reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Foxconn 945P7AA-8KS2 - další základ postavený na i945P

3.8.2005, Karel Polívka, recenze
Foxconn 945P7AA-8KS2 - další základ postavený na i945P
Minule jsme se poprvé podívali na základní desku založenou na i945P. Jednalo se o model z produkce MSI, přičemž nyní si posvítíme na počin od obecně poněkud méně známého výrobce základních desek, který má ale v této oblasti rozhodně co říci. Předmětem dnešní recenze je totiž základní deska Foxconn 945P7AA-8KS2.
V nepřetaktovaném stavu jsou hodnoty systému následující:


systém při standardních hodnotách s procesorem Pentium 4 EE 3.40 GHz

Systémová sběrnice při standardních hodnotách odpovídá přesně frekvenci 200 MHz. Při výchozím nastavení napětí CPU ukazovala monitorovací utilita cpu-z hodnotu 1.536 V.


maximální možné stabilní přetaktování s naším procesorem Pentium 4 EE 3.4 GHz

Postupným zvyšováním frekvence FSB jsme se dostali v prostředí BIOSu až k hodnotě 218MHz (v reálu přesně 218.7MHz). Výše se začínaly projevovat známky nestability (opět prověřováno zátěžovým testem Prime95 v kombinaci s testem BurnIn, který zatěžuje společně s procesorem i ostatní subsystémy, včetně například grafické karty). Avšak na žádné problémy s POSTem jako v minulém případě modelu MSI 945P Platinum jsme zde nenarazili.


Softwarová výbava



Instalační menu přiloženého CD vám nabídne k instalaci:
  • Ovladače pro čipovou sadu a všechna přídavná zařízení nalézající se na základní desce
  • DirectX 9.0, SuperUtility, Adobe Reader, Norton Internet Security, Word Perfect Office 12









SuperLogo

Můžete si vytvořit svoje vlastní logo, které se bude zobrazovat při POSTu (fáze hned po zapnutí počítače - Power On Self Tests) a pomocí této utility jej posléze za tímto účelem nastavit. Při následném spuštění vás během nabíhání již přivítá váš výtvor. Máte možnost si zálohovat stávající logo, stejně jako stávající BIOS a provést jeho update (jen ze souboru, na pokročilejší funkce je zde další utilita).



SuperStep

Tato utilita slouží k monitorování systému z prostředí Windows. Umožňuje sledovat rychlost ventilátorů, hodnoty napětí, teploty, frekvenci procesoru, sběrnice PCI a PCIe. Je zde možné i základní přetaktování, přičemž jediné co zde lze měnit, je hodnota FSB. Skrze poslední tlačítko Alarm se dostaneme do nabídky, kde je možné nastavit mezní hodnoty pro všechny sledované položky, při jejichž překročení se spustí alarm.













SuperUpdate

Pro update BIOSu je zde dále přítomna samostatná utilita s názvem SuperUpdate. Pomocí ní je možné update BIOSu provést ze souboru, nebo nechat vyhledat na internetu (stránky výrobce) novější dostupnou verzi, než je ta vaše aktuální. Dozvíte se zde i informace o vaší aktuální verzi a můžete si udělat její zálohu.



Můžete si i nastavit, zda po každém spuštění bude provedeno automatické vyhledávání novější verze.

reklama