reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.8.2013, Milan Šurkala, recenze
Dnes nám do redakce dorazil nejlevnější zástupce inkoustových tiskáren Epsonu s velkokapacitními nádržkami. Jde o model L110 a nabízí neuvěřitelně levný barevný tisk. Jak si povede v našem náročném testu?
drk22 (775) | 30.8.201311:42
Hlavní problém inkoustovek, není cena inkoustu ­(i když co si budeme povídat trvalo to dlouho než někdo dokopal ostatní zlevnit.. Hlavní problém je životnost­/zasychání hlav. Než se otravovat s inkoustem radji koupím levnou laserovku za 1500,­- a fotky si mnohokrát levněji nechám vytisknout profesionáně. S inkoustovkami jsem si užil až dost.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (4500) | 30.8.201312:49
Ono samozřejmě záleží jak často tisknete ­(u nás doma je to v průměru přesně 100 stran za měsíc­). Problém se zaschnutím hlavy jsem měl jen na starém HP asi deset let zpátky. Od té doby jedu teprve na druhé další inkoustové tiskárně a zaschnutí jsem nikdy nezaznamenal. Je však pravda, že na té první byl problém s hlavou asi po pěti letech a tak šla pryč. Laserovky mají pár nevýhod, barevný tisk je tam hodně drahý a často to není moc slavné ani s tím černobílým ­(např. nejlevnější barevná laserovka výrobce, od kterého mám inkoustovku, má tisk o 70% dražší, a to už moje inkoustovka je sakra drahá­).
Odpovědět0  0
tesla15 (27) | 30.8.201314:39
Mám Epson Stylus Office BX 635 FWD . Po jejím zprovoznění ­( 1 stránka tisku ­) téměř rok nepoužita.... Po tak dlouhé době po zapnutí nastalo čištění a následně bez žádných komplikacíí normálně funguje.
Odpovědět1  0
Petr Popelka (251) | 30.8.201311:33
Hezká recenze, ty nízké náklady na tisk v těch grafech vypadají úchvatně, ale nekoupil bych z několika důvodů:
1­) S inkoustovými Epsony mám z dřívějška příšerné zkušenosti, co se provozních nákladů týče, poruchovosti i následných stále se opakujících servisů ­(tisková hlava­). Abych ale byl alespoň trochu fér, mé zkušenosti se týkají pouze modelů s tiskovými stroji na inkousty řady 71x ­(inkousty 711, 712, 713 a 714­). Pochopitelně to ale nebyly drahé tiskárny
2­) Provozní náklady fakt vypadají super a pokud se nezačnou objevovat problémy s vedením inkoustu do tiskové hlavy ­(zavzdušnění apod.­) tak to bude super, ale zas tam moc tomu nevěřím a to mě můžou ujišťovat třeba stokrát. Čas ukáže.
3­) Je krásný, že je to barevná tiskárna, sám mám rád jednoduchost, takže mi nevadí, že v sobě nemá zabudovaných 20 různých rozhraní atd. Ale co mi fakt silně vadí je absence bezokrajového tisku a automatického duplexu, to je asi hlavní problém, který bych s touhle tiskárnou měl
4­) Berte prosím v úvahu, že jsem neskutečně silně ovlivněn předchozími zkušenostmi s inkoustem od Epsonu. Jako prodejce výpočetní techniky jsem musel řešit nespočet reklamací a nespokojených zákazníků, že to prostě v člověku zůstane. Snad ani jedné prodané tiskárny jsem neměl zpětnou vazbu, že zákazník je spokojen. A snad ani jediná tiskárna se neobešla bez reklamace ­(bez nadsázky, opravdu se postupem času vrátily snad všechny prodané kusy minimálně jednou­).

Tak se na mě nezlobte a pěkný den všem :­-)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4500) | 30.8.201312:52
Ono je také otázka, zda nynější Epson je stejný jako ten před pár lety. Před pár lety bych také do Epsonu nikdy nešel, byly s tím jen samé problémy, no dnes bych už měl názor dost jiný. Výrobci se vyvíjejí, někteří správným, některý špatným směrem. Jde to vidět třeba na německých autech, která kdysi platila za kvalitu a dnes je to jeden kvalitativní průšvih za druhým. Tak kdo ví, možná se Epson v té kvalitě zlepšil... Nevím.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.