reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epson WorkForce WP-4515 DN: kancelářský rebel

25.1.2012, Milan Šurkala, recenze
Epson WorkForce WP-4515 DN: kancelářský rebel
Epson tvrdí, že do kanceláře nepatří jenom laser. Jeho nová řada kancelářských multifunkcí WorkForce řady 4500 totiž využívá inkoust a podle výrobce s ještě nižšími tiskovými náklady než u laseru. Jak moc nás přesvědčí nejlevnější kancelářský rebel této řady?
K tomuto testu byly použity stejné dokumenty jako v předchozím případě, jen se vyměnil obyčejný kancelářský papír za papír pro tisk s vysokým rozlišením (cena za jednu stranu A4 kolem 5 kč). Nemá tedy smysl vypisovat ani rychlosti, které jsou shodné s předchozí kapitolou. Rovnou se tedy vrhneme na naskenované ukázky při 800 dpi.


normální papír, úsporná (kliknutím zvětšete)



normální papír, normální (kliknutím zvětšete)

normální papír, jemná (kliknutím zvětšete)

normální papír, kvalita (kliknutím zvětšete)

Chcete-li se podívat na kvalitu tisku detailněji, můžete si pořádně prohlédnout následující výřezy pořízené fotoaparátem.



úsporná (klikněte pro zvětšení)



normální (klikněte pro zvětšení)



jemná (klikněte pro zvětšení)



kvalita (klikněte pro zvětšení)



I zde jsou vidět jakoby duchové písmen. I přesto vypadá text při důkladném prohlížení lidským okem velmi ostře a krásně. Zajímavé je, že opět nejčitelnější je normální a jemná kvalita (už od velikosti 2). Nejvyšší kvalita je lépe čitelná až od velikosti 3 a úsporná vyžaduje alespoň velikost 4.



úsporná (klikněte pro zvětšení)



normální (klikněte pro zvětšení)



jemná (klikněte pro zvětšení)



kvalita (klikněte pro zvětšení)



Barevná písmena se jaksi rozjíždějí, což jde vidět zejména na normální kvalitě. Vyšší tiskové kvality už mají hrany rovné.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama