mne sa to inak zda byt dost neuveritelne.
Odpovědět0  0
pegep | 1.2.20060:01
Zminuji se pouze o mojich zkusenostech. Zda je to pro Vas prilis ­"neuveritelne­" je pro me zcela nic nerikajici. Ale je pravda ze jsem mel moznost pracovat pouze na panelech ­(LCD­) nizsi kategorie ­- s cenou do 15000,­-+. Monitor ­(ktery nyni pouzivam­) stal puvodne 34000,­- a jiz mi slouzi 3 roky naprosto spolehive ­- bez nutnosti prechazet na LCD.
Odpovědět0  0
pagotamd | 1.2.20060:22
no kazdy ma sve skusenosti ja skusebne presel z crt21 kterej jeste v roce 2001 stal 63000,­- kupovan novy,,,,a necham si lcd protoze obraz na nem je pro me citelna uleva pro oci,,neznam nikoho v okoli kdo by se vracel k crt
Odpovědět0  0
pegep | 1.2.20060:32
Ona take uz nebude moznost vratit se k CRT, ktere se jiz vetsinou nevyrabi. Za rok jiz temto dohadum bude konec. Mne pouze zarazi jak kazdy ihned CRT monitory odsoudi a ruzne nedostatky LCD panelu prehlizi.
Odpovědět0  0
Ritter | 12.4.200623:44
Tak tak, kdyby se ještě dělali nové CRT a reklama na ně. Určitě by spousta lidí u nich zůstala. Už jenom proto, že jsou levnější a LCD monitory v cenách pohybujích se kolem cen CRT monitorů, stojí za nic.

JInak mě osobně LCD unavovalo oči a vadilo mi při práci z textem v mém zaměstnání. taky jsem si vybojoval své CRT zpět. :)
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 31.1.200616:02
Kazdy mame nejake zkusenosti a na jejich zaklade svuj nazor. Diskusni fora jsou od toho, aby se o nich diskutovalo, aby si kazdy mohl udelat svuj obrazek. Sam je casto navstevuji, protoze si podle nich lze udelat neocenitelnou predstavu o praktickem pouziti leccehos. Nicmene hanlive vykriky informacni hodnotu postradaji. Vypovidaji snad jesine o osobnosti pisatele a to ne zrovna pozitivne. Zkuste tedy psat priste s chladnou hlavou a toleranci k ostatnim nazorum. Urcite to jde. Diky
Odpovědět0  0
antimajki | 16.8.20060:00
tak to ja jsem si koupil Samsung 940BF a ma opravdu hrozne rozdily v podsviceni. Taky jiz stokrat zminovany maly vertikalni pozorovaci uhel je znatelny pri sebemensim pohybu. O stabilnim obraze si pak muzes nechat jen zdat. A barvy, ty uz te pak ani nezajimaji. Zaver, TN­/ka jsou nepouzitelne i na kancelarskou praci.
Odpovědět0  0
maiki | 16.8.200612:07
no nevim, mam tu asi 2 mesice zbrusu novy ViewSonic se standardnim a plne smysluplnym 1024x768, ne nejakymi nesmysly typu 16:10,5 apod. a podsviceni je naprosto prvotridni i barevne podani ma uroven, kdyz se ale divam trochu zespodu ci zboku uz to trochu ztraci grady, na rozdil od CRT ktere drzi pevne a jasne i z nuloveho pohledu, kazdopadne na praci je to zlato

odezva a rychle prekreslovani ­(scrolling obzvlaste­) jsou pochopitelne naprosta tragedie a hrat na tom jakoukoliv hru co se trochu hybe je urazkou meho vkusu

holt, na hry jedine CRT, ale uprimne poradne hry se hraji na konzolich a na TV ­(CRT)
Odpovědět0  0
lnk | 30.1.200616:11
Mohl by mi nekdo poradit, pro ktery z techto panelu se rozhodnout? Moc se nevyznam.. Obraz i uvedene parametry jsou pro me ucely ­(na doma, office, fotky, filmy...­) u obou v pohode. Snad co bylo videt na prvni pohled, ze u LG jsou lepsi barvy, ale zase je trosku videt mrizka, Samsung se mne zdal v pohode, ale zas design, starsi technologie... Btw, Samsung uvadi na svych strankach technologie a­-si ­- to opravdu znamena TN+Film jak uvadite? A jeste, co si myslite o Neovu F­-419. Ta cena asi bude mit sve opodstatneni... ??? Dekuju

Odpovědět0  0
arestt | 30.1.200622:44
Vyberal som medzi tymito dvomi modelmy ale ako to uz byva vybral som si belineu 101915 ­/interne ozn. 111921 ­/ a musim povedat ze som naprosto spokojny, office, fotky, videa zvlada bez najmensieho zavahania. A to v robote pouzivam Eizo L795, a ked mam porovnat nevidim skoro ziadny velky rozdiel. Jedna vec nekupuj TN­-film. ­/ a­-si je naozaj TN­/ neoplati sa to. Monitor nemenis tak casto oko PC
Odpovědět0  0
maiki | 28.1.200617:22
umistnil jsem na Internet bar zaberu CRT v akci at je jasne kdo je hernim kralem

pohled na zbrusu novy Xbox 360 ­- hra Project Gotham Racing ­- sirokouhle CRT Panasonic

vsimnete si dokonale mileho hrejiveho podani barev ­- zadna vyblitost jako u LCD ­- zejmena ty stribrne disky jak se krasne blyskaji ­- jako ze zapadonemeckeho katalogu ­- tohle dokaze jedine CRT:

http:­/­/www5.spread­-it.com­/dl.php?id=b5ddf9a29d51abb9e3b6eca8e894cec4c3955426


celkovy zaber na Sega Mega Drive ­- hra Talmit­'s Adventure ­(PAL­) ­- klasicke CRT Philips Real Flat ­- zcela nova obrazovka ­- model z roku 2005:

http:­/­/www5.spread­-it.com­/dl.php?id=61693188783aebef64f6d1c2810a5d95f18b2bf1


krasne zarive podani videohry, perfektni hyperrychle obnovovani obrazu, perfektni synchronizace skrolovani, dokonalost CRT:

http:­/­/www5.spread­-it.com­/dl.php?id=dbbdcb57b5de2ec807d5a27fd6b20f7c7f8c3ac4


ano, i z takto nemozneho uhlu je stale videt horici zivot v podani CRT, neco naprosto nemozneho na nesmyslnem LCD:

http:­/­/www5.spread­-it.com­/dl.php?id=0447d3298f38d3ea6189e25ffc198814bad790c4
Odpovědět0  0
schali | 28.1.200621:14
rekl bych, ze tvoje odkazy vubec nic nedokazuji, monitory se musi srovnavat na vlastni oci, ale jak to udelat kdyz nepracujes v nejakym obchode s PC.
Odpovědět0  0
Kolyy | 29.1.200612:39
... a krasne je tiez vidiet totalne rozmazany obraz. LCD maju niekolko vyraznych nevyhod pre hracov, ale aj urcite vyhody.
Odpovědět0  0
abcd | 31.1.200614:48
LOL, vis vubec o cem mluvis? Ocividne ne.
Odpovědět0  0
Kolyy | 31.1.200615:01
Ak hovoris ku mne, tak dobre viem o com hovorim. A Ty?
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 26.1.200619:57
Mam MB:Asus K8N4­-E Deluxe+MSI 6600GT,Hodnota pci­-e zbernice je default na 100 MHz,maxim nastavenia 140MHz.Aky vplyv ma zvysovanie frekvencie?
Trebarz zo 100 na 120MHz.Skusil som to a nejako som nic nepostrehol.
dik...
Odpovědět0  0
maiki | 26.1.200618:28
to co tady prevdadi DRK222 nema ani smysl komentovat, jenom zopakuji co jsem uz rekl, pokud chete hry na urovni, musite jit po technologii CRT tot vse
Odpovědět0  0
DRK222 | 26.1.200619:33
pravda naco komentovat zdravy rozum...
Odpovědět0  0
schali | 26.1.200614:57
nevite kde by se v Brně dalo podivat na nejaky 19­" LCD?A nejlepe taky zkusit zaparit nakou rychlou gamesu.Kupovani LCD je vyloženě něco jako zajic v pytli a boužel nikdo znamej doma pravě par 19­" nema.
Odpovědět0  0
xcom2 | 26.1.200613:09
Nikde sem se nedocetl zda to jde a jak je to resene u tohoto monitoru?? Chtel bych na ten montak napojit 2PC a prepinat se meni nima,je to tam nejak elegantne vyreseno ??
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 26.1.200613:31
Bohuzel se musi pres menu.
Odpovědět0  0
maiki | 26.1.200611:52
LCD panel je k nezaplacení pokud se bavíme o jeho použití k práci na PC. Nebolí z n?j rozhodn? p?i koukání na bílé plochy Windows a malá písmenka tolik o?i jako u CRT a statický obraz p?sobí vyrovnaným ostrým dojmem.

Nicmén?, na hraní jsou oproti CRT naprosto nevhodné. LCD nesahá CRT monitor?m co se vysp?losti podání animovaného obrazu týká ani po kotníky. LCD je nicota, která nemá obdoby.

