reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston HyperX SSD: výkonných 120 GB

23.12.2011, Jan Vítek, recenze
Kingston HyperX SSD: výkonných 120 GB
V září jsme si v recenzi představili zbrusu nové SSD od Kingstonu, a to konkrétně 240GB model HyperX SSD. To se ukázalo jako velmi výkonné, a tak bude zajímavé zjistit, jaký výkon nám poskytne levnější 120GB verze.
V této recenzi jsme si po 240GB modelu vyzkoušeli nové SSD společnosti Kingston, a to model HyperX SSD 120 GB v provedení Upgrade Kit. Ten je vybaven velmi nadstandardním příslušenstvím, kam patří i externí box s USB 2.0 či elegantní šroubovák. Pokud chcete ale ušetřit několik stokorun, máte možnost si pořídit i verzi bez tohoto příslušenství.





Hodnotit můžeme především výkon a poměr výkonu a ceny, přičemž lze jednoduše říci, že Kingston HyperX SSD jsou velmi rychlé modely, za což si ovšem také připlatíme. Pokud srovnáme zrovna HyperX SSD a Vertex 3 od firmy OCZ, pak lze říci, že HyperX SSD dokázal snadno překonat i 240GB model Vertex 3. Na druhou stranu se ale také musíme připravit na to, že za 120GB HyperX zaplatíme cca 1400 Kč navíc, což je téměř polovina ceny 120GB Vertex 3.

Pokud tedy chcete jedno z nejrychlejších spotřebitelských SSD s rozhraním SATA 6 Gbps, můžete sáhnout po jednom z modelů Kingston HyperX SSD, ale jestli vám spíše jde o příznivý poměr ceny a výkonu, pak by vás měl zaujmout především OCZ Vertex 3.


Za zapůjčení HyperX SSD děkujeme Kingstonu



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Today we were (after the test of 240GB model) examining a new SSD by Kingston, specifically HyperX SSD 120 GB in Upgrade Kit version. This version is equipped with extra accessories, such as an external box with USB 2.0 interface or an elegant screwdriver. However, if you choose a lite version of this SSD, you can save a few hundred Czech crowns.

What is there to evaluate? Basically just two things - performance and price to performance ratio. And we can say that Kingston HyperX SSD are both (120 and 240GB versions) very fast units, but they also come for a quite high price. Comparing HyperX SSD and Vertex 3 by OCZ is quite easy. In the most important tests, the former was in both its versions faster than 240GB Vertex 3. On the other hand, it should be noted that 120GB HyperX costs about 1400 CZK more than 120GB Vertex 3, which is a significant sum of money.

So, if you are currently looking for one of the fastest consumer SSDs with SATA 6 Gbps interface, you may choose one of the Kingston HyperX SSD units. However, those looking especially for good price to performance ratio should consider purchasing OCZ Vertex 3.
reklama