reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Genius Navigator 535 Agama - hry jí nejsou cizí

9.2.2007, Michal Učeň, recenze
Genius Navigator 535 Agama - hry jí nejsou cizí
Genius poslední dobou hraje v periferiích druhé housle a není tomu jinak ani v myších se zaměřením na hraní her. Občas se mu ale podaří vyvinout produkt, který sice nepřináší nic převratného, avšak šikovně kombinuje přednosti konkurentů. Povedlo se to i u myšky Navigator 535 Agama?
V praktickém testu se myš na svoji cenu chovala velmi dobře, snímání bylo bez problémů a ani při prudkých pohybech jsem nezaregistroval žádné uskakování kurzoru. Senzor slušně snímal dokonce i na lesklém časopisu a problémy už tradičně nastaly u podloženého skleněného povrchu. Naměřená hmotnost 96 gramů je vynikající - myš je v tomto ohledu vyvážená a pohyb je plynulý a snadný. Napomáhají tomu i kvalitní teflony, které kvůli tvaru nebude snadné přelepit v případě nutnosti mouse skatez. Na druhou stranu vypadají celkem odolně, a tak to ani nebude nutné, pokud tedy nepoužíváte úplně hrubou podložku.



Podsvětlení myši je trochu nevyvážené, modré diody u tlačítek DPI moc nesedí, zato přepínání profilů kolem loga Geniusu je celkem pěkné. Intenzita světla naštěstí není nijak velká, a tak nepůsobí rušivě ani u běžné pracovní činnosti a správně tedy funguje jen jako signalizace aktuálního nastavení.



Držení myši je podle mého názoru velmi dobré, i když vezmu v potaz, že jde o univerzální myš. Po delší práci nebo hraní vás tedy nezačne bolet zápěstí. V pohybu nebrání ani kabel, který není až tak tlustý a má dostačující délku. Jeho ohebnost je vylepšena opletením umělým vláknem, což je lepší řešení než v případě klasické "bužírky".




Závěr


V cenovém porovnání si Genius stojí velmi dobře a řadí se k nejlevnějším drátovým myším s laserovým snímačem s 2000 DPI. Pro některé mladší hráče to tak může být levná alternativa k Razeru, Logitechu nebo Microsoftu, případně najde své uplatnění i u uživatelů, kteří si sem tam zahrají hry a zároveň potřebují kvalitní myš do kanceláře na běžnou práci. V současné době tuto myš koupíte za cenu přes 800 Kč s DPH. Jediná vážná výtka patří nedokonalému software a menšímu počtu nastavitelných tlačítek a jako slabší se jeví i udávaná frekvence snímání, která je ve skutečnosti poloviční. Můžeme jen doufat v brzkou nápravu a vydání nového ovládacího software, který snad chyby napraví a pak už konečně budeme mít na trhu další plnohodnotnou herní myš s dostupnou cenou. Konkurentům se sice rovnat úplně nemůže, avšak v poměru cena/výkon by byla prakticky suverén.



Design a kvalita zpracování
Nefunkční nastavení
Univerzální držení
Frekvence snímání "jen" 500 Hz
Nízká hmotnost
Nízká cena
Orientační prodejní cena viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech

Graf ceny produktu Genius Navigator 535 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení myši Genius Navigator 535 Agama děkujeme firmě 100MEGA distribution

reklama