reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kensington Slimblade Media Mouse - na multimédia i prezentace

23.1.2008, Michal Učeň, recenze
Kensington Slimblade Media Mouse - na multimédia i prezentace
Periferie od výrobce Kensington jsme již nedávno uvedli v recenzi myšky ze série Ci, tentokráte se podíváme na další sérii Slimblade a prvního reprezentanta v podobě myši s podtitulkem Media Mouse. Ani tentokrát se nejedná o obyčejnou myšku, ale nalezneme na ní i další prvky, které vám budou nápomocny zejména při ovládání multimédií a prezentací.
Kapitoly článku:
  1. Kensington Slimblade Media Mouse - na multimédia i prezentace
  2. Design a zpracování
  3. Praxe a zhodnocení
Nedávno jsme si představili myšku ze série Kensington Ci Collection (recenze), dnes zabrousíme do druhé s názvem Slimblade. Na první pohled se jedná o podobný koncept, ovšem myšky se trochu liší svým zaměřením a také mírně vyšší cenou, která směřuje k náročnějším zákazníkům. Osobně jsem rozdíl mezi dvěma řadami produktů moc nepoznal, ale myšky z řady Slimblade jsou trošku luxusnějšího vzhledu. Testovaná myška v sobě kombinuje hned dva zajímavé prvky - kuličku místo kolečka a ze spodní strany multimediální tlačítka. Balení je ve formě průhledné plastové krabice, která je tentokrát trošku jinak barevně upravena a vyložena reklamními texty. Odolnost je tedy spekulativní, protože obal není příliš pevný a při hrubším zacházení při přepravě může dojít k poškození.



V balení najdeme v podstatě pouze potřebné součásti - myšku, dvě AA baterie, uživatelskou příručku, USB adaptér bezdrátového propojení s počítačem a tentokrát je díky kuličce nutná i instalace ovladačů.




Parametry



ModelMyš Kensington Slimblade Media Mouse
Rozměry11,0 (délka) x 6,5 (šířka) x 2,5 (výška) cm
Hmotnost122 gramů, 73 gramů (bez baterií)
MateriálPlast, postranní pásky pryž
Počet tlačítek2 + kulička
Typ snímačeLaserový
Typ baterie2 x AA
Způsob propojení s PCbezdrátové 2,4 GHz
Dosahcca 10 metrů

Instalace a propojení s počítačem


Instalace je vcelku jednoduchá, i když je na rozdíl od předchozí testované myšky složitější o instalaci ovladačů z přiloženého CD. Nejprve je nutné vložit dvě baterie typu AA ze spodní strany. Kryt baterií je uchycen pouze na plastových páscích, které nevypadají příliš odolně a časem by mohlo dojít k odtržení krytu.



Vložení baterií je bez problémů, kousek vedle nich si můžete všimnout uloženého USB adaptéru. Pokud je adaptér takto uschován v myšce, je její bezdrátové připojení a snímač vypnutý. Tím je zajištěna delší životnost baterií, která se pohybuje kolem půl roku.



USB adaptér s sebou samozřejmě nese klasické nevýhody, mezi které patří možnost poškození a zhoršená mobilita. Dosah bezdrátové technologie je cca deset metrů, což je srovnatelné s Bluetooth, kde je sice výhoda v integrovaném přijímači v notebooku, ale zase jsou tam vyšší nároky na baterii. Po připojení adaptéru k notebooku již myška funguje, ovšem nelze využívat horizontální rolování kuličkou. K tomu je nutné nainstalovat z přiloženého CD ovladače a jednoduchý program, který umoňžuje nastavit citlivost rolování v obou směrech.

reklama