reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.8.2005, Korado , recenze
Doba VHS rekordérů je pomalu u konce. V dnešní době letí digitální záznam a tak není divu, že se začínají tyto zařízení čím dál více objevovat i na stránkách nejrůznějších časopisů a internetových portálů. Před nějakou dobou...
Dalibor D. | 9.1.200721:32
dobry den, mam prosbu, potreboval bych propojit notebook
Acer Aspire 3102 s DVD micro system WMTS 6801 2.1, bedny MK9 2NM, impedance 8OHM. Jde to? bohuzel se v tom vubec nevyznam.
Moc dekuji
Odpovědět0  0
Pinokio | 14.9.200618:55
Nevíte někdo jak se dá propojit DVD HDD s Notebookem přes Fire wire z notebooku do HDD.
Odpovědět0  0
Tuňák | 12.9.200518:18
milane, milane! VHS je SPATNY format! Proc? At uz veris vetsine tomu co rikas nebo ne­(treba ty reci o vydrzi VHS...cim casteji na VHS koukas, tim hur to bude vypadat! U DVD je kvalita zaznamu porad stejna. Je sice pravda, ze se muze stat, ze DVD nerozchodis vubec, ale radsi to, nez si tyrat oci u vyblity VHSky...­), nemuzes poprit fakt, ze nahravka na DVD na nejhorsi kvalitu vypada porad lip, nez nahravka na VHS na nejvyssi kvalitu! A kvalita obrazu pro me bude vzdycky cislo jedna ;)
Odpovědět0  0
p.maly@post.cz | 2.9.200515:27
Uz jste je zaregistrovali? Na podzim budou vydany v cestine, ale v anglictine se to v pohode da.
Odpovědět0  0
Cassey1 (7) | 30.8.200518:37
Prostě pochopte, že bude dlouho trvat, než digitální záznam překoná analog, stalo se to zatím pouze u audio CD, ..je potřebná vysoká hustota dat,.. zkuste jen porovnat spotřební parametry videorekordéru a DVD HDD rekordérů,.. vysoká cena v řádech desítek tisíc, nejsou dostupná přehrávatelná DVD media za rozumnou cenu, nebo PC, kde nějaké střihy jsou celkem problematické, nehledě na to, že olíbený DivX je proti záznamu na VRC ubohost... Prostě video je laciná záležitost s vysokým komfortem, solidní kvalitou a opakovaným záznamem na celkem laciná media.
Odpovědět0  0
ttt | 30.8.200519:05
ja bych rekl, ze vyvoj jde rychle vpred. takze za rok dva tri bude vsecko tohle jenom digitalni.
Odpovědět0  0
Cassey1 (7) | 30.8.200519:41
Tak samozřejmě, až bude mít DVD HDD spotřební parametry ..cena do 10.000,­-, přepisovatelná vysokokapacitní média do 50,­- ..a HDD 1x TB,.. ano, potom lze říci, že VHS rekordéry byly překonány..
Odpovědět0  0
ttt | 30.8.200520:05
technicky uz VHS prekonano je :­-)
Odpovědět0  0
azirek | 31.8.20059:29
Nejlevnější stolní DVD rekordéry bez HDD stojí nyní již od 5500 Kč, s HDD 80 GB od 10500 Kč, Toshiba se 160 GB cca 14000 Kč vč dph, médium DVD+RW Verbatim je do 30 Kč, což je levnější než VHS kazeta. Technologicky je daleko DVD rekording daleko pokročilejší než VHS, nemluvě o komfortu při nahrávání, přehrávání a vyhledávání záznamu a v neposlední ředě i úspora místa při skladování médií...
Odpovědět0  0
Milan-- | 31.8.20059:48
Jenže.Dnes pokuď nežijete v Praze nebo nepříjímáte dig.TV ze satelitu je kravina nahrávat analog.Tv na jakékoliv dig.medium prostě proto že kvalita zůstane analogová.A co hůře,na dnešní DVD recorordery nenahrajete bez set top boxu budoucí dig.vysílání protože nemají dig tuner.Navíc na kazetu narvu až 8 hodin videa o tomto může DVD pouze snít,dále je jasné že DVD rec.nebudou mít dlouhou budoucnost jejich nástupci jsou již na obzoru.A to už nemluvím o životnosti DVD médii,parkrát přehrajete poškrábete a můžete vyhodit,příčemž u VHS kazety máte v nejhorším případě znehodnocenu nějaký časový úsek,třeba zmačkaná páska,u DVD při relativně malém poškození nenačtete disk vubec.
Závěr je ten že dnes kupovat DVD rekorder je pouze vyhazování peněz na přístroj který bude mít daleko menší morální životnost než měla VHS.
Odpovědět0  0
azirek | 2.9.200512:37
Jak jste uvedl, že není možné nahrávat digitální vysílání bez DVB­-T přijímače na DVD, musím s vámi souhlasit, ale to samé dělám dnes při nahrávání na VHS. S poškrábáním DVD jsem nikdy problém neměl, i když častokrát žasnu, co lidi s nimi provádějí, viz. poškrábané disky z půjčoven...
Co se životnosti týče, asi u DVD bude kratší než u VHS, nicméně stejný komfort bude DVD poskytovat i za 5 či 10 let a na 1 DVD se dá rekordérem zaznamenat až 6 hodin záznamu, který bude odpovídat minimálně VHS kvalitě. Navíc DVD+RW Verbatim je za cca 30 Kč a kvalitní VHS min. za 1,5 násobek, spíše více. O komfortnější manipulaci s DVD záznamem jsem se již zmiňoval výše. Navíc rekordéry bez HDD stojí od cca 5300 Kč.
Odpovědět0  0
;p | 2.9.200515:11
Jeste jedna, pro me, dulezita vec...a to je skladovatelnost medii...100DVD placek zabere misto ve spindlu jako mensi reproduktor...a co 100 kazet ? nebo 500...neskutecny prostor na skladovani..proste VHS odzvonilo a je to potvrzeno vyrobci i dodavateli napr. electroworld atd
Odpovědět0  0
milan.-11 | 4.9.200521:07
Bohužel,DVD­-RW se na delší zálohování naprosto nehodí,nikdo vám nezaručí že za rok dva nedojde k znehodnocení media,některé prameny uvádějí o samodestrukci DVD media během jednoho roku.v domácim používání VHS ještě neodzvonilo a pravděpodobně přežije dnešní DVD rekordery které jsou někde na půlce cesty k plně použitelnému digitálnímu médiu.
Odpovědět0  0
RGB | 30.8.200513:04
Napsal sem spatne cenu za 4 kusy...takze je to 120.000 CZK
Odpovědět0  0
Daniel | 27.11.200523:00
Dobrý den, už jsem si koupil Váš výrobek Freecom mediaplayer 3, postrádám však české titulky, můžete mi prosím pomoct ? Děkuji
Odpovědět0  0
RGB | 30.8.200513:03
Ja bych si koupil 6xFHD­-3 500GB USB 2.0 & FireWire = 3TB ­( 80.000 CZK­)
Ve spojeni se super rychlym pripojenim by se dal vytvorit prijemny tri­-teraserver :o­)
Odpovědět0  0
RGB Multimedia | 30.8.200512:57
Tyto odkazy si pustte, v exploreru, firefox to neumi :o­( FSH3 ­- http:­/­/www.freecomdemo.com­/fhd3demo­/howitworks.htm
MediaPlayer 3 ­- http:­/­/www.freecom.com­/objects­/00003478.swf
Odpovědět0  0
RGB | 30.8.200512:35
Podívejte se na výrobky od profesionálů ­- http:­/­/www.freecom.com­/default.asp?submit1=9_2
Odpovědět0  0
mia (2) | 30.8.200513:23
Panebože! to už si můžu rovnou postavit do obýváku vedle televize PC škatuli :­-)
Odpovědět0  0
abc | 30.8.200511:38
Velmi zaujimavy pristroj.
Chcem sa spytat, ci to umoznuje casove nahravanie, t.j. idem na dovolenku a tak pristroju zadam TV kanaly a casy od kedy do kedy chcem relacie zaznamenat. Ak som to v clanku spravne pochopil, tak toto zatial este nevie.
Vopred dik za odpoved.
Odpovědět0  0
mia (2) | 30.8.200512:11
Umožňuje zadat 255 plánů, na libovolný den, skupinu dní či každodenní opakování. Ale v článku je to uvedeno. Můžeš zadat čas zahájení nahrávky, čas ukončení nahrávky a číslo předvolby, ze které chceš nahrávat.
Odpovědět0  0
tepich | 30.8.20058:53
Něco podobného předváděl před prázdninami Comfor ve Slovanském domě v jakémsi ­"Intel shopu­". Akorát to podstatně líp vypadalo ­(aspoň dle mého vkusu :­-­) ­- něco jako Canon Pixma­), dvb­-t a dvb­-s to taky neumělo a bylo to ještě dražší ­(cca 30k­). Jo, a byly v tom Win Media Edition, takže zatím v angličtině, ale vyhrožovali, že na Invexu už to bude česky.
Odpovědět0  0
artoo-detoo | 29.8.200523:38
RGB, mám dojem, že na vytvoření souboru logo.sys žádná licence není potřeba, nebo snad ano? Hele, Freecom, není to náhodou ta firma co prodává ty šmejdy Gigamaster? Ježišmarjá, chlape, u koho to děláš?
Odpovědět0  0
RGB | 29.8.200522:16
Já hledám jenom mouchy? Tak to neni pravda, mě stačil první pohled na ten hnůj...Jak sem řekl ­- parta maníků v paneláku sestavila pc z dostupných věcí ­(mimochodem, mám tu stejnou kartu leadek a mohli jste použít pro TV jiný, než dodávaný software­) a našla pár webů, kde jim na to napíšou recenzi­/reklamu. Provedení, jak toho ­"přístroje­" tak toho softwaru, je krajně neprofesionální a to je fakt, který jsem zjistil hned po shlédnutí prvních obrázků. Neumíte ani naprogramovat jednoduchý operační systém, musíte se spoléhat na WME. Jestli se neukáže při startu obrazovka s logem Microsoft, i přes to, že tam je produkt od Microsoft, mám pocit, že porušujete zákon. A jestli jste na to šli tak, že jsou windows zbavena hlavní lišty a ikon na ploše a následně se spustí váš software po spuštění tak je to ještě víc amatérský, než sem si myslel. Děláte si akorát ostudu...To že mezi sebou máte maníka, co umí s Visual Basic, je podle mě zázrak. A já tu vyjadřuju svůj názor ­- je to šmejd a budu tam hledat mouchy a zápory, protože tam jsou. Až tam nebudou žádné nedostatky v designu skříně a softwaru, možná si to i někdo koupí...Takhle tady předkládáte hodně nedomrlou a neatraktivní věc. Já jsem například zástupce firmy Freecom pro českou republiku a schválně se podívejte, co oni nabízí za HDD recorder, což sice není přesně to co je ta vaše nestvůra, ale můžete se u nich poučit, kterako mladá firma by měla postupovat v designu, protože Freecom má design naprosto vynikající a svůj, narozdíl od vás. Kdo si koupí starý počítač, který je poskládaný z bazarových komponent a vydává se za jakési multi centrum, je vůl a vůbec nerozumí počítačům. Mimochodem, i WXP se mi startují rychleji, než 30s. Pokud to nevíte, tak WME je ta nevětší břečka, která se řadí po bok W95. Jenomže na WXPMCE prostě asi nemáte peníze. Schválně napíšu Microsoftu ­(naschvál :o­) a poptám se, jestli máte na tyhle vaše podivné úpravy Windows licenci, pokud se nezobrazuje logo windows, máte asi problém. No poptám se...Zatim nazdar, vy panelákový lůzři :o­) PS: Už vám nebudu popisovat nedostatky té ­"mašiny snů­", abyste se nemohli poučít ze svých chyb. Připomíná mi to Phantom Console ­- taky podobnej šmejd...Ale alespoň to vypadalo lépe.
Odpovědět0  0
abc | 30.8.200511:39
Prosim Vas, kde na nete najdem info o vasom HDD rekordery Freedom. Pripadne mi poslite info na moju adresu meresejev@inmail.sk . Dakujem.
Odpovědět0  0
HoK | 31.8.200521:26
Nac ta hysterie? Ze by se ty sqele Freecom tak sqele neprodavaly a bylo potreba plivnout na primou konkurenci? Ono je vzdycky jednodusi jit prodavat cizi vyrobky, nez si sednout a ­(treba v hospode­) vymyslet a nasledne to zrealizovat. Nekomentuju vzhled ­(taky se mi nelibi­) a funkce ­(to je potreba vyzkouset na vlastni kuzi­).
HoK
Odpovědět0  0
StoupaLutin | 29.8.200520:38
Potřeboval bych totiž něco pro manželku. Nahrává na VHS a sleduje to ted už s ročním spožděním. Chtěl bych ten počet kazet doma už vím nerozšiřovat. Nejze tam dát např. 400GB disk např. jako druhý? ... co myslíte? ... No ale pokud je tam FAT32 tak omezení na 120GB chápu.. :/
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200521:35
Bohužel, 400GB tam dát nejde, ­"díky­" omezení ne FAT32 ale Win9x. Z určitejch ­(podle nás­) dobrejch důvodů tam nejsou WinXP... Na stávající hadr se vleze cca 100 filmů v DivXu a je tam možnost rozšíření na 2x120GB. Pokud si ty filmy budeš ukládat na DVD v DivX formátu, tak se na jedno DVD vleze tak 3 až 7 filmů. A jedno DVD kontra jedna VHS, to je docela rozdíl :­-)
Odpovědět0  0
StoupaLutin | 29.8.200522:53
jojo, ale já to chci nechávat ty nahrané filmy na HDD, podívat se a smazat ... takto nejvíc ...
Nahrávat na HDD to můžu i v DIVXu? Nebo v čem? Kolik minut­/hodin videa se tam vejde. Jde mi klidně o nízkou kvalitu, ale prostě aby tam toho bylo co nejvíc ­(pitomé i super seriály, filmy, dokumnety, požady co nejsme doma ­/nebo už spíme­/ a chceme vidět, atd.­). Stačilo by mi třeba i 352x288 + MP3 zvuk ­(tak 96­-128kbps­) ... co myslíte?
Odpovědět0  0
Kennasek@seznam.cz | 29.8.200519:54
Nevim jak vy,ale ja jim fandim.Udelat ze stareho srotu mult. pc a prodavat to s vlastnim SOFtem.ktery my i budoucnout je pekna vec.GL Hosi...a proc ste tam nedali athlony ?:DDD
Odpovědět0  0
xxx@marunek.net | 29.8.200518:14
a neni v tom nahodou linux?
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200519:06
Ne, Linux v tom není.
Odpovědět0  0
a8n | 29.8.200521:06
FreeDOS? Nebo to je tajné?
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200521:19
není to tajné, jsou tam WinME, patřičně oholené a patřičně nakonfigurované :­-)
Odpovědět0  0
aaa@marunek.net | 30.8.200510:42
ale linux by tam mohl byt. treba distribuce movix vyuzivajici mplayer.
Odpovědět0  0
PJ | 30.8.200512:50
Movix ci geekbox je prilis neohrabany a jdou to pouze prehravace. co zkusit treba MythTV ­(neodpustim si: coz to co uz zhruba dva roky mpripravuje MS, akorat zadarmo a hned ted :­-­)
PJ
Odpovědět0  0
ddd@marunek.net | 30.8.200516:42
hmmmm, ten mythtv se mi libi :­-)
Odpovědět0  0
RGB | 29.8.200518:04
Opravdu mě pobavilo celkově amaterské zpracování tohoto přístroje. Vypadá to jako by si parta kluků v hospodě zapřemejšlela, na čem by se dalo vydělat a vyšlo jim tohle. Je to absolutně neprofesionálně zpracované!!! Vypadá to jako Apple1 ­- taky ho dělali v garáži. Rozdíl je jen v tom, že vyste to neudělali ze dřeva. Tohle bych si NIKDY nekoupil, ikdybyste zapracovali víc na designu, už jenom kvůli tomu, že to vyrobily české ­"hlavy­". Koukněte co chystá Intel a Microsoft, co ti si představují pod pojmem domácí multimediální centrum. Takhle se to nedá dělat chlapci, to nejde v dnešní době bastlit takové hrůzy někde v paneláku...
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200519:03
Nikdo tě přece nenutí aby sis to kupoval. A pokud za ­"neprofesionální zpracování­" považuješ design AOpen, potažmo vůbec design PC, tak potom bych chtěl vidět tvoje PC. A vůbec, nejradši mám takové šťouraly, kteří hledají jen mouchy a zápory. Tvůj názor jakoby tu ani nebyl.
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200519:05
Je fakt, ze kdyz uz nic jineho, tak to aspon mohli prestrikat cernou nebo stribrnou barvou ve spreji. ­(a nabizet 3 varianty...)
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200519:09
Jozko, to co vidíš ti nepřipadá jako stříbrný? A s tím sprejem jsi to doufám myslel jako fór? Profi škatuli přestříkávat, to snad ne...
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200522:34
No jo, ted jsem si to prohlidl znova a poradne, a naznak stribrne tam fakt je...
To bych rad videl, jak by v tomto podani vypadala cerna....
Odpovědět0  0
Art (7) | 29.8.200514:15
- MOREX CP ­- 2966 mini ITX 60W black Rozmery ­(výška, šířka, hrúbka­) 63 x 273 x 295
- EPIA SP 13000 mini ITX ­(Chipset VIA CN400 VT8237, CPU VIA C3 Nehemiah C5P 1333MHz processor aktivní chladič, AUDIO VIA VT1617A AC­'97 onboard 6­-kanalovy, 2x IDE ATA 66­/100­/133, Memory 1x DDR 400MHz max 1GB, VGA UniChrome Pro AGP 64MB, MPEG­-2 dekoder, MPEG­-4 akcelerator, TV OUT VT1623, LAN 10­/100 VIA VT 6103 RJ45, IEEE 1394 VT6307S, 4xUSB 2.0, 1+1xSerial, 1xParallel, 2xPS­/2, 2x HDD, Slot 1xPCI, format mini ITX 170mm x 170mm­) alebo EPIA SP 8000E mini ITX VIA EDEN 800MHz pasivny chladic
- DDR DIMM 512MB 400 32x 8 CL2.5 APACER retail
- Slimtype DVD­-RW duálna napalovačka buď Lite­-on alebo NEC
- WD1200JD 120GB SATA­/150 8MB cache ­(Seggate, Samsung, Maxtor­)
- Pixelview PlayTV@P7000 MediaCenter inside
okolo 28.500,­- Sk s DPH

MENSIE, TICHSIE, KRAJSIE A ZA ROVNAKU CENU
Odpovědět0  0
azirek | 29.8.200512:29
Toshiba se 160 GB HDD se schopností záznamu i na DVD­-RAM se prodává za 14 000 Kč s dph. Neboli vychází jednoznačný rezultát, a to, že recenzované multimediální centrum by muselo stát tak max. 12 tis. Kč vč dph, aby bylo prodejné...
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200512:57
Mam na to podobny nazor, jen co jsem precetl, ze to ma cel 1700, docela jasne jsem si to zaradil.

Chapu, ze obycejny uzivatel chce mit vse jednoduche, ale uz ho vidim, jak bude prekvapenej, ze to video od kamarada ­(nejnovejsi xvid­) cuka ­(co taky cekat od celeronu 1700­). Dalsi vec bude nekvalitni tv­-out vystup. To by stalo porovnat.
Co se tyka hluku ­- pokud slysim, ze to ­"neni zas tak spatne.­" tak je mi jasny, ze tam proste hluk je. Sam mam doma
slim pc od dellu, ­(p3­-900­), stalo 3 tisice, ale musel jsem tam dam Samsung disk a nastavit ho na nejtizsi mod, dale jsem k procesoru a zdroji nabastlil 8cm nizkootackove vetraky. Ta masina mi bezi non­-stop a mohu rict, ze je temer bezhlucna. ­(funguje jako proxyna, brouzdani po netu, stahovani p2p a telefoni linka.­) Na divx­/dvd mam dvd prehravac za 2 litry.
Nicmene, pokud bych si chtel udelat radost za 20 litru a vice, zameril bych se na satelitni pristroje se dualnim tunerem dvt­-s a dvb­-t, se zabudovanym harddiskem ­(popripade lan nebo usb propojeni s pc­).
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200513:03
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200513:20
Možná bys byl překvapenej TV výstupem a možná bys byl překvapenej i ­"hlukem­". DMFC mám v obýváku a slyším ho až když jsem od něj metr. A bydlím na kraji vesnice, kde projedou 4 auta za den. Divil by ses, ale ten Celeron 1700 naprosto stačí díky tomu, že tam není operační systém, který si pro sebe nárokuje 99% výkonu CPU ­(tím myslím ty slavný WinXP)
Odpovědět0  0
azirek | 29.8.200513:45
Netvrdím, že HW v multimediálním centru nestačí na požadované operace, ale neadekvátní mi přijde cena výrobku. Stolní DVD­-HDD rekordéry nebo DVB­-T­/S tunery s HDD jsou za nižší cenu a nevydávají prakticky žádný hluk.
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200514:24
Staci doopravdy jen porovnat parametry s Kaonem: ­(a pak mi reknete, co ma tento medialni pristroj navic ­- krome dvd prehravace v cene 1500,­-­)

DVB­-T a DVB­-S tuner, české menu, EPG, teletext, 2xSCART, 2xCI slot ­(i kódované programy­), RF modulátor, digitální audio ­(koax. optika­), USB 2.0 ­(přenos záznamu do a z PC­), LAN ­/ RJ45 ­(možnost ovládání z internetu a streamování videa po LAN­), vyjímatelný HDD ­(šuplík­), PIP ­(obraz v obraze­), záznam až 6 digit. programů současně, přehrávání MP3, JPG, DivX ­(po konverzi­), možnost digitalizace a ukládání analogového videa ­(HDD recording­).
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200515:09
DVD přehrávače v ceně 1500,­- ? spíš DVD rekordéru, ne?
Odpovědět0  0
jozka | 29.8.200518:59
Podobna debata tady uz byla nad vyrobkem od Kiss. V mem pripade na co dvd­-rekordem, kdyz si to ulozim na disk, a kdykoliv si to muzu z disku pustit.

No ale muzem klidne udelat seznam pro a proti pro toto multimedialni centrum v porovnani s Kaonem:
Proti:
dvb­-t a dvb­-s tuner: chybi
doba nabihani: v porovnani s Kaonem dlouha.
Spotreba: Preci jen pocitac maskovany za multimedialni box ma vetsi spotrebu.
Hluk: ­(ano je to sporne, ale moc dobre vim, co umi zdroj delat za ramus, ale treba je to fakt jinak­)