Rozmazávání, špatný kontrast, neexistence po?ádného VSYNC, barevné podání nic moc. Celkov? velmi nedostate?ný dojem.

Kdo chce hrát hry a chce je hrát na té nejvyšší úrovni, musí brát jedin? CRT. Sám jsem si kv?li hraní her musel dokoupit 15 kHz CRT od Philips a ješt? budu kupovat Hantarex speciáln? na emulátory, protože to co leze z LCD je prost? k nekoukání. Absolutn? to kazí jakýkoliv dojem z her. Ono to CRT to podává tak n?jak p?irozen?, ty barvy prost? zá?í jako živý ohe?. A ta rychlost! To nejsou žádné ms pánové to mé o?i vidí moc dob?e že CRT jsou ale sakramentsky rychlé!

Jen si pus?e n?jakou rychlou ­"skrolova?ku­" na CRT a pak na LCD ­- pochopíte, o co jde.
Odpovědět0  0
DRK222 | 26.1.200612:14
"chce je hrát na té nejvyšší úrovni­" mno abych rekl pravdu me je uuuplne suma fuk na jake ­"urovni­" si danou hru zahraji, jde o to aby me pri ni nebolely oci a abych se u ni oreagoval ci pobavil.. A blikajici CRT mi uz nesmi do domu...
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 26.1.200613:19
Toto bude vecna hadka. Stejne jako AMD x Intel ­(NVIDIA x ATI­). LCD maji vyhodu v onave oci. Kontrast je skoro fifty fifty. Pro klasickou praci jsou vhodnejsi LCD ­(barevne podani uz je u drazsich modelu o necem jinem nez tomu bylo pred rokem­). Samozrejme ze odezva u LCD je pro hrace problem. Kazdy si musi urcit priority a hlavne zvazit kolik casu travi hranim her a kolik klasickou praci v OS + Filmy. Podle toho co prevazuje volit but CRT ­(vice casu u her­) nebo LCD ­(vice casu v OS­). Pokud je to 50 na 50 tak kupte jedno obycejne LCD a pro hrani her si nechte klasicke CRT co treba mate ted.
Odpovědět0  0
DRK222 | 26.1.200613:45
Ani s timto nemohu bohuzel plne souhlasit.. Sam jsem tuto variantu zkousel ­(ovlivneny podobnymi argumenty­) a mel asi tyden vedle sebe crt a lcd.. po tydnu sel crt do sklepa ­(hry nehry­) ... pokud xci hrat akcni hry tak si poridim lcd s co nejlepsi odezvou, ale obecne plati vyzkouset na vlastni kuzi je nejlepsi co muzete udelat ... Lide si nekupuji LCD kvuli mode, kupuji ho kvuli jeho lepsim vlastnostem... CRT technologie konci s tim nikdo nic nenadela, je to proste tak. Nezbyva nez jen doufat ze vyvoj i ty vsem dobre zname nedostatky co nejdrive smaze.
Odpovědět0  0
gro | 26.1.200613:55
No jiste, a nove zase vytvori, treba u LCD mi strasne vadi zahrivani cele plochy protoze ta pak pali do oci a toto se nezlepsi ani nahodou protoze na ukor vetsiho tepla se zrichluji t? slavne odezvy... ­(preemfaze+t. krystal je pri vyssi teplote sam o sobe rychlejsi)
Odpovědět0  0
DRK222 | 26.1.200614:18
LOL tak takto jsem se uz dlouho nezasmal.. Leda ze byste byl nejaky martan co dokaze zachytit ocima infracervene paprsky :0­)­)­) ­(nebo mel nalepeny oblicej 1cm od monitoru­) mmchodem zkuste si spocitat kolik energie ve forme tepla vyzaruje do okoli oproti LCD klasicke CRT.. :0­))
Odpovědět0  0
pegep | 27.1.20068:39
Zrovna ve forme tepla Crt vyzaruje jinym smerem nez Lcd :­) tak nevim jak to chces spocitat ty. Ale klidne argumentuj dal ­- je to sranda.
Odpovědět0  0
DRK222 | 27.1.20069:13
Je prece uuuplne sumafuk kerym smerem to teplo vyzaruje... to mnozstvi tepla vyzarene smerem k uzivateli z lcd obrazovky je tak male ze nemate sanci ho registrovat ­(z 50cm ani nahodou­) nebo ste snad nejaky ­"psychotronik­" ktery vnima i neviditelne casti spektra...­(nebo si tu zas nekdo plete LCD s plazmou?­) bohuzel tu z vasi strany nevidim vubec zadny argument, natoz rozumny. A pokud ti to nedoslo vyzarene teplo jde spocitat velmi jednoduse... ­(staci se podivat kolik ten ktery pristroj zbasti el. energie...)
Odpovědět0  0
pegep | 27.1.20069:31
Samozrejme ze mi to doslo ­- jenze vetsina tepla unika jinudy dez dopredu. Zde ani tak nejde o teplo jako o elmg. vyzarovani. S tema Martanama Vam to slo lip :­).
Odpovědět0  0
