reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston KC600 1 TB a HW šifrování téměř v praxi

6.1.2020, Jan Vítek, recenze
Kingston KC600 1 TB a HW šifrování téměř v praxi
Už i zákazník se spíše malým rozpočtem na pořízení nového PC může uvažovat o tom, že o bude vybaveno pouze elektronickou pamětí. Pak vyvstává mimo jiné také otázka, zda by měl či neměl využít hardwarové šifrování dat, třeba na 1TB Kingstonu KC600. 
Pro zašifrování disku pomocí BitLockeru stačí prostě a jednoduše v ovládacích panelech tento nástroj zapnout, čímž se spustí průvodce pro nastavení. 
 
 
V něm si jednak vybereme to, jak chceme jednotku odemykat, čili v našem případě to bude heslo. 
 
 
Systém se ještě dotáže, kam chceme uložit obnovovací klíč, který můžeme poslat do cloudu Microsoftu, uložit na flash disk či do souboru (v podstatě to samé), anebo vytisknout.
 
 
Vybrat si pak můžeme to, zda chceme zašifrovat celou jednotku, anebo jen využité místo na ní, což je mnohem rychlejší. Vzniká ale nebezpečí, že někdo obnoví dříve smazaná data, která pochopitelně zašifrována nebyla, takže v takovém případě přijde vhod šifrování celé jednotky. 
 
 
Nakonec si můžeme zvolit nový režim šifrování, a to už zmíněný XTS-AES, který Kingston KC600 podporuje i hardwarově. Nakonec to všechno jen potvrdíme a systém provede zbytek. 
 
Pomocí příkazu manage-bde -status se ovšem budeme moci přesvědčit, že disk využívá softwarové šifrování (viz 2. kapitola), čímž nastává boj za zprovoznění toho hardwarového, neboť když už je v nabídce, tak proč ho nevyužít? To samozřejmě za předpokladu, že důvěřujeme výrobci a jeho implementaci.  

reklama