Klady:
Analogovy tuner
DVD rekorder.
Moznosti rozsirovani ­(treba v budoucnu i o dvb­-s a dvb­-t tuner­)

Protoze ja uz pc s dvd vypalovackou mam, a lan sit taky, je pro mne zajimavejsi spis digitalni prijem.­(Diskem, kam si dam svoje oblibene mp3 a divx soubory­) Ale uznavam, ze nekteri laikove si to treba poridi.

Odpovědět0  0
azirek | 29.8.200512:18
Pro informaci, stolní DVD rekordéry s HDD začínají okolo 12 tis. s dph a vysoce kvalitní Panasonic s 200 GB HDD stojí cca 18 000 Kč. Jediná nevýhoda je absence DivX­/Xvid, to ale dokáže vhodně doplnit stolní DVD Cyberhome 462­/465.
Součet ceny komponentů, co je obsažen v recenzovaném multimediálním centru má zhruba poloviční hodnotu, nevím, jestli SW centra objektivně stojí za dalších 10­-12 tis. Kč. Komponenty jsou vyloženě výběhové modely. Cena přístroje je zhruba stejná, jako levnějšchí notebooků s DVD palírnou.
Odpovědět0  0
Bobika | 29.8.200511:40
www.dmfc.cz nejede, a ackoliv domenu vlastni firma Cars cz s.r.o., tak tu domenu nemaji ani zaplacenou. Zvlastni. ­(nemeli by spis prodavat auta ? :­) ­)
Pravopis :­(
A k pristrroji ­- nejak jsem nenasel, jak moc umi vyuzivat ethernet. FTP ? Winshare ? Absence WiFi je take v dnesni dobe velke minus ­- tahat jeste dalsi kabel k televizi se nebude libit spouste lidi. Nejak nechapu, proc vyrobce nepouzil treba VIA Epia, stacilo by a vetrak to opravdu nepotrebuje.
Jinak souhlas, s predchozimi ­- teplo, hluk a cena ten vyrobek znici.
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200512:49
Ad Ethernet ­- běžné sdílení složek, nastavitelné jméno a IP přístroje, pokud je dostupné internetové připojení, tak je možné nastavit datum a čas z netu. Ad Wifi ­- nebráním se tomu, ale zatím ne. Ad EPIA ­- jo, není problém, ale není odzkoušený. Asi bude problém s výkonem. Ad pravopis ­- neovlivním, nedělal jsem recenzi, já pouze vyvíjím DMFC :­-­) Ad CARS ­- dočasně jsou stránky na http:­/­/www.volny.cz­/cars, než se vyřeší server.
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200511:39
Software se stále vyvíjí, v poslední verzi už DMFC umí uspořádat TV kanály dle uživatelových potřeb, teď pracuju na vylepšeném přehrávání DVD a filmů ­(skok na libovolný čas, pokračování ve filmu od posledně shlédnutého místa...­), pracuju na doplnění věcí, které se časem ukázaly jako nutné... Opravil bych recenzenta v poslední části článku ­- moje dcerka bude mít pět let a běžně si na DMFC pouští filmy a hraje Tetris :­-­)­))
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200511:28
Ahoj lidi, ozývám se sem jako autor ­(resp. jeden z autorů­) tohoto dílka. Ohledně teploty, přehřívání zdroje atd... ­- můžu říct, že skoro dva roky mi to doma běží 24­/7 s občasným restartem a pravidelným natažením nového SW. Za celou tu dobu mi DMFC nevypadlo kvůli přehřátí. Ano, vypadlo kvůli chybám software, pokud někde udělám krpu při programování ­(což se stane­). Ale kvůli přehřátí ne. Zdroj je teplý, někdy i horký, záleží na tom, jak to zatěžuju, co tam dělám. Větrák na CPU má snížené otáčky, v jiném testovacím prototypu je použitý měděný nízkoprofilový chladič, takže ty problémy s hlukem nejsou až tak velké. Ad videovýstup ­- použitá karta je kupodivu dost kvalitní a subjektivně se mi ten obraz líbí víc, než obraz ze stolních DVD přehrávačů. Ad ovládač ­- je použitý ovládač, dodávaný s TV kartou, ale je tam možno použít libovolný, jen se musí patřičně naprogramovat ­"jádro­" ­- tzn. upravit zdroj a překompilovat tu část, která se stará o příjem signálu z DO...
Odpovědět0  0
john.don | 29.8.200512:14
Od příštího roku bude fungovat digitální televize.
Možná by jste ten tuner do toho měli dát.
Protože jedině tak budete mít náskok před konkurencí.

