reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Pavilion 23xi: e-IPS za hubičku

26.6.2013, Pavel Kovač, recenze
HP Pavilion 23xi: e-IPS za hubičku
Když se dnes řekne LCD monitor, většině lidí hned v hlavě naskočí technologie e-IPS. A právě takový je monitor HP Pavilion 23xi. Tento monitor určený do domácností však umí překvapit hned několika zvláštnostmi. Jaký je?

HP Pavilion 23xi: celkové hodnocení


A jak si vede nový 23" monitor HP? Myslím, že obstojně. Dokáže konkurovat i tak zavedeným monitorům, jako je LG IPS235P. Oproti LG monitorům má navíc jednu velkou výhodu. Konstrukci! Ta je totiž velmi dobrá, pomineme-li absenci pivotu a zdvihu. HP Pavilion 23xi je jasným důkazem toho, že i bezrámečkový monitor může pevně držet na stole a dobře posloužit.

Příjemným překvapením jsou barvy, které i bez kalibrace poskytují slušné výsledky. Samozřejmě to není na profesionální grafiku, ale běžnému uživateli naprosto postačí. Navíc gamut slušně odpovídá sRGB, a tak se nemusíte bát, že by filmy měly barvy mimo záměr režiséra. Zkrátka vše je tak, jak má být. Přesto monitoru k dokonalosti přece jen něco chybí. Odezva by nemusela mít překmity, podsvícení by mohlo být lepší a ergonomie by si rozhodně alespoň zdvih zasloužila. Takto se jedná o průměrný a přesto řemeslně dobře zpracovaný monitor.


HP Pavilion 23xi


V číselném hodnocení si můžete všimnout horšího podsvícení a ergonomie. Ostatní jsou nadprůměrné. Pokud vám tedy nevadí ergonomie a podsvícení neřešíte, jde o ideální monitor. V ostatních disciplínách mu totiž nelze nic moc závažného vytknout, a to se jen tak nevidí.


HP Pavilion 23xi hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Domácí použití
2) Kancelářskou práci

Asi je každému jasné, že HP Pavilion 23xi se hodí hlavně na domácí a kancelářské použití. Zde odvádí velmi dobrou práci a asi každý uživatel s ním bude spokojen.


Plusy


+ Slušné barevné podání
+ Pozorovací úhly
+ Na bezrámečkový monitor slušná konstrukce
+ Odezva jen s občasným překmitem
+ Slušný kontrast
 
 

Minusy


- Ergonomie
- Podsvícení
- Externí zdroj
 
 
Cena v době testování: cca 4.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru HP Pavilion 23xi děkujeme Hewlett Packard.
Jak hodnotíte monitor HP Pavilion 23xi?
V anketě šlo hlasovat od 26.6.2013 do 15.6.2014. Počet hlasujících: 11
Výborný45 %
Průměrný36 %
Špatný18 %
reklama