reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce FX 5950 Ultra v podání MSI

2.12.2003, Martin Štěpánek, recenze
GeForce FX 5950 Ultra v podání MSI
Není to tak dávno, co jsme zde na Světu Hardware recenzovali grafickou kartu Leadtek s čipem GeForce FX 5950 Ultra. V zmiňované recenzi, jsem kritizoval především hluk v 3D režimu. Proto jsme byli velmi zvědaví, jak si povede MSI se svým chlazením Twin-Flow.
CodeCreatures



Test CodeCretaures se stal kořistí přetaktovaných karet GeForceFX 5950Ultra, když porážejí Radeon XT o 5fps (přepočítáme-li to na procenta, jedná se 14%)

Comanche 4




Výsledky testu Comanche 4 začínají být až příliš vyrovnané pro ukázání rozdílů mezi kartami.


Quake III



V testu Quake III se všechny karty postupně seřadily. V čele je přetaktovaná karta GeForceFX 5950Ultra od firmy MSI, která má však jen minimální náskok, pokud se vůbec o náskoku dá hovořit.

Aquamark 2.0 - FSAA 4x



Aquamark se zapnutým FSAA je vodou na lopatky pro karty Radeon 9800XT. Ten v nepřetaktovaném stavu vede před GeForceFX 5950Ultra od MSI o necelých 6fps. Ve vyšším rozlišení se pak rozdíly trochu srovnávají.

Po přetaktování se na čele ustálil Radeon 9800XT, který si své postavení udržel i přes brutální frekvence karet nVidia.

GunMetal - FSAA 4x



Jedná se o hru portovanou z Xboxu. Při celém procesu se používal jazyk Cg, který má na svědomí nVidia, proto se také můžeme často setkat s vyššími výkony karet této firmy. GunMetal patří spolu s Aquamarkem 3.0 k čistě DirectX 9 benchmarku. Sice lze spustit i na kartách s podporou DirectX 8, jejich výsledek je příliš slabý a neporovnatelný. GunMetal využívá především High Dynamic Range (HDR) Lighting, pixel a vertex shadery 2.0, jenž jjsou součástí DirectX 9 grafických karet. Díky všem lens flare efektům a velmi rozsáhlé ploše, kterou musí grafická karta renderovat v kombinaci s FSAA 4x je benchmark smrtící i pro karty jako GeForceFX 5950Ultra nebo Radeon 9800XT.
reklama