Chtělo by to pár dalších vychytávek,
jako je zmíněné vysávání vzduchu ze skříně.

Lepší barevné provedení.

Daleko lepší ovladač!!!

Přímá podpora pro editaci a prohlížení fotografií z digitálu.
(Prohlédnu, otočím, vypálím ­- odnesu na vyvolání­)

A tak dále a tak dále.

Až to budete mít hotové a vychytané, přijdou Číňani a začnou to bouchat ve velkém.

To co řeknu jsem slyšel:
Jablotron z Jablonce nad Nisou měl PRÝ nedávno zajímavý problém.
Do číny se začalo vozit ohromné množství čidel k jejich alarmům.
Ale žádné ústředny. Když tento stav trval déle, vyslali tam dva vyslance :­)­)
A ti zjistili, že Čínani to obšlehli a bouchají si ty ústředni oni sami.
Obšlehli ty ústředny tak dokonale­(včetně SW­), že i na tištěném spoji bylo to logo Jablotronu také zkopírované :­)­)­)

Jestli to není pravda, tak se omlouvám Všem Číňanům.

Ale je to hezký příklad, jak někdo něco vymyslí a když se mu nějak rozjede kšeft,
tak to někdo obšlehne se všema vychytánkama.

Jeden zasel, druhý sklízí.
To je tržní hospodářství :­)
Co si utrhneš to máš :­))
Odpovědět0  0
mia | 29.8.200513:09
S digitální TV počítám, ale jaksi ji zatím není kde odzkoušet. Jó, kdybych byl z Prahy, je to jiný kafe... Lepší barevné provedení ano, pokud budou lepší škatule, bude i lepší barevné provedeni :­-­) Lepší ovládač je subjektivní dojem, jsou i daleko horší ovládače. Prtohlížení fotografií z digitálu to má ­- pokud se digitál hlásí jako USB disk, připojíš, zkopíruješ na vnitřní disk, prohlídneš, vypálíš... Číňany nekomentuju.
Odpovědět0  0
Korado (4) | 29.8.200510:54
Mám doma podobné zařízení už celkem dlouho a ta cena byla asi plus mínus stejná. Problém pak je že takové zařízení umím ovládat já ale přítelkyně nebo snad rodiče určitě ne. Na tomhle přístroji to zvládne snad celkem každý a o tu jednoduchost tu jde především. Naprogramovat takový program zabere hodně práce a neumí to moc lidí, mám však obavu, že za 3 tisíce by se maximálně prodával jen ten program. Co se týče hluku není až takový jaký si myslíte. Určitě implementovat ten tunel by byl dost dobrý nápad a díry se dělat nemusí, zadní panel má poměrně dobré větrání stačilo by ho vyvést tam. Filtrační kondenzatory bohužel praskají i na podstatně „lepších“ základních deskách, které jsou podobně namáhány a dokonce jim nemusí pomoct ani ta výměna. Ono pak spíš záleží na té zátěži desky. Několikrát jsem se s tím setkal, ale od toho je záruka. Pokud bych tohle zařízení srovnával jako člověk který se v hardware vyzná, postaví si něco takového a dokáže si nastavit programy, investovat do toho denně čas na úpravu těch nahrávek, může to pro něj znamenat lepší variantu jako pro odborníka. Ale pro člověka který je rád že najde ty správné funkce a zápasí s ovladačem je to hodně dobrá volba ať už kvůli jeho obsáhlým možnostem přehrávání a aktualizaci nebo jednoduchostí obsluhy v podání pro laika.
Odpovědět0  0
john.don | 29.8.200512:06
:­) nechci hanit váš názor na věc :­)
Ale dříve DVD přehrávač stál taky 10k.
Ještě nedávno DVD a DivX přehrávač stál též 10k.
Dnes je seženete za 1500 bez DPH.

Doba, kdy takovéhle zařízení bude stát 3k je VELICE, VELICE blízko.
Třeba jen 5­-6 let.

Pravděpodobně bude bez HD, HD verze bude o 2k dražší.
Ale šikulům se podaří dodat možnost přidání HD i do té levnější verze.

Říkejte mi blázen,
ale v obchodu se pohybuju dost dlouho a takhle to prostě funguje.
Jak to začnou sázet Čongové, tak cena opravdu klesne.

