reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou

30.11.2011, Matěj Doležal, recenze
HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou
Společnost Hewlett Packard představuje 22" monitor s technologií panelu typu TN a vybavený webkamerou, mikrofony a reproduktory za cenu kolem 4 700 Kč. Dokáže monitor nabídnout i kvalitní obraz?
Jsem si jist, že naprostá většina z vás zná problém s kabely. Je jich moc, nedají se rozumně uspořádat a běda, pokud chcete najít správný kabel a zařízení odpojit. Z tohoto důvodu jsem integrování webkamery, reproduktorů a mikrofonu zapojených jedním kabelem velmi uvítal. Musím však přiznat, že jsem byl velmi skeptický ohledně kvality těchto zařízení. Zpravidla se snaží výrobci nabídnout co nejvíce funkcí za co nejmenší cenu. To se zákonitě musí projevit na kvalitě a v drtivé většině případů tomu tak je, jediná výjimka je možná společnost Huawei (společnost, která dodává velmi levné a dobře funkční výrobky).


Reproduktory


Dvojice vestavěných reproduktorů hraje poměrně obstojně, ale na delší poslech muziky to není zrovna šťastné řešení. Stereo nabízí spíše možnost přehrát zvuk, ale neposkytne kvalitní reprodukci. Poměrně nešikovné je řešení pozice reproduktorů. Ty jsou umístěny na zadní straně monitoru a hrají směrem ke stropu. Zvuk se tedy šíří špatným směrem a tím pádem klesá požitek z hudby. Vysokou kvalitu tedy neočekávejte.


Mikrofony


Velmi pozitivně mě překvapila dvojice mikrofonů, jelikož nabízí velmi kvalitní přenos zvuku i z větších vzdáleností. Rozhodně to není ten typ mikrofonu, který musíte mít centimetr od úst, aby na druhé straně někdo něco slyšel. V tomto případě jste velmi dobře slyšet ze vzdálenosti do 2 metrů.


Webkamera


Výrobce označil kameru coby "HD WEB cam 720p“. Pokud člověk vidí označení 720p, očekává vysokou kvalitu. Byl jsem tedy zvědavý na kvalitu obrazu. Nejdříve jsem se snažil přepnout kameru do módu 720p. Nainstaloval jsem potřebný software a hledal přepínač. Po chvilce byl přepínač nalezen a s ním přišlo i zklamání. Kamera totiž byla v tomto režimu celou dobu. Kvalitu videa bych tedy označil jako dostačující pro komunikaci přes Skype se známými, ale pro pracovní videohovory se už nehodí.





Bezpečnostní zámek


Mnozí pravděpodobně ocení možnost bezpečnostního zámku. Pokud se využívá technika na veřejně přístupných místech, je tato možnost zabezpečení monitoru proti krádeži opravdu praktická.
reklama