reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Garmin iQue 3600 - GPS i PDA v jednom

22.10.2003, Petr Hájek, recenze
Garmin iQue 3600 - GPS i PDA v jednom
Ve svém produktovém portfoliu vsadila firma Garmin vše na jednu kartu a rozhodla se uživatelům nabídnout na Palm OS založený přístroj Garmin iQue 3600, který je svým způsobem velmi unikátní záležitostí - doposud nevídanou kombinací poloviny Palmu a GPS. Pojďme se v dnešní recenzi společně podívat, jak tento ambiciózní pokus o spojení funkcí PDA a GPS přijímače dopadl.
Kapitoly článku:
  1. Garmin iQue 3600 - GPS i PDA v jednom
  2. GPS a Software
  3. Výkon, Výdrž a Závěr
Všechny obrázky níže jsou náhledy, klikněte si prosím pro zvětšení.



Obsah dodávky je velmi obvyklý: iQue 3600 s krytem displeje, kolébka, AC adaptér, Garmin Palm Desktop Setup CD, Map Source Program a Map Installation CD (2 ks), pár dalších drobností jako Graffiti 2 nálepky a nějaké ty příručky a letáky.

Na první pohled zaujme velmi kvalitní HiRes+ displej rozlišení 320 x 480 pixelů, který snese co do barevnosti srovnání i s posledními zobrazovači z produkce Palmu. U iQue 3600 se tvrdý kryt displeje odklápí neobvykle směrem dolů. Stylus hodnotím velmi kladně - kovový, tučný a šroubovací.

Dodávaná kolébka je menší, než ta u přístrojů Palm poslední doby a je také vybavena HotSync tlačítkem. Je potěšitelné, že na stole nezabere moc místa.



Oproti kombinacím PDA + externí GPS má samozřejmě Garmin iQue 3600 jednu velmi velkou výhodu - totální integraci GPS do prosředí i systému. Před jakoukoliv prací s GPS je třeba v zadní části Garminu odklopit anténu, ta ve své šachtě sídlí pevně a jistě, takže nějaké náhodné otevírání určitě nehrozí. Na zadní straně vlevo dole se nachází resetovací otvor.

Na fotografii vpravo je vemi dobře vidět, jak vidíte Garmina Vy jakožto uživatel - kryt je přetočen na "záda" přístroje a v horní části jen velmi decentně vykukuje vyklopená anténa.



Profil iQue 3600 je pravda trochu širší, než je v kraji zvykem, přesto se PDA drží velmi příjemně. Přístroji nechybí tlačítko RECORD, skvělý jog (i zapřisáhlí odpůrci jogů jistě ocení pohodlné zoomování na mapách) a ESC vracející uživatele o obrazovku zpět.



Použít u iQue 3600 Palm Universal Connector byl skvělý nápad. Garmin se tak elegantně vyhnul nutnosti výroby dalšího nestandardního příslušenství. Špatná není ani přítomnost portu pro AC adaptér, takže nejste při nabíjení odkázáni pouze na kolébku, jak je u některých PDA (nepříliš dobrým) zvykem. Přivázat ke kolébce i Garmina by bylo od výrobce čiré šílenství.

Aplikační tlačítka mají jednoznačný význam (opakované tisknutí tlačítka úplně vpravo cyklicky spouští iQue aplikace). Namísto ovládacího kurzoru byla použita obyčejná Up/Down tlačítka, která ač s prohloubeninami, umožňují všude posun pouze nahoru a dolů. Garminovi by mnohem více slušel směrový ovladač Tungstenovského typu, díky kterému by se dalo na některých místech určitě navigovat lépe.
reklama