A pokud nepředpokládáte roztání ledovců a zaplavení země nebo nějakou jinou katastrofu, tak si za 5­-6 let na tržnici budete právě takovéhle zařízení moct koupit.

Ale navíc bude mít HDTV dekodér,digitální tuner a asi i BlueRay mechaniku.
Odpovědět0  0
PJ | 30.8.200512:45
> mám však obavu, že za 3 tisíce by se maximálně prodával jen ten program.
neni se ceho obavat sw vybaveni doda ­(vcetne os!­) MythTV. je to GPL a frci to na Linuxu. VIA EPII si snad uz dokaze koupit kazdy sam.

PS: uznavam, ze je to reseni jen pro kutily. co nechapu ­- proc uz to nekdo nedela komercne :­-)
Odpovědět0  0
domm (15) | 29.8.200510:02
Me se celkem nelíbí ty sběrnice. Nedávno jsem četl na svethardware o tom jak se ovlivňují jednotlivé vodiče příliš blízko u sebe stočené právě tímto způsobem. No a to horko,že? Ja nevim, myslím si že tady šlo hlavně o ten nápad, který je dobrý, ale radši bych si to udělal sám. Jen pro zajímavost, má ten soft downlad?
Odpovědět0  0
wikina (115) | 29.8.20051:05
No nechci Vam vubec kazit radost z dila, ale protoze sem ­(bohuzel­) delal hodne PC prave presne do teto skrine, musim Vas varovat. Krome toho, ze to bude pekne hlucne docela brzo se to ­"upece­". Zdroj je sice OEM FORTON, ale ten se jim fakt nepovedl. Strasne se prehriva, takze ikdyz ma regulator ventilatoru a zacne celkem tiše, za par minut je na plnych a huči. Co je ale horsi, po cca roce ­(s AMD, zalezi na zatezi, INTEL = brzo­) prasknou a vytecou filtracni kondenzatory na vystupu zdroje. Pomuze je vymenit za kvalitni lowESR kondenzatory ­(GES­). Hluk se ale bohuzel snizit neda, protoze pokud byste dali FAN na min, shori buhvico dalsiho....
Dalsi problem je, ze obrovsky, naprosto pro tuto skrin nevhodny, origo INTEL chladic stoji presne a tesne u FANu zdroje a spolehlive mu brani v pristupu vzduchu. To malo, co mu tam pusti mu predem pekne priohreje, takze termin opravy se jeste zkrati...navic je ten FAN tak vysoko, ze mu zbyva cca 15mm ke krytu skrine a to je malo. Bude se ­"dusit­", prutok vzduchu bude horsi a otacky se tim taky zvysi. ­(dalsi hluk­)
Posledni mrtvola bude pomerne rychle z HDD, protoze tu take neni jak ho uchladit...
No, jediny co trochu pomuze je udelat minitunel k CPU ­- udelat v krytu 80mm otvor a dat dat chromovanou mrizku...
Odpovědět0  0
john.don | 29.8.20058:28
Nojo.
Asi budeš mít pravdu.
Vypadá to že nemluvíš z cesty.
Když jsme u toho, tak kdo by si chtěl koupit hraču za 20 000+ a ještě do ní dělat díry aby mu jí nevzali v reklamaci?

Deska MSI...to nemusím komentovat.
I když možná že se MSI hodí právě na takovéhle účely.
Jen se bojím co to teplo udělá s kondíkama na boardu :­)

Ovladač mi subj. připadal dost lacině.
Rozhodně ne jako ovladač od mašiny za 20 000,
ale spíš jako ovladač od staré klimatizace :­)

Na druhou stranu to menu není špatné.
Myslím si, že něco takového je blízká budoucnost.
Tak za 3k v hypernově. Jen vychytanější.
Odpovědět0  0
Jiří Mrázek (89) | 31.8.200514:22
ono je tam winfast exper a ten ovladac je k ni mam to taky ­(toho winfasta­) takze slozeny pc do male skrine a udelanej softik nic noveho pod sluncem............... za 12000 bez DPH to nee!
Odpovědět0  0
FB | 29.8.200510:26
A kdyz uz preskocim problemy tykajici se teploty a hluku, tak je tu jeste dost veliky problem v podobe dost nekvalitnych video vystupu. Horsi kvalita je pozorovatlna uz na TV, a pri pouziti TV s velkou uhloprickou nebo video projektoru je nezbytny jeste VGA prevodnik.
Odpovědět0  0
mh | 29.8.20050:09
Omlouvam se ze rejpu, ale ta mechanYka primo bije do oci !!!
Odpovědět0  0
No1 | 29.8.20058:42
Kdyby jen to. Ono ­"rozlyseni­" taky vypada zajimave.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.