pegep | 27.1.20069:45
A jinak u pocitace sedim uz prez 15 let ­- samozrejme ze vetsinou u Crt a ze by me boleli oci toho jsem si nevsiml. Unava ano, ale to se da po 10 hodinach soustredeni na obrazovku jiste pozorovat i pri LCD. Dale technologie LCD je ­"modni­" a hlavne velmi vynosna ­- proto vyrobci jiz ukoncili vyrobu CRT a orientuji se na ne. Jeste jsem nevidel test panelu ktery by splnoval vse ­- vzdy bylo neco na ukor druheho. Pokud zde hanite stare monitory asi nevite o cem pisete. Nektere spickove monitory maji pouze jedinou chybu ­- jsou VELKE. Elmg.zareni je u nich take velni dobre potalceno. A spotreba se da jiste v dnesni dobe zanedbat ­- ve srovnani s nekterymi procesory ci grafickymi kartami. Proti LCD zas az tak zavratne vetsi neni.
Odpovědět0  0
DRK22 | 27.1.200610:25
"treba u LCD mi strasne vadi zahrivani cele plochy protoze ta pak pali do oci­" na tohle jsem reagoval, nikoli na elmag vyzarovani CRT obrazovky... jinak pokud se neco vyrabi jiz dele nez 10 let tak to uz tezko muzu oznacit za modni trend.. pred temi 10 lety ano.. bylo to predrazene a nedalo s ena to koukat ale dnes uz nikoli.. vsechno ma sve mouchy, lcd pozorovací úhly pro nektere dobu odezvy ci barvy ­(ty souvisi s temi uhly­) a crt blikani a horsi geometrii obrazu.. podle me uz nedostatky LCD nejsou tak velke aby slo hovorit o nejakem ­"modnim­" trendu.. ja si napriklad ty LCD koupil kvuli svym ocim ­(kazdy mame jen jedny­)...
Odpovědět0  0
pegep | 28.1.20063:56
Mluvite zde o 10 letech vyroby Lcd? V jake kancelari ho meli pred 3­-4 lety? Jiste to nebylo masivne rozsirene.
Odpovědět0  0
pegep | 28.1.20064:31
Take nevim zda lze jednoznacne rici ze 2­-rocni pouzivani lcd ­(coz si myslim ze je u Vas maximum­) rici ze poskozuje oci mene nez CRT.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 28.1.200610:34
ono to je o tom ze jsou oci i po delsi praci o dost mene unavene nez u CRT.
Odpovědět0  0
cml11 | 29.1.200618:19
Ono se to s tou únavou očí má možná trochu jinak než je leckde prezentováno.Když jsem přecházel v zaměstnání z CRT na LCD, těšil jsem se na menší únavu očí jak bylo všude psáno.Dnes můžu říct, že žádné ­"kouzlo­" jak je to leckde prezentováno se nekoná.Když jsem nad tím trochu zapřemýšlel, došlo mi, že tato skvělá vlastnost pramení nejspíš z toho, že u LCD neexistuje nic jako špatná konvergence.Právě díky ní mohou být oči od CRT unavené, když se snaží ostřit na něco co není ostré ale mělo by.Pokud tedy máte dobře nastavené CRT s výbornou konvergencí a somozřejmě alespoň 100Hz obnovováním v používaném rozlišení, nelze po přechodu na LCD zaznamenat žádné snížení únavy očí.Alespoň já jsem jej nezaznamenal.
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 29.1.200618:51
No mal som niekedy 15­" CRT...Oci po pazbe ako Half life,MOHAA,a podobne po prebdenych nociach dost trpeli.
No teras mam CRT 19­" ViewSonic Ultra Brite E92f+, a fakt pohoda,
nadherny krystalovi obraz,oci v pohode mozem len odporucit...
Kupil som ho pred 2 mesiacmi a nelutujem,akurat to ,ze LCD lepsie vyzera na stole,ale ake mam poziadavky na obraz tak by ma vysiel dost draho,ono netreba pozerat len na odozvu...!!!
Odpovědět0  0
pegep | 28.1.20065:03
Sloganem ­"oci mam jen jedny­" vetsinou argumety zastancu konci ­- aniz by vedeli vlastne proc. Ale kdyz je to drazsi musi to byt lepsi ne? :­) Me zatim od meho 19­" Eiza nic nedonutilo prejit na LCD a neni to tim ze bych si to nemohl dovolit.
Odpovědět0  0
gro | 31.1.200614:12
LOL, u crt jde teplo zadkem sklo je studene­-zkuste si sahnout na plochu LCD..., u lcd jde tepelna radiace primo dopredu protoze ho vytvari miliony tranzistoru v cele plose a mimochodem moje ­"moderni­" nove lcd zere 60W z cehoz odhadem minimalne 40W jde primo me do xischtu, a na to nemusi byt nikdo psychotronik aby to poznal, napr. zesilovac v mej bednickach ma ztratu 10W a na chladic si teda neni dobry sahnout ma tak 70C...LCD je vetsi plocha ale ma zase vetsi ztratu... BTW jednu radiaci jsme vymenili za druhou ­(a nehadejte se menou ze to neni radiace na zdi mate taky radiator aby vam nemrzli pracky­)
Odpovědět0  0
DRK222 | 31.1.200615:18
Z dovolenim si Vase prizpevky schovam do archyvu FUN :0­)­) Ted mam pred sebou dva LCD monitory, kdyz na jejich predni plochu dam ruku citim mirne teplo. 1cm od nej citim leda kulove... ­(nesedim v zimni prirode na antarktide­) To klavesnice od notebooku hreje vic a jeste sem neslysel ze by z ni nekomu palili oci :0­)­)­) Jinak se vratte do zakladni skoly a zopakujte si neco o sireni zareni ­(ceska to obdoba slova radiace­) prostorem... zkusim malou napovedu intenzita se snizuje umerne s:
a­) vzdalenosti od zdroje
b­) druhou mocninou vzdalenosti od zdroje
c­) treti mocninou vzdalenosti od zdroje.
Odpovědět0  0
gro | 9.2.200611:24
Je zajimave, ty inetnzito ze z CRT mi ty oci nepali, a­) b­) obe je zpravne.
Odpovědět0  0
schali | 26.1.200620:55
hrajes online akcni parby jako ET, UT, CS?tohle jsou asi ty nejrychlejsi hry, zajimalo by me jestli je spatna odezva hodne videt nebo jestli si clovek zvykne a nakonec prevazi vyhody?Pokud nehraje zadnou z techto her, tak nemuzes vubec posuzovat jestli je LCD vhodne na hrani nebo ne.
Odpovědět0  0
DRK222 | 26.1.200623:36
1. hrani ET, UT, CS neni totez jako hrani her ­(je to jen uzky zanr­) a mozna se budete divit vetsina lidi hraje casteji neco jineho..
2. to jestli hrajes neco online nebo single nama na monitor nejmensi vliv
3. hraju celkem casto 3d mmorpg z 3d her to byly naposled doom3 a pred nim farcry a na lcd to vypada vse vyborne ­(pokud nemate nejakou predpotopni vykopaku ­(ale o tech tu neni rec­)
4. porad plati co jsem psal drive kazdy at si to co dela ­(hraje­) vyzkousi na vlastni oci a rozhodne se sam, ja rikam svoje zkusenosti, max zkusenosti ze sveho okoli.. a nenarazil jsem na nikoho kdo by se k CRT kdy vracel... ale jestli xcete klidne poslouchejte dal ze zeme je placata a slunce obiha kolem zeme..
Odpovědět0  0
schali | 27.1.20069:50
ja vám věřím, ale z toho co píšete to vypada, že s online fps nemate velky zkusenosti.V podstate mate pravdu, ze mezi single a online neni moc rozdil, ale pouze v případe ze se jedna o single s botama.Srovnavat treba ET a Doom 3 moc dobre nejde, jednoduse receno, ja udelam v ET treba 50 otacek za minutu, v Doom 3 treba jen 10 a to neni vsechno, v single fps kolem vas postavy nebehaj jak sileni, v online parbe kolem vas kazdej rotuje jak kaca a musite se trefit jinak jste mrtvej.No a me de o to co to bude delat prave v takovych situacich, kterých je v fps online gamesach 5 za minutu.Ja vam verim ze mmorpg je v pohode, sam je hraju, jenze k tomu hraju treba i ET a hodne.Jinak uvazuji o Fujitsu­-Siemens P19­-2, kdybych nehral fps gamesy tak nemam co resit, jenze takhle su na vážkách.
Odpovědět0  0
DRK222 | 27.1.200610:35
Fujitsu­-Siemens P19­-2 mam doma a muzu jen doporucit... namr WoW se v nem hraje nadherne...
Docela chapu ze existuji fanaticti hraci akcnich onlinovek, kteri maji potrebu rotovat kolem sve osy 50 za vterinu a pri tom mirit na soupere. Pokud k takovym lidem nekdo patri , pak se da ovsem taky predpokladat ze bude vyzadovat vysoke fps na ukor rozliseni.. Cili uz z ttoho duvodu je mu LCD nanic, nebot cokoli mimo nativni rozliseni LCD ten monitor degraduje. Jenze kdyz nekdo rekne pokud hrajete z 50% hry tak berte CRT je znacne zkreslene... Jestlize pro Vas hry=Et,UT a spol tak pro naprostou vetsinu lidi tomu tak neni..... ta naprosta vetsina lidi i kdyz si pujde zahrat tu onlinovku kdo kolem neich bude nekdo behat jako fretka, tak je ani nenapadne provadet otocky rychlosti 50x za minutu... Pokud k takovym ­"hardcore­" hracum patrite tak poradit s monitorem stejne nepotrebujete a pokud ne tak zadne CRT nepotrebujete...
