reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.12.2005, Pavel Kovač, recenze
V dnešní recenzi se podíváme na jeden LCD panel z vyšší třídy. Tento monitor zaujme především neobvyklým poměrem stran a obrovskou úhlopříčkou. Celých 24" je opravdu mnoho a velikost se blíží menší televizi. Jak se vám prozatím líbí?
Kocuro | 13.1.200711:32
Osobně používám Monitor Dell 1905FP, má stejný design, stejný stojan. Nevím, jak je to s LCD. Ale musím říct, že lepší jsem zatím neviděl. Ta polohovatelnost, podání barev a výbava, moc se mi to libí!
Odpovědět0  0
Tomáš Novák | 19.1.200623:59
Toto lcd vlastní, plně se stotožňuji s testem a jen chci podotknout, lcd jsem kupoval jako nezaregistrovaný zákazník u dellu, za 25ticKč bez dph a to včetně záruky ­- výměny kus za kus po dobu třech let , to si myslím že je chválihodné. Co ta 30tka? kdy se objeví testík???
Odpovědět0  0
Lomikámen | 8.12.200510:51
Kamarád jedině drže, kamarádka držíc.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 5.1.200613:45
Deujiza upozorneni...opraveno.
Odpovědět0  0
hoxofoxo | 8.12.20059:49
FS LCD TV Myrica V32­-1, 1000:1, 550cd­/m, 8ms ­- 32 palců je nářez
hoxofoxo ­- www.s q n e t.cz
Odpovědět0  0
Invin | 8.12.20059:59
Jak se to vezme... ve prospech hraje hlavne rozliseni. S cenou se da hodne hybat, takze cenove se daji sehnat +­- stejne.
Odpovědět0  0
J. Volf (31) | 8.12.200510:09
Ahoj, psal si, ze se za tu cenu da sehnat i u nas. Ja nasel za cca 34000 ­(http:­/­/www.centis.cz­/prodej­/asp­/info.asp?kodio=0009&nazev=24%20UltraSharp%202405FPW­), mas i levnejsi zdroj? Diky moc
Odpovědět0  0
septimo (4) | 8.12.200510:03
# Panel resolution: 1366 x 768
# Picture size: 717 x 405 mm

Jako televize dobre, jako monitor? Myslim ze ne Time
Odpovědět0  0
Bubo | 8.12.20058:26
Da sa niekde stiahnut ten soft na testovanie monitora? Minimalne nejaky na otestovanie reakcnej doby?
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 10.12.200516:09
Odpovědět0  0
eraser (344) | 7.12.200520:40
No, tak ten zvih by sa mi pri mojich LCDčkách zišiel.
Odpovědět0  0
dasds | 7.12.200520:18
jojo lcd jsou na nic... to je stara znama vec
Odpovědět0  0
Snip3r | 8.12.20050:41
Tak to je blbe, kedze CRTcka sa uz skoro nevyrabaju, co? Zobud sa.
Odpovědět0  0
tominek | 5.1.200612:26
typicky nazor cloveka co LCD nikdy nevlastnil, nebo mel tu cest jen s kousky z vyprodeje z hypermarketu
Odpovědět0  0
Petrafewojwofjwer | 7.12.200516:39
Mám ho doma už pár měsíců a moc nadšenej z něj nejsem. Velikost, vybavení a konstrukce by šly, ale úplně otřesný je nastavení, který prakticky chybí, tj. můžu si nastavit je jas a kontrast, jas mám stažený na minimum a stejně od toho bolí oči. Ještě jsem nezažil monitor, abych to musel nastavovat přes vlastnosti grafické karty, aby se na to dalo dívat. Předtím jsem měl HP a nějakýho korejce a obraz byl mnohem příjemnější.

Kromě toho blbne vestavěný USB hub, který se neustále přepíná mezi USB 2 a 1.1, při nejbližší příležitosti to reklamuju.

