reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Radeon HD 7790 OC 2GB: dvojitá porce paměti

2.5.2013, Petr Štefek, recenze
Gigabyte Radeon HD 7790 OC 2GB: dvojitá porce paměti
Radeon HD 7790 už známe z minulého testu, ale nyní máme možnost posoudit, jestli má přínos dvojnásobná porce paměti pro toto GPU z nižšího mainstreamu. Gigabyte přispěchal se svou luxusní edicí Radeonu HD 7790 OC se dvěma gigabyty paměti..
Gigabyte Radeon HD 7790 OC 2GB vypadá díky bohatě dimenzovanému chladiči jako z vyšší třídy. Dvojice ventilátoru chladiče WindForce dává tušit, že si karta s teplotami nebude vůbec lámat hlavu.



Jako příslušenství dostanete ke kartě kupón k vynikající hře Bioshock Inifinite. AMD pokračuje ve své akci s přibalováním her. Trochu bych očekával, že zde Gigabyte přibalí něco málo navíc oproti levnější verzi Radeonu HD 7790, ale bohužel se musíme spokojit se stejným příslušenstvím.





Takt jádra stanovil Gigabyte na 1 075 MHz pro jádro, což znamená nárůst 7,5 % na standardní frekvenci. Není to málo, ale také se to dá stěží označit za výrazný argument ke koupi. Naštěstí zde máme přetaktování, které dokáže dostat jádro na frekvenci 1 235 MHz bez nejmenšího zaškobrtnutí. Pro paměti je konečná na 6 400 MHz, což také není k zahození. Na druhou stranu se tyto výsledky nijak zásadně neliší od minulé testovaného MSI. Narozdíl od něj je však Gigabyte i při maximální zátěží s přetaktovaným GPU a paměťmi GDDR5 maximálně tichý.





Dvojice větráků je pro GPU Bonair docela luxus, ale na druhou stranu se mohou točit v případě dobrého nastavení výrazně pomaleji než jeden menší větrák na nejlevnějších edicích Radeonu HD 7790. Krom velmi dobrého chladiče je nutné zmínit také výstupy karty, neboť zde máme krom dvojice DVI a HDMI také Display Port. Máme tedy vše, co můžeme u mainstreamové karty potřebovat.



 
reklama