reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0

12.4.2016, Jan Vítek, recenze
Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0
Do rukou se nám dostala dvě 400GB SSD od společnosti Intel, a to SSD 750 v podobě karet pro PCI Express. Taková příležitost přímo volala po tom, abychom si je vyzkoušeli v zapojení RAID 0, abychom z nich dostali maximum.

Crystal Disk Mark


Benchmark Crystal Disk Mark ve verzi 5.1.2 x64 nabídne podobné testy jako předchozí ATTO, ale zde se již můžeme podívat na rozdíl mezi Queue Depth 1 a 32. I v tomto případě si výsledky porovnáme s řadou klasických SSD, přičemž jde spíše o novější modely, které jsou na trhu stále aktuální. Nový Crystal ale poněkud obměnil své testy, takže namísto práce s 512 kB soubory tu je další sekvenční test, a to s frontou QD32. A stejně jako v testu ATTO se zaměříme i na to, jaké rozdíly budou mezi testem se zabraným prostorem na disku o velikosti 1 GB a pak se 16 GB. V grafech se budou nacházet výsledky z prvního testu. Sem už také můžeme dát výsledky dříve testovaného OCZ RevoDrive 350.













První sada výsledků sekvenčních operací potvrzuje to, co nám dal vědět i test ATTO. Máme tu propustnost až 4,7 GB/s v RAID 0 při čtení a téměř 2 GB/s při zápisu, což jsou úctyhodné výsledky. Dle Crystalu ale SSD 750 nechává konkurenci daleko za sebou i při práci se 4 kB soubory bez fronty, a to i při čtení. To samé můžeme říci při testech s frontou QD32. RevoDrive 350 dokáže novějším SSD 750 konkurovat pouze v náhodném zápisu s frontou, kde shodou okolností dosáhl stejného výsledku jako SSD 750 v RAID 0.



Intel SSD 750



Intel SSD 750 v RAID 0

reklama