reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GeForce GTX 670: odlehčený Kepler

28.5.2012, Petr Štefek, recenze
Gigabyte GeForce GTX 670: odlehčený Kepler
GeForce GTX 670 je levnější možností, jak si do svého výkonného herního počítače pořídit novou architekturu GPU Nvidie pod názvem Kepler. V tomto testu se podíváme, jak si povede oproti konkurenci v podobě Radeonu HD 7970.
Gigabyte GeForce GTX 670 OC se vyznačuje chladičem WindForce 3x, což jinak znamená, že na něm najdeme trojici aktivních větráků. Tento typ chlazení je pro Gigabyte typický a dá se říci, že společnost pomalu ustupuje od referenčních modelů.



Pokud si řádně neprostudujete nálepky na kartě označující modelovou příslušnost, snadno si ji spletete s dražším modelem GTX 680.



OC verze Gigabyte se snaží zákazníky nalákat na zvýšené takty. Pro jádro výrobce stanovil slušných 980 MHz, což je o 65 MHz více než v případě referenční verze. Paměti jsou na tom ovšem zcela stejně jako u referenční verze, kde mají 6008 MHz (efektivně). Přetaktování tohoto modelu nebylo příliš slavné a po delším laborování se takt ustálil na 1055 MHz pro jádro. Pro paměti byla konečná na 6400 MHz.


Chladič WindForce 3x udržuje kartu na velmi slušných teplotách, které jsou i v případě zvýšeného taktu na jádru už z výroby a mírně vyšší voltáže o něco nižší než v případě reference. Okolo 74 stupňů udržíte jádro také po přetaktování, ale zde už za cenu o něco vyšších otáček.





Výstupy karty tvoří dvojice mini DVI-D, jedno HDMI a jeden Display Port. Najednou tedy obsloužíte až 3 monitory. Většina uživatelů si velmi pravděpodobně vystačí s jedním nebo dvěma monitory pro práci.


 

reklama