reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.9.2004, Igor Viduna, recenze
Dnes vám představíme další notebook, který se rozhodně neztratí ani mezi konkurenty z té nejvyšší třídy, kde zákazník za své peníze žádá maximální výkon. Je jím notebook Gigabyte G-MAX N601, který je postaven na technologii Centrino.
hrobin (1) | 17.11.200415:25
Rozhodoval jsem se mezi ACEREM ASPIRE 2020 a G­-Max601. Nakonec jsem risknul v cesku ne moc znamy Gigabyte a zatim 100% spokojenost ;­-­) Za stejne penize jako je Acer2022 v konfiguraci P­-M­-1.6Ghz 1MB Cache,512MB RAM, pomaly HD 4200RPM tusim 60GB, mobility­-radeon 9700 mam G­-MAX v nejnabusenejsi konfiguraci P­-Dothan 1.7 ­- 2MB Cache, 1GB RAM, superrychly HD HITACHI 60GB 7200RPM!!! a ATI 9600. v praxi mi vydrzi na nabiti asi 3hod pri bezne praci. WXGA Display je paradni, lepsi nez ma HP7000, a je vypocetni vykon ­- to je opravdu sila ;­-­) Pracuji nad Gentoo Linuxem, kde mam vsechno optimalizovano pro Pentium­-M. S instalaci linuxu nebyl zadny zasadni problem, komponenty jsou sdandardni ­(IR a firewire jsem zatim nezkousel­). GMAX se fakt povedl, v teto configuraci me stal cca 55k vc bez WIN­-XP. DPH i s peknou mysi a brasnou. Acer a dalsi ­"znacky­" se zkratka nechytaji, v podobne koufiguraci jsou cenove uplne nekde mimo misu...

Rob
Odpovědět0  0
jmeno | 7.9.20047:27
hezka recenze, urcite pomuze pri koupi, ale
1. nenalezl jsem hodnoceni provedeni NB. ­(neco jako, ano za ty penize se zda, ze se NB nerozpadne po sotva roce provozu...­)
2. bez OS je v zasade kazdy NB. existuje mnoho uzivatelu, kteri os jiz vlastni ­(at uz Windows, ci jiny­) a pak je toto jednoznacne velke +.
Petr Jakubec
Odpovědět0  0
Wolerine | 7.9.200410:01
musim odporovat v bode2:
prave ze moc notebooku se bez os neprofava­(bohuzel­)...sam delam ceniky pro jednu firmu co nb prodava tak mam trochu prehled...
sam bych chybejici os jako minus nevidel ale je pravda ze notebookuy s os pak maji nevyhodu v tom ze sou drazsi...a taky je fakt ze pokud ma clovek os tak ma tusim jen jednu licenci ne?Takze jestli uz ma os na stolnim tak ho na nb stejne legalne hodit nemuze­(opravte me pokud se mylim)
Odpovědět0  0
ALF | 7.9.200412:15
Nemylis, je to tak. Normalne se 1CD vstahuje jen na 1 instalaci OS, OEM licence se pak dokonce jeste váže ke konkretnímu PC. Jediná vyjímka je Multilicence ale myslim ze tu tezko bezny uzivatel potka.
Takze pri vlastnictvi 1CD OS Win lze legalne nainstalovat jen na 1PC.
Odpovědět0  0
ano | 10.9.200416:32
ano ale co kdyz si koupim full windows xp ­(ne OEM­) a soucasny PC zahodim? tak proc bych si nemohl ty full win xp naistalovat sem ze? Nebo nekdo chce linux tak proc mu ho brat...
P.S. Stejne to konci tim ze kazdej naistaluje crackly Windows Xp :)
Odpovědět0  0
ALF | 10.9.200418:37
Takhle to jde, pokud to je full a ne OEM ­(jak pises­) tak pokud odstranis jednu instalaci na soucasnem PC a das ji na nove pak v tom zadny problem neni. Proste akorat nesmi byt na 2PC naraz.
Pokud jsou OEM tak pak problem je protoze OEM licence se vztahuje primo k 1PC, takze po zniceni PC zanika i licence.

ad p.s.: ja mam tedy vsade WinXP jako origoš pac pri tom co delam by hack byl vo drzku... ale faktem je ze vetsina lidi jede na hacku, duvod je jednoduchy. Lidi na to nemaj prachy. Dokud se nezmeni zivotni uroven tak bude i ilegalni sw na koni....
I kdyz po zvyseni zivotni urovne jsme stale jeste v cechach ze... :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.