Odpovědět0  0
schali | 27.1.200615:01
samozrejme sem to prehnal s tema cislama, chtel jsem hlavne vyjadrit ten nepomer a zduraznit, ze rychlyho pohybu je u tehle games fakt hodne a je to dost dulezita slozka hratelnosti.Jinak zbytecne se snazite kdyz zkousite tyhle gamesy deklasovat na zabavu pro fanatiky­(a podporit tak technologii LCD, coz je smesna snaha­), kazdej holt nema ten dar rychle se zoirentovat a zaroven mirit, tyhle hry hraje stovky tisic lidi a jedna se o excelentni zabavu pro hrace, kteri na to maji a hlavne je to bavi:­), WOW neni v nicem lepsi nebo horsi, jenom je to proste jinej herni zanr.
Odpovědět0  0
pagotamd | 9.2.200616:47
musim absolutne souhlasit­-presne tak ja mel na stole necelej tejden 21crt 1280*1024*120hz a samsung 930bf a crt sel z domu!!!!,tady muze placat kazdej co chce,ale neznam nikoho kdo se vratil k crt.a je to jenom otazka casu nez to poznaj ostatni ale musime pockat az nasetri nejaky peniz na lcd
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 9.2.200617:54
vauu!
Ukludni sa...
Jasne a na 2048x1536 ma nadherny obraz:­)
Booze...
Odpovědět0  0
pagotamd | 9.2.200620:03
no tos me rozesmal ze placnes nejvetsi rozliseni ktery te napadne ,a zacni setrit ,uvis vyplati se to,,repas crt ti zanedlouho doslouzi a novy uz nekoupis,nema cenu se hadat kazdej at ma co chce
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 9.2.200620:18
To je max.roz. mojho mesacneho ViewSonicu 19­" E92f+,a nasetrene mam
dost, toho sa neboj...Vlastne trepeme tu halusky...A ked uz LCD tak uz trochu o inom, zatial ma to nepresvecilo.Neber to osobne.Vela hram,a videl som games na kamosovo LCD Philips 19­",stalo okolo 15000Sk no ni moc.Na mojom fakt pohoda,A vdaka UltraBrite aj pohodicka.
Odpovědět0  0
blahorodje@ (50) | 9.2.200620:26
Este aby som to upresnil
To moje nove CRT beriem ako prechodne riesenie,Ved fakt na stole zabera dost miesta,pockam tak rok,Ked LCD tak uz fakt poriadne...
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 10.2.20066:37
Tak tak. LCD se dnes uz opravdu dotahuje na kvalitu CRT, ale zatim je pri stejne nesrovnatelne cenove. Takze se opravdu vyplati jeste rok dva v klidu pockat treba i u vyse zmineneho 21­" repasu. Diky masovemu nastupu dnesnich levnych a mizernych LCD mezi vetsinu populace se do te doby snad snizi ceny a za rozumny peniz budou k dostani i kvalitni panely. Tou dobou uz ostatne nebude na vyber a LCD si proste budeme muset koupit vsici. Dnes ale, podle meho nazoru, jeste neni vhodny cas na koupi LCD prinejmensim v pripade, ze disponujete omezenym rozpoctem na monitor ­(rekneme tak do 10.000,­-­). Naopak je nyni k dispozici hodne cenove zajimavych CRT repasu za cca polovic, ktere jsou z hlediska pomeru vykon­/cena mnohem vyhodnejsi nez soucasna LCD.Pokud pro vas nejakych 5t nehraje roli, muzete v klidu koupit kvalitni LCD.
Odpovědět0  0
Ritter | 12.4.200623:37
Jsem vyjímka. Já skutečně, prozatím přešel z LCD 17­", na CRT 21­" Dell Flat A repas. K té unavě očí. Většinou pracuji u PC dlouho do večera, ale já vám nevím, mě prostě večer u LCD monitoru vždycky pálily oči, což u mého nynějšího DElle při rozlišení 1600*1200­/120Hz nepřichází v uvahu, i vzhledem k tomu, že mě LCD monitory přijdou silně přesvíceny, a po stáhnutí jasu, zas ztrácí kvalitu obrazu. Zatím je pro mě při stávajících cenách kvalitní LCD monitor a mainstr. LCD monitor do 15000, kdy prostě nesplnují moje požadavky na práci a i na hraní her ­(které z mého pohledu prostě LCD nezvládají, a když tak to na ukor kvality obrazu­), pase. Až technologie LCD bude dostatečně vyvinuta, za rozumný peníz tak si LCD pořídím. Do té doby zůstanu u CRT, a nebudu sponzorovat vývoj svými 15 000, které bych max. do LCD monitoru dal.


PS: O monitorech nad 20000 se nebavím.
Odpovědět0  0
Ser Hashut | 25.1.20069:17
Co takhle otestovat raději tohoto rychlíka? A nebo ho můžete porovnat s Viewsonicem VX922, který je jeho jediným přímým konkurentem.
Odpovědět0  0
dakkon | 25.1.20066:55
jen tak mimochodem, všude se píše, jak je na tom kterej lcd s interpolací, ale nikde jsem neviděl, zda je možný různý lcd provozovat v ne­-netivním rozlišení tak, že se obraz prostě ořízne. Například wolfenstein:RtcW 1650x1080 neumí, takže tu hru nastavit na 1280x1024 a u lcd nastavit oříznout. Imho to není přece tak technicky náročné, nikde sem to ale neviděl. dík
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 25.1.20069:31
Tuto funkci jsem zatim videl jen u sveho Dell 2405FPw. Ma tri rezimy: 1. Klasicky 2. Zachovava pomer stran, ale roztahne obraz ­(interpoluje do spravneho pomeru stran­) 3. Zanecha rozliseni a zobrazi ho do sveho nativniho ­(tzn. cerne okraje­). Nevim proc tuto funkci vyrobci nedavaji do OSD. Opravdu by to problem byt nemel.
Odpovědět0  0
grumpfl | 25.1.200610:11
jakakoliv hra postavena na quake enginu muze jet v postate v jakymkoliv rozliseni, staci jenom v configu nastavit r_mode na ­-1 a potom r_customwidth a r_customheight na sirku a vysku
Odpovědět0  0
anonymous | 29.1.200618:42
Troji nastaveni roztahnuti na plnou plochu, proporcionalni roztahnuti a zobrazeni ve stejnem rozliseni s okrajem umi snad vsechna EIZA.
Odpovědět0  0
Petr Široko | 24.1.200621:49
pořídil jsem si širokoúhlý 20 pal. LCD FS s20­-1W. I s daní přišel na 15000,­-
Je hliníkový, výškově nastavitelný, odezva 8ms, úhly 170, a typ displeje MVA. Po vyzkoušení můžu říci, že je naprosto skvělý, jak na hry tak i pro seriózní práci. Vřele doporučuji. Na filmy je excelentní. :­-)
Odpovědět0  0
BZ | 25.1.200610:54
Chtel jsem se zeptaj, jestli u FS s20­-1W jdou odstranit ty ­"neprilis pekne­" repracky, ktere przni cely design? Mozna v realu vypadai lip, ale na fotkach je to bida.
Odpovědět0  0
BorisZ | 25.1.200610:56
Chtel jsem se zeptaj, jestli u FS s20­-1W jdou odstranit ty ­"neprilis pekne­" repracky, ktere przni cely design? Mozna v realu vypadai lip, ale na fotkach je to bida. A taky kde jste ho sehnal za 15000. Zatim jsem ho nasel jenom asi za 16300.
Odpovědět0  0
abcdefg | 25.1.200616:49
repráky jsou normálně odstranit. zezadu jsou dvě tlačítka na jejich uvolnění. Bez nich je panel mnohem hezčí.
Za 15300,­- je třebas na dno.cz
Odpovědět0  0
Fikus Kukis | 25.1.200617:05
Tak to si ma velmi potesil, tiez som dufal ze sa daju odstranit. Takze teraz uz pre mna ma ten panel jedinu chybu. Kde vziat 15 tisic? ;­-D
Odpovědět0  0
BZ | 25.1.200617:12
Jo to je fajn. Nechtel by jsi napsat nejakou ­"minirecenzi­" jako jake je podsviceni, cerna, uhly, barvy. Pripadne nekde hodit par fotek, protoze na netu nikde neni poradna recenze. Staci strucne. Diky.
Odpovědět0  0
abcdef | 25.1.200619:54
na minirecenzi nemám bohužel čas. tak jen v krátkosti:
černá je černá, poz. úhly skvělé, hry jako needfSpeed MW, ut2004, GTA, EofE III, Brodher..inA, CoDuty naprosto v pohodě. široké rozlišení buď podporují rovnou nebo se předem pustí prográmek který to nastaví. Zkoušel jsem i interpolované rozlišení a třebas ty NfSMW jsou v 1024*768 hratelné skvěle. Nepozoroval jsem žádné problémy. :­-­)
Je ale celkem těžký, podstavec a mechanismus nastavování výšky je poctivý kov :­-­)
podsvětlení a barvy jsem zatím netestoval, ale zatím jsem si nevšiml nějakých problémů.
Odpovědět0  0
BZ | 24.1.200610:12
Recenze pekna, ale co takhle otestovat par sirokouhlych 20,1 monitoru. Uz je jich k sehnani pomerne hodne i za normalni ceny treba od Aceru, Benqu, Beliney, Fujitsu­-Siemens atd. Myslim, ze to je v soucasnosti nejzajimavejsi velikost, vhodna jak pro filmy, hry, grafiku, web. Neplanuje SvetHW nejakou recenzi, pripadne rovnou megarecenzi?
Odpovědět0  0
grumpfl | 24.1.200611:06
Chystal jsem se napsat podobny prispevek, ale vidim, ze me kolega uz predbehl :­)
Recenzi na klasicke 4:3 19­" jsou vsude mraky a trosku me mrzi, ze nova a pro mnoho uzivatelu velmi zajimava ­(a nyni uz i cenove prijatelna­) kategorie sirokouhlych 20,1­" s rozlisenim 1650x1080, je vsemi medii naprosto ignorovana. Nechcete s tim neco udelat? Vetsi obchody maji uz pomerne dlouho skladem nekolik takovych monitoru v cenove hladine 10­-17k. Obzvlast ten FSC vypada velmi zajimave.
Odpovědět0  0
lanc | 24.1.200618:52
Taky se těším na nějakou recenzi širokouhlého 20­" LCD.Právě se rozhoduji mezi BENQ 20­" LCD FP 202W a BELINEA 20­" LCD 102035W. Belinea má dokonce typ obrazovky Premium MVA.Benq typ nikde neuvádí ale zase má krásnej desing.
Odpovědět0  0
BZ | 25.1.200610:50
Do Benqu bych nesel. Belinea ma rozhodne lepsi technologii. Staci se podivat na uhly Benqu a je ti jasne o co jde.
Odpovědět0  0
DRK222 | 24.1.200610:01
Dokaze me vazne vzdy rozesmat jak se obevi hafo nadsencu, kteri obhajuji dokonalost crt a matroxu a hrozne mazani u lcd zhusta posilaji k ledu....
Pro ostatni, selskym rozumem uvazujici lidi doporucuji si proste vybrany model vyzkouset na tom v cem ho pouzivate... Jeste se mi nestalo, ze by nekdo vykrikl hruzou jak je to strasne a vratil se ke svemu ­"i to nejhorší CRT od AOC strčí do kapsy­"... Vzdy to skonci stejne kazdy s radosti uchvati LCD panel a z5 ho nedonutite menit ani parem volu ­(neberte to osobne prosim je to jen metafora­)...
Odpovědět0  0
cml11 | 29.1.200617:52
Jestli se ti to jeste nikdy nestalo, tak me uz jo.Mel jsem dilema jestli pri upgradu poridit domu jete CRT, nebo nove LCD.V praci pouzivam LCD EIZO L768, to ­(a jeho nastupci­) bylo ovsem trochu mimo cenove.Pak jsem dostal pod ruku 8ms LCD Hyundai B70A za cca 7000, coz byl strop kam jsem byl ochoten jit.Byl jsem z nej obrazove velmi zklaman.Mel slusnou odezvu, ale zbytek opravdu hruza.Navic ­"jen­" 17­" mi prijde taky dost malo.Nasledne jsem koupil pouzity 21­" trinitron a jsem desne rad ze jsem tu blbost s LCD neudelal.Takze shrnuto: Byla to hruza a strasne rad jsem koupil kvalitni CRT, ktere nejen tento panel opravdu strci do kapsy..
Odpovědět0  0
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.