reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP LP2465 - další obr v akci

17.7.2006, Pavel Kovač, recenze
HP LP2465 - další obr v akci
Společnost HP vydala novou sérii monitorů LPxx65. Nedávno jsme vám přinesli recenzi monitoru HP LP2065 (20"), tentokrát se podíváme na jeho většího bratříčka s úhlopříčkou 24", technologií S-PVA od Samsungu, poměrem stran 16:10 a hlavně s lákavou udávanou odezvou 6ms. S cenou se navíc drží opravdu nízko, a tak je to horký kandidát na "lidový" 24" LCD panel.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1024x768)



Monitor umožňuje zachování poměru stran a dokonce zobrazení i v 1:1, takže pokud budete hrát hru, nenastane žádný problém.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Zobrazení tenkých linek při nižším rozlišení je opravdu dobré. Hrany jsou ostré a bílá zůstává bílá. Není se tedy čeho bát.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu sice není dokonalá, ale čtení textu je stále ještě uspokojivé. Všimněte si rozpitého písmena "e" a "s".


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Monitor si poradí dobře i s interpolací ve hrách. U Half-Life 2 již sice dochází k lehkému rozmazání, přesto jde o nadprůměrný výsledek a nebojím se doporučit tento monitor i pro hraní her v nižším rozlišení. Věřte, že u takovéhoto rozlišení je kvalitní interpolace celkem nutná.


Regulace jasu



Intenzitu podsvícení lze regulovat ve slušném rozsahu, avšak vzhledem k vysokému původnímu jasu (500cd/m2) je sledování obrazu ve tmě trochu nepříjemné (monitor oslňuje). Naštěstí lze jas ještě lehce stáhnout pomocí barev. Stačí si trochu pohrát s nastavením monitoru a i práce v noci je příjemná. Frekvence blikání podsvícení je trochu nižší, ale stále dostatečná f=165Hz.


reklama