Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia
28.7.2008, Jan Černý, recenze
Zelené technologie poslední dobou prostě letí díky stále stoupající ceně energií. Tím pádem každá ušetřená koruna přijde vhod. Určitě nikdo nechce mít v místnosti „takovou tu hlučnou topící krabici“. Vhodným základem může být i nový Gigabyte GA-EP45-DS3R.
Gramix | 5.2.201216:14
Mám přesně tuto desku a z ničeho nic začalo neustálé pípání ­(pipipippipipipi­) krátké ne moc hlasité pípání.
Vše normálně funguje jen to prostě pípá ! Nevím co s tim mam dělat, všechny možnosti jako vyndání a zandání grafiky a paměti, vyfoukání od prachu atd. jsem zkoušel...pořád to pipá prosim o pomoc ! :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mars1 | 27.11.200815:33
Zdravim, mam tuto desku uz nejaky tyden a co se stability tyce,nemuzu si stezovat. E7200 se mi povedlo bez problemu pouzivat na 3.8GHz,ale ted uz beham v defaultu, protoze to momentalne nevyuziju. :­)
Presto mam k desce jednu vytku a to, ze kdykoliv poziju hibernaci nebo rezim spanku, pocitac vzdy po nekolika vterinach nebo desitkach vterin opet nabehne. V Biosu jsem uz vyzkousel snad vsechno, taktez XP i Visty. Stale bez uspechu. Bios je verze 10. Nemate nekdo s timto zkusenost, priipadne radu jak to zprovoznit????
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tokamak (1) | 18.12.200822:53
zdravím aj ja mám rovnaký problém ale nechápem, ako môžeš mať verziu biosu F10, keď dnes ­(18.12.2008­) som stiahol F9­-tku, no ale to s tou hibernáciou robí aj mne, daj maila, podebatíme o tom na môj mail:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mufexou | 15.8.200821:40
Dobrý den,chci se zeptat jestli me bude stacit pro tuhle desku 550W zdroj s 20pin napajenim a 4 pin pro computer. Dekuji za odpoved.
BTW pekna recenze ;­-­)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 17.8.200813:26
Dobrý den
-­-­-
O jaký typ zdroje se jedná? Pokud jde o produkt značky Eurocase, nejspíše bude stačit, ale nepoužíval bych ho. Zkuste problém více popsat na našem diskuzním fóru v následujícím tématu: http:­/­/www.svethardware.cz­/forum­/showthread.php?t=21020
Věřím tomu, že dostanete daleko více upokující odpověď než zde, protže více hlav víc ví. ;­-­)
-­-­-
S přáním hezkého zbytku víkendu Jan ČERNÝ
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Daron | 31.7.200814:34
nechapem preco sa tato doska neodskusala s 45nm CPU, napr. najzaujimavejsim modelom E7200, to podla mna tejto recenzii dost poskodilo...
bolo by zaujimave, ako by sa taktovali 45nm CPU
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr Holuša | 31.7.200810:24
http:­/­/www.alfacomp.cz­/php­/index.php?eid=106H45&Search=GA­-EP45&SearchType=1&SearchSubmit=1

Zajímalo by mě, jestli tato deska z recenze je v shopu viz výše? asi není ne?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 31.7.200810:38
Dobrý den
-­-­-
Samozřejmně ji v nabídce mají, nejspíše jim špatně fungují vyhledávací filtry.
-­-­-
Jedná se o tuto desku:
http:­/­/www.alfacomp.cz­/php­/product.php?eid=105H4508M09809EIHN
-­-­-
S přáním hezkého dne Jan Černý
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
drobec (4) | 29.7.200815:33
Zmínit bych měl i LPT port. Ocení ho zejména vlastníci postarších kvalitních laserových tiskáren, kteří by jinak museli koupit novou na USB.
Mam doma tuto dosku a ziadny LPT port sa tam nenachadza.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 29.7.200816:45
Dobrý den
-­-­-
Podívejte se pod poslední PCI slot ­- leží napravo od COM portu. Pokud jej budete chtít zprovoznit, musíte koupit za cca 50Kč header.