Kapitolou samou pro sebe je chování českýho Dellu, který mi potvrdil normální dodací termín, chtěl peníze předem a pak mě přes měsíc tahali za nos, jak je to na cestě. S vyblitějším jednáním jsem se v ČR ještě nesetkal, a to už jsem toho opravdu viděl dost.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 7.12.200518:11
Problem s USB hubem jsem doted nezaznamenal. S tim obrazem jde o celkovou vlastnost prakticky vsech LCD. A prave tento panel semi zda jako jeden z nejlepsich. Sice jas nejde stáhnout do uplne cerne barvy jako u nekterych jinych, ale opravdu si myslim ze prave jas je na dosti vyvazene urovni.
Jak pisete ze nastavujete jas a kontrast, tak to jej nejspis mate pripojen pres analogovy vstup a uprime maloktera graficka karta dokaze takto vysoke rozliseni pri zachovani ostrosti. Zkuste propojit pres DVI treba budete mile prekvapen.
Odpovědět0  0
Pettaorqowi | 7.12.200520:22
Samozřejmě to mám přes DVI.
Odpovědět0  0
tominek | 5.1.200612:25
nastaveni je dle me dostacujici a doladit ho pres ovladace GK ci powewrstrip je snad normalni. a upripne pripojovat takovyto display pres analog mi prijde krajne zhovadile.
Odpovědět0  0
juura | 7.12.200511:51
ja jsem prohledaval ceske internetove obchody jak sileny a nenasel jsem jej. Pokud ma byt cena 50000Kc, pak snad bude lepsi EIZO S2410W, ktery by se mel dodavat jeste do konce roku za cenu v http:­/­/www.eizo­-shop.cz­/cenik.html 51709Kc ­- doba odezvy 8ms. Ted k cenam. Jak Dell tak i EIZO a snad i dalsi vyrobci dodavaji na cesky trh monitory s neuveritelnou cenou v porovnani se zapadni evropou. Vyse zmineny EIZO nabizeji 2 internetove cz obchody za cenu kolem 48000­-49000Kc, v nemeckych se da sehnat za 1400 EUR ­(*29 = 40600­) vcetne DPH, oficialni cena eizo dodavatele je v nemecku 1539 EUR ­(*29 = 44631­), coz je k placi. Pokud si vsak tento monitor dovezete do CR, popripade nechate poslat, EIZO cz vam neprovede bezplatne garancni opravy, jen na monitory prodane v CR prostrednictvim jejich distribucni site. Tomu se rika vyhradni postaveni i se stinnyma strankama.
Odpovědět0  0
xtobol01 (10) | 7.12.200512:08
Monitor se u nas prodava jen pres oficialni distribuci DELLu. Oficialni cena je sice vysoka ale kdyz tam zavolas tak se da cena domluvit na polovinu..
Odpovědět0  0
fotr | 7.12.200516:55
To mě zajímá. Napiš o tom něco bližšího. Hovoříš o nějakých slevách od nějakého odběru, neo o canách pro běžného koncového zákazníka?

No, na druhou stranu bych takovému jednání jak na arabským trhu u DELLu i věřil. Když si tam sestra kupovala notebook, tak ji přibližně správnou fakturu vystavili až na třetí pokus ­(a ty závady se netýkaly ceny­). Jedna cena byla v katalogu, druhá cena která z nich vypadla při dohadování o fakturaci. A na faktuře pak byla, jak jinak ­- inu DELL, zase jiná cena.

A s kým tu cenu dohazuješ, sestra se zmiňovala jen o jakýchsi slepicích, nebo tam mají i někoho jiného?
Odpovědět0  0
xtobol01 (10) | 7.12.200517:11
Kupoval jsem to na firmu ktera u nich jeste nemela nikdy zadnou zakazku. Komunikoval jsem se s nejakou pani na bussiness lince ­(viz web­). Kdyby se bralo tech monitoru vice tak by to slo jeste dolu jeste vic. Problem s dodanim jsem mel taky..neozyvali se tak tam volam co se deje a oni ze za tri dny to bude u mne ze cekaji na kamion a hle odpoledne tentyz den mi ho dovezli:)
Odpovědět0  0
J. Volf (31) | 8.12.200510:06
Prosimte, muzes teda napsat, za kolik jsi to koupil ­(nebo jestli nechces sem, tak PLS na mail jir.volf@atlas.cz­). Mam o nej fakt zajem a zkoumal jsem moznosti z USA, jenze nevim, jestli by po me nechteli clo a s dopravou by to vylo nejmene na 28000. Diky moc
Odpovědět0  0
J. Volf (31) | 8.12.200510:07
Prosimte, muzes teda napsat, za kolik jsi to koupil ­(nebo jestli nechces sem, tak PLS na mail jir.volf@atlas.cz­). Mam o nej fakt zajem a zkoumal jsem moznosti z USA, jenze nevim, jestli by po me nechteli clo a s dopravou by to vylo nejmene na 28000. Diky moc
Odpovědět0  0
xtobol01 (10) | 8.12.200510:28
mel jsem jej od ceskeho DELLU za 27 bez dane.. Asi bych dovoz z ameriky zbbytecne nezkousel..
Odpovědět0  0
Mirek 1223 | 7.12.200512:16
Když trochu zahledáš dá se sehnat za cenu okolo 33 000 Kč s DPH, pokud odebíráš od delu za větší obnosy, tak se dostaneš možná i pod 30... Mam ho doma a musím říct, že jsem nenašel jedinou věc co bych mu vytknul, možná snad jen to že se nevejdou dva na jeden stůl, jak je uvedeno v článku, pomalou odezvu nepozoruji, a vadné pixely bohužel zaručeny nejsou, ale neměl jsem tam ani jeden a podle toho co jsem se díval bývá tak maximálně 1 a šance na něj je tak 1:5, takže opravdu skvělá koupě, už jsem si udělal takového malého velkého ježíška měsíc dopředu :­)­))
Odpovědět0  0
pakub | 7.12.20058:16
Právě na hry je vynikající širokoúhlý displej, kde vzal autor informaci, že to tak není? Díky širokoúhlému displeji vidíte mnohem více nepřátel, kteří nevidí vás, máte lepší přehled. Ale to byste to musel zkusit..
Odpovědět0  0
fotr | 7.12.200510:12
A naopak na CAD 1920x1200 při 24´není to nejvhodnější. I když je bod 0,27mm stále bez problému použitelný, pro tento účel se přecijen doporučuje co nejmenší bod. Tedy typicky 20,1´1600x1200 0,254. Navíc, není mi jasné proč, ale i mezi obrazovkami s těmito rozlišeními je rozdíl. Srovnával jsem Philips 200P6 ­(MVA­) s EIZO L887 ­(S­-IPS­) a ten Philips je pocitově ­"hrubší­". I když zas je tam cenový rozdíl a za ty peníze to je dobrý monitor.
Obávám se, že 24´LCD při zachování kvality obrazu, to je otázka ještě několika let ­(zvláště za rozumné peníze­).

