reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: iiyama ProLite E2200WS-B
11.6.2007, Pavel Kovač, recenze
Dnes se podíváme na další 22" LCD monitor, tentokrát od firmy iiyama. Jeho parametry jsou vcelku typické pro 22" LCD monitor: pozorovací úhly 170/160, odezva 5 ms, kontrast 1000:1 a jas 300cd/m2.
Coala | 10.10.200718:42
Zdravim netusite jak tomuto monitoru sundat nohu bez ztraty zaruky? Mozna to bude u vetsiny LCD podobne ale nikdy jsem to nedelal. Co jsem se to snazil vyzkoumat priprada mi ze musim odstranit cely zadni kryt... poradte prosim?
Odpovědět0  0
Coala | 12.10.200712:13
tak mi noha nesla sundat pouze z duvodu ze povolene srouby jsem nevyndal ;o­)­) lenost se hold nevyplaci
Odpovědět0  0
damienus | 1.7.200713:32
ja tento monitor uz par mesiacov mam ­(verzia bez dvi­)a najradsej by som ho vyhodil von oknom,spodna a vrchnna hrana je vyrazne oziarena z trubic, pri ciernej obrazovke alebo aj nocnych filmových scenach to je velmi videt, akákolvek tmava plocha na svetlom pozadi robi cmuhu do prava v dlzke aj 7­-8 cm ktora je neuveritelne vyrazna, ­(npr tmavomodra NA TEJTO STRANKE TO ROBI­) zobrazenie farieb je v hornej polovici svetlejsie ako v dolnej... mal som predtym crt LITE­-ON za babku, a ziaden problem, ale totot???!!! Nechapem ze taky model vobec daly do predaja. pisal som na iiyama.cz ze co s tym, a ani sa neunuvali odpovedat, takze VARUJEM VSETKYCH, je to SHIT!!!
ps: nejaky divny test monitora, toto vydi aj slepy
a vydny kus to nebude iste, lebo mam uz druhy
Odpovědět0  0
Reddy | 2.7.20078:28
Damienus, asi ťa sklamem, ale mne funguje výborne. Mám ho i s DVIčkom. Vyberal som asi týždeň, než som sa rozhodol pre tento. Farby má dobré a svietivosť je tiež rovnomerná ... z hier som zatiaľ hral len Collin McReally a Stronghold Crusader. Nie som nadšenec klasických strielačiek, takže duchov za rýchlo sa pohybujúcim frajerom v maskáčoch som ešte netestoval, ale plánujem kúpiť NHLko, takže uvidíme. ...

Inak podľa odozviev od známych a i na zahraničných fórach je tento monitor v tejto kategórii považovaný za jeden z najlepších.

Úprimne, ak chceš 22­" monitor s TN technológiou do 10 tisíc CZK, tak príliš veľa iných kvalitných monitorov nenájdeš.

Inak si musíš priplatiť a pridať sa k tým frajerom, ktorý TNka zatracujú ako odpad a že oni majú lepší ­(S­-PVA, MVA, ...­). Nech sa páči, ak na to majú a potrebujú ich k práci ... ale človek, ktorý doma si radšej sadne k hre, prečíta emaily, pozrie film, ...

Byť tebou, skúsil by som ho vyreklamovať ešte raz a ak i tretí ti bude robiť ten istý problém, môžeš žiadať peniaze späť. Nestálosť farieb a presvietenie krajov určite niesu definované ako vlastnosti monitoru ­(pre istotu sa pozri :­-­)­) a tak by nemalo robiť problém, tie peniaze dostať späť ... v prípade, že stred obrazovky už nemá dezén horskej obuvy :­-­)

