reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem

26.11.2015, Pavel Šantrůček, recenze
Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem
Jste náruživým hráčem počítačových her? Vyžadujete od své grafické karty ultimátní grafický výkon a vynikajících provozní vlastnosti? Grafická karta Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce může být pro vás tím pravým řešením.

Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce 6GD


Grafické karty řady Xtreme Gaming společnosti Gigabyte jsou v našich končinách dobře známé a patří k tomu, co by si člověk přál mít doma také. Do redakce se nám dostala grafická karta věru ultimátní. Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce je tou nejvýkonnější grafickou kartou, kterou společnost Gigabyte dnes nabízí. Grafický čip GTX 980 Ti a vodní chlazení WaterForce jsou společnými jmenovateli, které dávají tušit, že v dnešní recenzi půjde nejen o ultimátní výkony, ale také o vynikající provozní vlastnosti.

Vše ale popořadě a nejdříve se pojďme podívat na to, co nám tato grafická karta může nabídnout. Snad dopředu nic neprozradíme, když řekneme, že toho je opravdu hodně.

Gigaby GTX 980 Ti Xtreme WaterForce box


Krabice je tentokrát poněkud rozměrnější a kromě samotné grafické karty balení obsahuje také uživatelskou příručku, DVD s ovladači a nástrojem pro snadné přetaktování grafických karet společnosti Gigabyte OC Guru II. Součástí balení je také rozdvojovací kabel 8 pin/ 2 x 6 pin a odznáček Xtreme Gaming.


Gigaby GTX 980 Ti Xtreme WaterForce


Grafická karta má délku 271 mm a o její chlazení se stará full-cover blok all-in-one vodního okruhu chlazení, které je u společnosti Gigabyte nazýváno WATERFORCE. Pod průhledným krytem je vidět chlazení napájecí kaskády, které je tvořeno 12 fázemi, posílenými dalšími 2 fázemi pro extrémní přetaktování.


WaterForce


WaterForce radiátor


Radiátor chladiče má rozměry 154 x 118 x 53 mm a je osazen 115 mm ventilátorem. Tento radiátor je ke grafické kartě připojen pomocí FEP trubic, které mají délku 275 mm.


Gigaby GTX 980 Ti Xtreme WaterForce back


Zadní strana grafické karty je osazena back-plate, který zde neplní funkci chladiče, ale spíše ochrany PCB.


Gigaby GTX 980 Ti Xtreme WaterForce top


Trubice vodního chlazení jsou jako obvykle z grafické karty vyvedeny horní částí. Na hřbetu grafické karty jsou také umístěny konektory napájení 2 x 8 pin a pro extrémní přetaktování je umístěn ještě jeden 6pinový napájecí konektor ze zadní strany karty, těsně vedle přepínače BIOSu pro LN2 režim.


Dual BIOS


Je zde i svítící logo GIGABYTE, jehož barvu a způsob blikání je možné nastavit v aplikaci OC GURU II.


Multi-color led


Indikace stabilního napájení je realizována pomocí dvojice LED, které jsou umístěny těsně pod přídavnými konektory napájení.


Indikace napájení


Konektivita
Gigaby GTX 980 Ti Xtreme WaterForce head
Monitor1 x DVI-I
3 x DP (Display Port)
1 x HDMI (2.0)
Napájení2 x 8 + 1 x 6pinový konektor
SLIAno
reklama