A mimochodem, zase se k tomu vracím: jaký je maximílní tolerovaný počet vadných pixelů a subpixelů u recenzovaného typu?
Odpovědět0  0
septimo (4) | 7.12.20057:27
a nebo mozna jsou evropske vlady prilis chamtive? kdo vi.

kazdopadne v .us stoji tenhle monitor 959$ ­(cca 23­-24000Kc­) u nas neco pres 50000Kc. Dovolim si tvrdit, ze za americkou cenu by byl mnohem rozsirenejsi...
Odpovědět0  0
Invin | 7.12.20057:39
Daji se sehnat i u nas za takove penize. Kdo hleda, najde.
Odpovědět0  0
septimo (4) | 7.12.20057:54
nechapu proc mam hledat levnejsiho prodejce nez je sam vyrobce na jeho oficialnich ceskych web strankach.. :p

ale dobre. pokud mas cesky web, kde je cena stejna jako v .us tak se predved
Odpovědět0  0
pakub | 7.12.20058:19
nahoď, plís, odkaz, kde se dá sehnat za těch 1000 dolarů.. Dík
Odpovědět0  0
J. Volf (31) | 8.12.200510:00
Napriklad: http:­/­/www.compudirectpc.com­/cgi­-bin­/specs.cgi?MON_5­-101
Psal jsem jim maila a pry to za 96 dolaru poslou i do CR. Jinak za tu cenu je to v USA normalni, jenze cesky ­(resp. evropsky­) DELL je poradna ***** a prodava to za nechutne ceny. Lidicky mrknete se taky sem ­- ceka firma to prodava za 34000 i s DPH: http:­/­/www.centis.cz­/prodej­/asp­/info.asp?kodio=0009&nazev=24%20UltraSharp%202405FPW
Odpovědět0  0
a@a.cz | 8.12.200517:29
No, kazdy slusnejsi dell dealer ho kpuje ze cca 24500,­- ­(bez dph­) A to uz je slusna cena.
Odpovědět0  0
septimo (4) | 8.12.200517:51
Proc porad plantate dealerske slevy do prodeje beznemu klientovi. Dell v .us na svych strankach pro koncoveho zakaznika nabizi cenu cca 24000. Neboli pokud jsem podnikatel tak nepochybne dostanu dalsi slevu. Dell v .cz nabizi na tech samych strankach pro koncoveho zakaznika cenu 53000 a pokud jsem podnikatel a jednam s dell .cz tak se mozna dostanu na 24500 jak rikas.

A to byl duvod proc jsem rikal ze dell na evropu­/cechy kasle.
Odpovědět0  0
kert | 7.12.20056:51
Asi by bylo lepší tomuto řikat display než monitor.
Odpovědět0  0
ensi | 7.12.20053:11
mohu potvrdit. mam ho temr pul roku a naprosta spokojenost. acima se ale pomalu tesit na 3007FPW. pro hardcore hrace to sice neni nicmene ja si na tom zahraju naprosot vpohode. a atypicky pomer stran se da ve hrach ­- alespon tech nejhranejsich celkem snadno vyresit. staci hledat na www.widescreengamingforum.com
Odpovědět0  0
xtobol01 (10) | 7.12.20051:09
pokud jej mate nebudete chtit uz nikdy neco mensiho:­) Vsem doporucuju:)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.