reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

F1 2011: královská třída je zpět

10.10.2011, Petr Štefek, recenze
F1 2011: královská třída je zpět
Arkádové závody formulí se světoznámými týmy a velkými jmény mezi jezdci jsou zde v nové sezóně a v plné síle. Codemasters se po minulém nevýrazném díle dušovali, že v následujícím pokračování se pořádně polepší.
F1 2011 není v žádném případě revolucí, je spíše slušnou porcí zábavy pro F1 "pozitivní" fanoušky, kteří by se rádi posadili do kokpitu formule alespoň na počítači. Kvality hry ponechme stranou a soustřeďme se nyní na hardwarovou stránku. Pro hraní F1 2011 v běžném rozlišení 1920x1080 potřebujete alespoň Radeon HD 6850, který dokáže vykouzlit průměrně okolo 40 FPS. Pro simulátory tohoto druhu je vysoké FPS velmi podstatným faktorem pro zážitek z hraní. Podle zkušeností by FPS nemělo spadnout pod zmiňovanou 40snímkovou hranici. Pokud se tak stane, je třeba snižovat detaily, nebo se obejít bez vyhlazování.

Pomoci ve výkonu může u slabších karet také DirectX 9, jehož vliv na výkon je velmi podstatný. U výkonných karet Radeon HD 6970 nebo GeForce GTX 580 může v praxi dělat až 15 % a u slabších karet může být naopak zlomovou hranicí mezi plynulostí a "slideshow". Zajímavostí je také fakt, že rozdíly mezi vyhlazováním 4xMSAA a 8xMSAA nejsou téměř žádné.





Vliv procesoru je v případě výkonných modelů znatelný, ale v praxi příliš nebude záležet, zda vlastníte Phenom II či Core i3/5/7. Codemaster pro rok 2011 nepřišli s ničím, co by nám v oblasti grafiky nebo hratelnosti vyrazilo dech. Závody rozpohybujete i na pomalejších strojích a jsou slušnou zábavou pro pravé pro fanoušky F1 nebo milovníky závodních simulátorů. Cena je v tomto případě více než slušná a originální hru můžete mít již od zhruba 700 Kč.


Stále aktuální cena v českých e-shopech


Graf ceny produktu F1 2011 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama