reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvaadvacet palců od LG - L226WTQ-SF

3.1.2008, Pavel Kovač, recenze
Dvaadvacet palců od LG - L226WTQ-SF
Přišla nová metodika měření barev, a tak je třeba se podívat na to, jak si vede běžný TN monitor. Tentokrát padla volba na LG L226WTQ-SF, což je 22" model se slušnými parametry: odezva 2 ms, kontrast 5000:1 (DC), jas 300 cd/m2 a pozorovací úhly 170° v obou směrech.

Celkové hodnocení


Monitor LG L226WTQ-PF je takovým slušným zastáncem 22" LCD monitorů. V některých aspektech má perfektní výsledky, hlavně co se odezvy týče. Naopak v některých disciplínách si příliš dobře nevede. Tím je hlavně barevné podání, které bez kalibrace není zrovna perfektní. Naštěstí díky našim recenzím si můžete stáhnout .icc profil a pokusit se tak svůj monitor vylepšit. Trošičku lepší by mohlo být podsvícení, které hlavně v pravém horním rohu značně stagnuje. Také technické zpracování by mohlo být lehce lepší. Pokud například chcete monitor zaklonit dozadu, tak je třeba mu přidržet i podstavec. Plasty jsou naopak vcelku slušné a je vidět, že LG se za poslední dobu v tomto lehce vylepšilo.



Při prvním pohledu na bodové hodnocení si jistě všimnete, jak monitor exceluje v odezvě, která se skutečně povedla a je jako stvořená pro hry. Naopak taková ergonomie a podsvícení na tom nejsou zrovna nejlépe. Jako celek však působí celkem dobře a hodnota 47,6 % tomu i odpovídá.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.

Perfektní odezva
Horší podsvícení
Dobré barevné podání po kalibraci
Slabá ergonomie
Orientační cena viz graf níže


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu LG L226WTQ - LCD 22 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení LCD panelu LG L226WTQ-PF děkujeme společnosti Abacus.



Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.


reklama