reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IPure 7019MB: skleněný prototyp

29.6.2005, Štěpán Mareček, recenze
IPure 7019MB: skleněný prototyp
Dnes se nám do redakce dostal prototyp monitoru iPure 7019M. IPure je novou značkou na našem trhu od francouzké společnosti Resolutions S.A. zabývající se výrobou LCD monitoru a televizoru s plazmovou a LCD technologii obrazovky.
iPure 7019MB má celkem 5 vstupů a 2 výstupy. Prvními ze dvou vstupů jsou konektory pro přívod videosignálu. Jedná se jak o klasický D-SUB pro analogový signál, tak DVI pro digitální (tato kombinace se v současnosti stává již spíše standardem). Jako další vstup zde nalezneme také zdířku pro 3,5“ stereo jack, následovaný přívodem externího transformátoru napětí. Posledním vstupem je pak konektor pro propojení počítače s monitorem, který slouží jako malý USB Hub se dvěma výstupy.

Samotný USB Hub mi počítač nadetekoval asi po deseti minutách „přemlouvání“ a zkoušení různých usb kabelů včetně toho přibaleného. Ale tím to skončilo. Na jakýkoliv pokus o připojení usb zařízení do něj, bohužel nereagoval. Vzhledem ke skutečnosti, že se mi nikde v dokumentech ani na internetu nepodařilo najít jeho specifikace, nemohl jsem tudíž toto ani prakticky ověřit. No nezbývá mi jen než doufat, že finální výrobek bude jíž fungovat i bez těchto nepříjemností.




Obr. 4 a 5 – detail vstupů a výstupu

Možnosti mechanického nastavení

Možná bych měl napsat možnosti silového nastavení, protože pro zvednutí samotné obrazovky z přepravní polohy (jak je znázorněno na obrázku 6) vyžaduje použití velké síly, dalo by se říci, že přímo násilí. Jeho relativně těžká kovová noha, ač nepůsobí masivním dojmem, klade až neskutečně velký odpor při nastavování obrazovky do potřebného úhlu a výšky. V některých chvílích jsem si říkal jestli už něco nepraskne, protože bylo zapotřebí vyvinout opravdu značnou sílu. Ovšem na druhou stranu, když už je vše nastaveno jak má být, je celá tato konstrukce velmi stabilní. Na následujících obrázcích se můžete podívat na některé z možností nastavení (obr.6 a 8).

Obr. 6 až 8 – možnosti nastavení

Reproduktory

Vzhledem ke konstrukci přední strany monitoru, jsou dva reproduktory o výkonu 2W umístěny na zadní straně monitoru ,ve spodní části. Bohužel ani v tomto směru se u iPure 7019MB nedočkáme žádných extra výkonů. Jeho reproduktory zvládají „s odřenýma ušima“ ozvučení při běžné práci ve Windows, takže si asi dokážete představit, co se z nich asi může linout při pokusu o přehrání audia na třeba jen na poloviční výkon ;-) … Detailnější pohled na jeden z reproduktoru vám nabízí následující obrázek (obr.9).


Obr. 9 – detail umístění reproduktoru
reklama