reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 720 - VGA kyklop

25.10.2004, Petr Hájek, recenze
Fujitsu Siemens Pocket LOOX 720 - VGA kyklop
Na poli handheldů velmi dobře známá společnost Fujitsu Siemens po vzoru ostatních firem také představila jeden highendový VGA model, jímž je právě FS Pocket LOOX 720, na který jsme se blíže podívali a jak se dozvíte z naší recenze, zjistili jsme něco informací potěšujících a něco potěšujících výrazně méně. Tento handheld vybavený 128 MB RAM, 520 MHz procesorem z řady Intel PXA272, integrovaným 1,3 Mpix digitálem, podporou USB host 1.1 a samozřejmě VGA displejem úhlopříčky 91 mm má bezpochyby velmi zajímavé vlastnosti a před konkurencí se určitě nemá za co stydět.
Na Today obrazovku LOOXe 720 je díky VGA rozlišení radost pohledět samu o sobě, natož pokud k tomu připočítáme i dvě ikony vpravo dole - jedna zastupující Bluetooth manažera a druhá systémovou utilitku WLAN Power.

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 720 používá procesor řady Intel PXA272 taktovaný na 520 MHz a 128 MB RAM, z nichž je reálně dostupných pěkných 123,23 MB.



Handheld používá samozřejmě operační systém Windows Mobile 2003 Second Edition a jeho displej opět zobrazí toliko 16bitové barvy.



Obvyklou součástí i těch nejlevnějších PDA se dnes již stal vestavěný flash disk aspoň minimální velikosti a nejinak je tomu i zde, svoje data můžete i bez paměťové karty ukládat do 28,68 MB flash disku nazvaného LOOXstore.

Hlavní akumulátor kapacity 1640 mAh se bohužel příliš nepředvedl, o tom si ale více povíme v další sekci o spotřebě. I LOOX 720 má záložní NiMH baterii starající se během výměny hlavního akumulátoru o data v paměti RAM.



Po letmém pohledu na namapování tlačítek je zřejmé, že stejně jako jiní LOOXové, i tento nabízí tlačítko "Speed" pro rychlejší přístup do FSCSpeed Menu a po přidržení ťuflíku i k vestavěnému digitálnímu aparátu.



FSCSpeedMenu obsahuje kategorie "Organize," "Messaging," "Office," "Entertainment" a "System." V každém ze zanořených menu je možno nalézt přidružené aplikace tak, jak vidíte na dalších screenshotech níže.



Povšimněte si, že některé z voleb, konkrétně "File Explorer," "Running Programs" a "FSC KeyLock" (prográmek zamykající PDA) jsou dostupné stále a odkudkoliv.



V rozbaleném menu "System" vpravo je ještě možno s pomocí šipky odrolovat na položku "Connections."



Podsvícení lze regulovat celkem v 11 stupních, z toho 1 Off. Podsvícení je stejnoměrné, barvy velmi dobré.

Procesor lze přenastavit do jednoho z módů "Turbo," "Standard," "Power-Saving" nebo "Automatic," uživatel si tak může sám zvolit, zda dá přednost vyšší výdrži nebo výkonu. Nejuniverzálnější je samozřejmě položka Automatic, kdy se CPU snaží běžet co nejoptimálněji dle zátěže systému.



Většina producentů PDA pamatuje i na audio stránku, ne snad, že by to nezvládl lépe první (často i freewarový program), na který narazíte, ale mít základní nastavení citlivosti mikrofonu i zvukového výstupu nemůže nepotěšit. Mimochodem, nastavení je to bůhvíproč skokové, což je tak trochu škoda, něco plynulejšího by se ke zvuku určitě hodilo líp.



Fujitsu Siemens Pocket LOOX má jak Bluetooth, tak i Wi-Fi a tím pádem i základní softwarové zázemí pro práci s oběma zmíněnými.



Velice praktickou se jeví i aplikace E2C, která umí pro různé služby nastavit různé druhy připojení.






reklama