S pozdravom
Reddy
Odpovědět0  0
Pavel Jarošek | 16.9.200716:04
Mám ho zapojený jeden den, a k několika 22­-cítkám jsem se na zkoušku dostal.
Ale todle LCD nemá chybu, ovládání menu intuitivní ­(5 minut i bez návodu a bylo hotovo­). Nastavení bílé v několika režimech včetně možnosti regulace jasu základních barev ­- subpixelů­). ANI JEDEN VADNÝ PIXEL ČI SUBPIXEL!!! TO KOUKÁM!!!
Jas mám nastavený na 10% a zdá se mi, že je to tak akorát, na 30% svítí až až. Pracovat večer by se dalo OK i s nastavením na nule. Jas nastavený na 100% ­- horní a dolní okraj prosvětluje, ale garantuju, že i s jasem na 50% vám to unaví oči ­(a prosvětlení krajů u 50% není­). Podsvětlení je provedeno pravděpodobně se značnou až přehnanou rezervou!!! Tipnul bych si, že většina lidí bude mít nastaveno mezi 5­-20%!!!
Při jasu do 40% je podsvětlení absolutně rovnoměrné ­(vizuálně na nokia testu­)
DŮLEŽITÉ ­- ČERNÁ JE NA ROZDÍL OD OSTATNÍCH ČERNÁ A BÍLÁ JE BÍLÁ.
Pro rychlé akční hry by to ale asi chtělo LCD s 2 ms odezvou, i těch 5 ms jde poznat, i když je to pořád výborné.
Odpovědět0  0
Coala | 9.10.200718:01
Tak tento jev co popisujes se mi objevil pokud pripojim D­-sub kabelem na DVI konektor graficke karty samozrejme pres redukci. Jinak je to supeeer!
Odpovědět0  0
Evill (4) | 12.10.20077:34
Poridil jsem si tenhle monitor ­(Iiyama E2200WS­-B ­- LCD 22­")a mam stejny problem jako ty. Zkousel jsem jak Dsub tak DVI a nevidim v tom zadny rozdil. Podarilo se ti to nejak vyresit?
Martin
Odpovědět0  0
Coala | 12.10.200712:11
Rekl bych ze budete mit spolecny jmenovatel grafickou kartu... zkus to z nejakeho notebooku pokud to bude delat i tak tak reklamace.
Odpovědět0  0
ufuf | 5.5.200820:00
delalo mi to uplne na chlup presne to samy, jak popisujes.. byl jsem dost zdeseny a nakonec stacilo zlehka pohybat zapojenim konektoru do grafarny a lup.. obraz se vycistil a je jak vino. :)
Odpovědět0  0
Reddy | 16.6.200717:53
Neviete mi poradiť kde by som našiel recenziu na 22­" wide monitory i od SONY alebo i iných výrobcov než ViewSonic, Asus, Samsung?

Chápem, že sú to asi najpredávanejšie značky a nedivím sa, pri pomere cena:výkon, ­(tiež som sa na prvý pohľad zamiloval do 226BW­-čka od Samsungu, ale sklamali ma recenzované parametre svietivosti. Inak je nádherný­) ale chcel by som sa pozrieť i na niečo od SONY a pod.

Ďakujem,
Reddy
Odpovědět0  0
Shidoshi | 12.6.200716:18
Je to fajn konečně číst testy na 22­". Uvažuji o koupi LG M228WA­-BZ ­- LCD 22. Je to novinka tak by se hodila nějaká recenze a testy. No to jen tak jako kdyby jste neměli co testovat :­)
Odpovědět0  0
konomrd | 12.6.200710:21
vy lidi asi nechápete, že S­-PVA, IPS nemá budoucnost ­- drahý, Inputlagy, černá není černá ­(to má TN+ kvalitnější­) ....prostě pochopte nikdo nebude kupovat LCD s novou technologii , které má do dokonalosti hodně daleko ... ted TN+ a pak Oled LCD to je budoucnost
Odpovědět0  0
norwaiz | 12.6.200710:27
tedka sem dostal v praci novy 22­'­' ASUS MW221 a je mi z toho nabliti:­-­) 6­-bitove farby, inputlag jak svin, ubohe pozorovaci uhly ­(malinko se vychýlim z uhlu a obraz jede do zlta resp. meni farby, divny posvidceni... TN+ je fakt sracka..vzdy bola a aj bude..
Odpovědět0  0
g.sus (30) | 12.6.200715:24
hmmm, ja by som to trosku poopravil: asus je fakt sracka...vzdy bola aj bude
Odpovědět0  0
falcon2 (13) | 12.6.200722:37
TN­/TN+...mizerne uhly, odezva casto srovnatelna s novymi PVA­/IPS panely, schody v odezve, vyblite nebo naopak pastelove barvy, TN s polohovatelnym podstavcem taky moc neni...to je jen takovy maly vycet nevyhod TN...
Odpovědět0  0
medikonline | 25.6.200711:33
kecy v kleci, mam S­-IPS panel od fy NEC a je bozi, ve hrach i filmy, i grafika se da. nemeni se mi barvy pri pozoravni z ruznych uhlu, super dojem, pri srovnani s dalsimi dvema TN+ panely muzu rict jen to, ze TN je ubohe, navic ted ceny S­-IPS klesly, takze tak. Jinak duchove na S­-IPS panelu je velka pitomost, nevim, kde jsi je videl, ja jen na tech TN
Odpovědět0  0
medikonline | 25.6.200711:40
jo jen pro připomenutí
\Samozřejmostí je u technologie IPS podpora pro 8­-bit barvy. Shrňme si tedy co tato technologie nabízí. Za prvé nejvěrnější barvy dneška u displejů z tekutých krystalů! Jedny z nejlepších pozorovacích úhlů, které dosahují až 178 stupňů a to hlavně bez výrazné barevné degradace. Na druhou stranu poněkud nižší kontrast a často i jas, než má MVA­/PVA. Doba odezvy je velmi dobrá. Ačkoli ideální doba není až tak oslňující, tak vězte, že udávaná odezva se příliš neliší od reálné. A to je jistě velmi potěšující. To, že subpixel nepropouští světlo v klidovém stavu, odstraňuje problém se svítícím pixelem. Mrtvý pixel se tedy projevuje stejně jako u technologie MVA­/PVA.
Odpovědět0  0
norwaiz | 12.6.20078:12
to nejsou schopny vyrobit obycejny S­-PVA nebo MVA display v segmente 22­'­'? furt serou vsude odpad zvany TN+ :(
Odpovědět0  0
Dušan2 | 24.6.200712:42
protoze jsou TN+ aktualne nejlepsi v pomeru cena­/vykon. To je prece jasne. S­-PVA jsou zbytecne drahe, takze do domacnosti si je moc lidi nekoupi a jejich kvality teda taky zadna slava. Jako pocitej s tim, ze na tom tvojem uzasnem S­-PVA si nezahrajes zadnou akcni hru, zatimco na TN naprosto v pohode. A uz pak vidim ty prispevky decek, ktere tatinka na koupi SPVA premluvily, on zaplatil tech 10k a pak jim tam litaji duchove, protoze maji 8ms nebo 16 odezvu...

Jak psal nekdo v predchozim prispevku. S­-PVA technologie nema budoucnost. Proto se taky jeste ted poradne nerozsirila, i kdyz je dlouho znama. At se vam to libi nebo ne, PVA se nikdy jako TN nerozsiri a za chvili tady mame novejsi technologie ­(pravdepodobne ten OLED­) a PVA pujde do kytek.
Odpovědět0  0
Norwaiz | 25.6.20078:23
vis, mna hry vobec nezaujimaju, ja chci LCD hlavne na pracu ale nechci preplacat drahe EIZO, da se najit dokonce S­-PVA, ktoré zvláda hry v pohode.. S­-PVA je taky stred­/kompromis medzi LCD ­- multimedia + grafika. Nemyslim ze SPVA su zbytocne drahe... skor ludom je jedno ze nevidia dokopy nic ked sa pozeraju na LCD z ineho uhlu nez je 90°, ze zobrazena fotka na ich TNku vyzera ­"vyblite­" a ze ich film nema ziadnu hlbku ­- hlavne, ze Tnko kupili za par korun! Preto sa TNka predavaju...bohuzial..
Ja len dufam, ze pride konecne nova technologia ktora nezmyselny odpad zvany TN panel, ktory im spotrebitelia zeru, posle konecne TN technologiu tam kde patri ­- do koša!
Odpovědět0  0
euforik25478 | 11.6.200720:03
nechapem preco robia vsetky 22­'­' LCD s technologiu len TN??? Ved to je otrasna technologia vyblutte barvy strasne uhly naco su take monitory? Kratochvil jak mozes byt spokojny s technologiou TN??? Asi si nikdy nevidel nic insie :­) tak sa prosimta kuni treba na S­- PVA a uvidis co je to kvalitny LCD a potom ten tvoj TN vyrazis von oknom....
Odpovědět0  0
ASD_ | 11.6.200722:42
Je az neuveritelne kolko ludi sleduje ci je to TN, alebo PVA a dalsie vlastnosti zostavaju bokom. Ja mam dve Eiza M1900­(TN­) a S1931­(S­-PVA­) a rozdiel medzi nimi je viditelny na prvy pohlad, ale ani to TNko by som nikdy nevymenil za lacny PVA panel s uzasnimi 6bit farbami.
Odpovědět0  0
J_H | 11.6.200718:52
Cau lidi, pokud o tomto modelu uvazujete, tak bacha na oznaceni !! E2200WS­-B ma DVI i D­-SUB, kdezto E2200WSV­-B ma POUZE D­-SUB pripojeni a u takhle velkyho lcd je pripojeni pres DVI spis nutnost.
Odpovědět0  0
falcon2 (13) | 11.6.200717:32
Zajimalo by ma naco jste zavedli mereni imputlagu, kdyz od te doby testujete same TN 6bity... :­(
Odpovědět0  0
fgjh | 11.6.200716:37
Odpovědět0  0
anonym bez příčiny | 11.6.200715:32
to kratochvíl: že by neplacená reklama?
to redakce: že by kucí zaregistrovali trendy? už žádná ­"devatenáctka­"? Slibujete? Nemyslím, příští měsíc to vidím na další supertest devatenácti 19­" placek :)
Odpovědět0  0
Martin Kratochvil | 11.6.20076:25
V pátek jsem ho kupoval na nejlevnejsipocitace.cz, testoval jsem ho celý víkend a jsem naprosto spokojen! Mají ho za 7899 bez DPH ­(9400 vč­), opravdu ho můžu doporučit a když si vezmu, kolik stála 22­" před třeba dvěma lety, je to luxus...
http:­/­/www.nejlevnejsipocitace.cz­/shop­/iiyama­-22lcd­-e2200wsb1­-10001­-300cdm2­-dvi­-repro­-p­-15112.html
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 11.6.20070:13
no za 4000 s DPH by to byl slusny monitor .)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.