-­-­-
Hezký zbytek dne, Jan Černý
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
drobec (4) | 29.7.200816:53
ked som si to precital dalej zistil som co sa tym LPT portom mysli, aj ked neviem ako by som k tomu pripojil tlaciaren. Myslim, ze rozumnejsie riesenie je USB­-LPT co stoji cca 200Sk ­(cca 150Kc­) a da sa vyuzit aj pri notebooku.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mech13 (423) | 30.7.20087:34
redukce z USB casto funguji dost nahodne a clovek se nemuze spolehnout, ze zrovna s jeho konkretnim zarizenim to bude fungovat... tento zpusob kdy na desce jsou jen piny je prastary, za dob AT desek to bylo zcela bezne ­(ono to u AT beden vlastne ani jinak neslo­). jestli je rozlozeni pinu stejne ­(ony by se daly i ty piny prohazet rucne­), staci vyrabovat jakykoli 10­-20 let stary komp a konektor si pujcit. nebo za par Kc koupit. staci zkonzultovat manual nejake prastare desky s manualem k teto
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
drobec (4) | 30.7.200810:30
vsetkym co som dal k notebooku kabel USB­-LPT to ide a nemaju s tym ziadne problemy
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bh3 | 29.7.200812:00
Skvela recenze, opravdu chvalim. Deska neni spatna, pro sebe bych se spis podival po DS4, pokud je to ta s lepsim chlazenim cipsetu. Kazdopadne vypada to ze Gigabyte dela kvalitni desky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
drobec (4) | 29.7.200816:42
len mozem suhlasit
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 29.7.200816:49
Díky za Vaše kladné hodnocení, zkuste se podívat i do ostatních rubrik, věřím, že se Vám budou určitě líbit.
-­-­-
Jan Černý
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
VoDa (11) | 28.7.20089:47
Deska s pretaktovanim chodi me na E7200 po chvilce badani chodi i na 400MHz sbernice ale chce to jeden ustupek... Deska je vseobecne nestabilni za chodu v Dual Channel na Single vse chodi OK. A nejstavbilnejsi bidos na taktovani je zatim F6 nebot F7 je dosti tragicka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 28.7.200810:34
Dobrý den, děkuji za informaci.
-­-­-
Budeme rádi, když se o své zkušenosti podělíte na našem diskuzním fóru. Pro tuto desku je založeno následující vlákno:
http:­/­/www.svethardware.cz­/forum­/showthread.php?p=146171#post146171
-­-­-
S pozdravem Jan Černý
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
cml11 (419) | 28.7.200812:15
Jaké používáte paměti?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
VoDa (11) | 28.7.200815:00
Zkousel jsem ADATA 800 Viesta extreme 2x1 GB a Patriot 800 4­-4­-4­-12 2x2GB nebo 2x1GB obe delane a balene pro Dualchannel. V Abit AB9 obe pameti behaji i na 1000 i s nizsima latencema nez dodava vyrobce ­(deska se automaticky sama nastavi na niszi latence­) a behaji zcela bez problemu. Na Gigabyte GA­-EP45­-DS3R kdyz bezi tak s podstatne horsimi latencemi nez udava vyrobce jako zaklad a jakmile nastavite jine nez si nastavi deska tak system ani nenastartuje... Kompatibilata je vubec priserna. Ale jak jiz jsem psal, aspon v single to chodi zarucene stabilne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 28.7.200816:59
Zkuste nastavit ­"Performance Level­" na 9 nebo 10 a ­"tRFC­" na 50 až 60. Dále nastavte napětí pro čipset a paměti podle obrázků, které jsou v kapitole BIOS.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
svopex (3) | 28.7.20085:32
Asus je smejd, at zije Gigabyte! ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Fredi | 28.7.20088:22
Nemel hovadiny Asus rozhodne neni zadnej smejd.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-HoNY- (136) | 28.7.20089:47
Dobré ráno
-­-­-
Nemůžete po shlédnutí jednoho modelu dělat ukvapené závěry. Výsledek konkurenčního boje je ten, že oba výrobci začali na nejprodávanějších sériích desek konecně používat kvalitní součástky. Jak praví jedno přísloví, když se dva perou, třetí se směje a tím je dnes zákazník.
-­-­-
V redakci máme nachystanou Asus P5Q Deluxe, tak se můžete těšit na výsledky našeho srovnání.
-­-­-
S přáním hezkého dne Jan Černý
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tommmmm (1) | 28.7.200820:47
Sklidni hormon živočich
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.