reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel SSD 510: libo 500 MB/s?

9.3.2011, Jan Vítek, recenze
Intel SSD 510: libo 500 MB/s?
Na začátku tohoto roku se začaly objevovat zprávy o nových SSD, které se chystají na toto jaro a budou založeny na nových kontrolerech a potažmo i nových pamětech. Nyní máme možnost si vyzkoušet jednu z novinek - Intel SSD 510 slibující rychlosti až 500 MB/s.
Ukázalo se, že zvláště 250GB verze je na tom se sekvenčním čtením velmi dobře. To je ostatně něco, čím se Intel rád chlubí, ovšem my si počkejme, až k nám doputují i další nové modely SSD, a především slíbený OCZ Vertex 3. Pokud ten totiž u svých specifikací moc nepřehání, tak se v sekvenčním čtení Intelu minimálně vyrovná a v ostatních testech by jej měl nechat daleko, daleko za sebou.



Výsledky nových Intel SSD 510 jsou pro uživatele hledající rychlé úložiště pro operační systém spíše zklamáním a nadšeni můžou být naopak ti, kteří potřebují SSD s rychlými sekvenčními přenosy dat, protože tady nové Intely vynikají. Jistě se ale vyplatí počkat na to, co předvedou ostatní výrobci jako OCZ, Corsair, Super Talent, Crucial a další. Dále Intel také chystá nové verze X25-M s 25nm paměťmi a vlastním kontrolerem, takže tuto recenzi považujme především za první díl do skládačky. Další dílky do ní bychom měli již brzy obdržet.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Intel 510 120GB, 2,5", SSD, SSDSC2MH120A2K5 poskytuje server Heureka.cz


Graf ceny produktu Intel SSD 510 250GB, 2,5'', SSDSC2MH250A2K5 poskytuje server Heureka.cz



Za zapůjčení SSD 510 120 GB a 250 GB děkujeme společnosti Intel

reklama