reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP 2710m: dostupný obr

29.6.2011, Jakub Doležal, recenze
HP 2710m: dostupný obr
Proč se krčit u malého monitoru, když jsou na trhu modely s větší úhlopříčkou? Překážkou byla vždy cena, to už ale dnes neplatí. Do redakce totiž dorazilo HP s 27“ a rozlišením 1080p za 7500 Kč. Je tedy načase vyměnit váš současný monitor za větší?
Pojďme si tedy shrnout zjištěné poznatky. Dnes nebudu dělit striktně klady a zápory od zvláštních odstavců, neboť u monitoru HP 2710m se tyto hodnoty vzájemně doplňují.



Ihned po vybalení mne nadchnul moderní design a zpracování hodné značky HP. Na druhou stranu mě zklamala odrazivá povrchová úprava displeje. V době tenkých a lehkých monitorů s LED podsvícením je nemilá i vyšší hmotnost. Z oblasti ergonomie chválím hardwarová tlačítka a OSD menu. Bohužel malé možnosti polohování jsou u takto velkého monitoru zklamáním. Pouhé naklonění tohoto obra často vyřeší jen drobné problémy s aktuální polohou.

Přítomnost TN panelu vybízela k představě o rychlé odezvě a HP ji v rámci možností nabídlo, ale mohl být více odladěn OverDrive a inputlag. Jako vždy u technologie TN jsou slabší pozorovací úhly, ale z tohoto typu panelu toho příliš nedostaneme. Zamrzí nepříliš povedená tovární kalibrace, ačkoliv má monitor rozhodně na lepší výsledky. Oceňuji přítomnost reproduktorů.

HP 2710m je zkrátka velký monitor za solidní cenu, který doprovází kompromisy. Je tak otázkou, zda se v podobné cenové hladině nepodívat po modelech s menší úhlopříčkou, avšak s lepšími vlastnostmi.


Design a zpracování
Schody v odezvě, inputlag
HW tlačítka
Malé možnosti polohování
OSD menu
Tovární kalibrace
Senzor osvětlení
Pozorovací úhly
Cena
Spotřeba
Cena v době testovaní: cca 7500 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu HP 2710m poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení monitoru 2710m děkujeme společnosti HP.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama