reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Duel pasivně chlazených Radeonů HD 6670

2.12.2011, Petr Štefek, recenze
Duel pasivně chlazených Radeonů HD 6670
V dnešním duelu se podíváme na dvojici pasivně chlazených Radeonů HD 6670, které mají ambice na to být vhodnou volbou pro tichý domácí počítač. Rozhodovat bude tentokráte hlavně chlazení a dobrý poměr ceny ku výkonu.
Pasivně chlazený Radeon HD 6670 DirectCu z dílen Asus je typický svým velkým černým hliníkovým pasivem.





Jeho rozměry nejsou nejmenší ani ve srovnání s kartami střední třídy, ale jde tu o ticho a dostatečný chladicí výkon.





Asus Radeon HD 6670 DirectCU Silent pracuje na frekvenci 840 MHz pro jádro, což je o 40 MHz více než u standardní verze. Paměti DDR3 jsou zde na taktu 900 MHz, což je dostačující, ale zřejmě zde bude mít Asus handicap oproti modelu Sapphire s čipy GDDR5 a dvojnásobnou praktickou propustností.








V případě výstupů máme k dispozici jedno DVI, D-Sub a HDMI, což je u low-endu běžný standard. Lamentovat můžeme nad nepřítomností Display Portu.





Jak vidíme na screenshotu z GPU-Z, tak Radeon HD 6670 od Asusu je vybaven pouze paměťmi typu DDR3, což znamená, že celkově má tento model nižší propustnost pamětí ve srovnání s dražšími modely s GDDR5. Bude zajímavé sledovat, jak se tento fakt projeví na výsledném výkonu.





Na rozdíl od konkurenčního Sapphire si tento model dokázal při hraní Battlefieldu 3 uchladit své jádro na maximálních 60 stupňů, což je o 6 stupňů lepší výsledek než u konkurence. Celkově větší plocha pasivu chladiče a odvod tepla pomocí heat-pipe zde slaví úspěch.
reklama