reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Foxconn TH-02: skříň za "dvojku"

10.5.2006, Jan Vítek, recenze
Foxconn TH-02: skříň za "dvojku"
Po testu Zalmanu TNN 500AF tu dnes máme skříň zcela z opačného konce segmentu trhu – Foxconn TH-02. Tento výrobek je tak přímým konkurentem těch nejdražších skříní od dobře známého Eurocase a bude jistě zajímavé posoudit, zda tyto skříně kvalitativně převyšuje, nebo naopak nikoliv.
Foxconn TH-02 je velmi nevyvážená skříň. Pokud začnu s jejimi zápory, a že jich není málo, musím v prvé řadě zmínit špatnou kvalitu zpracování. Ta se projevila především ostrými okraji, o něž není problém se říznout a především nepříliš vhodně zpracovaným trayem. Další záležitosti jsou dané použitým materiálem (0,8mm SGCC), kvůli němuž se kroutící bočnice špatně nasunuje na kostru skříně. Ten by dle Foxconnu měl být pevnější, než běžně používaná SECC ocel (0,6mm SGCC by se měla vyrovnat 0,8mm SECC), avšak v praxi jsem to stejně nijak nepoznal.



Samostatnou kapitolou jsou rychloupínací mechanismy k instalaci pevných disků a mechanik. Pominu-li nedůvěryhodný plastový box pro pevné disky, pak se musím pozastavit nad nedostatkem prvků pro instalaci těchto zařízení, což způsobuje, že se nám maximální kapacita pro disky a mechaniky v podstatě redukuje na polovinu. Kdyby alespoň výrobce umožnil i využití normálních šroubků, když už není schopen k této skříni poskytnout příslušenství, jaké by si zasloužila. Chtěl bych tedy dodatečně upravit specifikace pro tuto skříň - můžete do ní instalovat pouze dvě 5,25" mechaniky, jedno 3,5" externí zařízení a dva pevné disky. Tušil jsem, že by se za malý peníz mohly dát tyto prvky dodatečně koupit, ale co jsem hledal v nabídkách českých obchodů, nenašel jsem vůbec nic.

Chladicí schopnosti skříně jsem dostatečně komentoval na předchozí stránce (také nevyšly nejlépe), takže pokud mám říci něco pozitivního, budou to asi pouze jen maličkosti, jako čtyři USB porty na předním panelu, pro vyvolené možnost užití větrného tunelu k chlazení procesoru a snadný přístup k pevným diskům - když zanedbáme zoufale nepraktická madla. Ostatní záležitosti nevybočují z průměru a rozhodně bych za cenu okolo 2000 Kč čekal něco zcela jiného a povedenějšího.


4x přední USB porty
Pokulhávající zpracování
Součástí je 350W napájecí zdroj
Nedostatečné příslušenství
Ikona Odkaz na databázi
Plastový HDD box
Ikona Odkaz na databázi
Kroutící se bočnice
Cena v době testování: 2 000 Kč s DPH

Za zapůjčení skříně Foxconn TH-02 děkujeme firmě LEVI International


reklama