reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Latitude D820 – konzervativní profesionál

11.10.2006, Josef Brož, recenze
Dell Latitude D820 – konzervativní profesionál
Společnost Dell představuje nového zástupce proslulé řady Latitude. Dvouprocesorový Dell Latitude D820 je postaven na platformě Intel Centrino Duo. Dostatečný výkon v multimediální oblasti zaručuje grafická karta NVIDIA Quadro NVS 110M a širokoúhlý 15,4“ displej.
Dell Latitude D820 patří mezi produkty, kterými velké společnosti (banky, telekomunikace apod.) vybavují své zaměstnance. Notebook je navržen jako plnohodnotná náhrada desktopového počítače pro náročného korporátního zákazníka. Tomu odpovídá i dokonalý servis a soustava pojištění, která chrání notebook před poškozením.

Nasazení v náročných provozech odpovídá i výbava, strohý design a perfektní dílenské zpracování. Srdcem systému je dvoujádrový procesor Intel Core Duo T2300. Výkon grafické karty nVIDIA Quadro NVS není právě oslnivý a mírně zaostává za levnějšími GPU ATI (např. X1400). Přesto je notebook vhodný pro práci v grafických a multimediálních aplikacích.


Dell Latitude D820

Při běžné práci se Dell Latitude D820 zahřívá jen minimálně. Hluk chlazení je na nízké úrovni a ani zvuk pevného disku nebo DVD mechaniky není nijak zvlášť rušivý. Excelentní je výdrž notebooku při práci z baterií. Žádný z dvoujádrových notebooků nedokázal při maximální zátěži (3DMark) pracovat déle než tři hodiny. Tato hranice byla pokořena až v dnešním testu, díky 9-článkové Li-Ion 85 Wh baterii.

Určitou výhradu mám k použité vypalovací mechanice. Kombinovanou CD/DVD mechaniku najdete pouze u výběhových modelů. DVD±RW je dnes nepsaným standardem, a proto její absence u značkového notebooku přinejmenším překvapí. Závěrem doporučím Dell Latitude D820 především uživatelům, kteří ke své práci nepotřebují reprezentativní notebook, ale plnohodnotný počítač pro efektivní práci.


Výdrž baterie
Software pro power management
Vyrovnaný výkon
Cena
Materiály
Pouze CDR/DVD combo
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Orientační cena 50 000,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Za zapůjčení notebooku děkujeme společnosti Dell



reklama