reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Diablo 3: 12 let čekání skončilo

31.5.2012, Petr Štefek, recenze
Diablo 3: 12 let čekání skončilo
Diablo 3 je po mnoha letech čekání zde a my se podíváme, nad čím že to Blizzard tolik pracoval. Předešlé díly se staly legendou a svým jednoduchým konceptem pokořily tehdy dosažitelné mety. Zaměříme se na to, jaký hardware je pro vymítání ďábla potřeba.
Diablo 3 se jako hra rozhodně povedla, ale my na našich stránkách řešíme hlavně hardwarovou náročnost herních pecek. O to více potěšující je, že Diablo 3 si s trochou laborování s detaily grafiky zahraje opravdu každý. Samozřejmě zde nemyslím majitele základních integrovaných grafik v procesorech Intel nebo grafiky se sdílenou pamětí v noteboocích. Stačit ale bude grafická karta na úrovni Radeonu HD 6670, který ve všech testovaných rozlišeních obstál se ctí.

Starší grafické karty, jako je např. GeForce 8600GT nebo Radeon HD 3850, se už mají tendenci zadýchávat ve vyšších rozlišeních a pro relativně komfortní hru je třeba ponechat detaily na nejnižším nastavení. Diablo 3 si ale bez problému zahrajete i na notebooku s mobilním Radeonem nebo GeForce, ale opět platí, že si nejspíše nesáhnete na maximální detaily s vyhlazováním.




Celkově je ale rozdíl mezi nastavením detailů minimální a pokud chcete i na starších sestavách docílit požadovaného efektu, stačí vše snížit na minimum kromě samotných textur, které ale nemají ani u starších karet dopad na výkon tak zřetelný jako další položky. Nastavení grafiky a zvuku nejsou nijak komplexní a vyzkoušení různých možností vám nezabere více než pár minut.

Zmínit musím také fakt, že hra samotná téměř nereflektuje výkonnost procesoru a pro dosažení optimálního výkonu vám bude stačit slabší dvoujádrový procesor. Pokud máte slušné reproduktory, pak si náležitě vychutnáte i povedený soundtrack, který je částečně reminiscencí na legendární první díl.

Na závěr musím zmínit, že hra se kromě krabicové verze dá koupit také přes Battle.net, kde ji jednoduše zaplatíte a stáhnete. Elektronická distribuce je v případě Blizzardu domyšlená a díky systému ukládání dat o vašem účtu si můžete Diablo 3 zahrát na libovolném počítači, kde je nainstalováno. Otravná nutnost permanentního online režimu je tak docela dobře vykoupena tímto luxusem a také zmiňovaným omezením podvodníků ve hře. Co už kvitují o poznání méně, je zařazení obchodního modelu s reálnými penězi, za něž si v budoucnu budete moci kupovat různé věci v integrované aukci.


Vývoj ceny v českých e-shopech


Graf ceny produktu Diablo 3 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama