reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Klonování snadno a rychle: Kingston SSDNow V

9.4.2010, René Pfeifer, recenze
Klonování snadno a rychle: Kingston SSDNow V
Máte notebook s dosluhujícím diskem? Ještě nechcete kupovat nový počítač, ale obáváte se složité výměny hardwaru. Pro vás trh nabízí několik řešení s instalační sadou pro snadný přechod ze starého disku na nový. Jeden takový produkt si dnes představíme.
Kapitoly článku:
  1. Klonování snadno a rychle: Kingston SSDNow V
  2. Rychlostní testy
  3. Postup klonování, závěr
Kalifornská společnost Kingston je známým výrobcem pamětí všeho druhu, včetně různých typů SSD. Označení SSDNow je jejich společným identifikátorem, přičemž portfólio produktů obsahuje jednak série E a M převzaté od Intelu, ale také V a V+ vlastní výroby. Právě obě posledně jmenované Kingston nabízí s přidanou hodnotou v podobě desktop nebo notebook kitu pro snadný převod dat ze starého disku na nové SSD. Rodina V a V+ je k dostání v různých kapacitách 30 – 128 GB resp. 64 – 512 GB. My jsme měli možnost v redakci vyzkoušet 64GB verzi V s instalační sadou pro notebooky.


Vybraná nabídka SSD produktů Kingston řady V a V+:

PN
Popis
Cena
SNV425-S2BN/64GB SSDNow V-Series Drive with Notebook upgrade kitod 2 948 Kč
SNV425-S2BN/128GB SSDNow V-Series Drive with Notebook upgrade kit od 5 795 Kč
SNVP325-S2B/64GBSSDNow V+ Series Drive with Notebook upgrade kit od 4 419 Kč
SNVP325-S2B/128GB SSDNow V+ Series Drive with Notebook upgrade kitod 7 167 Kč
Ceny jsou převzaty z Heureka.cz


Popis produktu


Konkurence v segmentu solid-state disků je od počátku velmi silná, proto společnost Kingston již před časem přišla se zajímavým doplňkem. Za malý příplatek můžeme jejich výrobky koupit s instalačním balíčkem pro stolní nebo přenosné počítače. Ty obsahují potřebné přípravky, jako jsou externí box pro připojení k notebooku nebo interní rámečky pro montáž do 3,5“ slotu v PC, ale hlavně klonovací software Acronis True Image HD. Zaměření těchto produktů je tedy nasnadě. Cílovou skupinou jsou uživatelé, kteří mají zájem a jsou připraveni povýšit své počítače na nový trend systémových disků – SSD.


64 GB SSDNow V - notebook kit

Naše balení SSDNow série V zahrnuje CD s klonovací utilitou a návodem, snadno rozebíratelný a celkem vzhledný externí USB box (rozhraní 2.0) a k němu krátký USB kablík. Hlavním artiklem je ovšem vlastní 2,5“ solid-state disk Kingston SSDNow o velikosti 64 GB se SATA rozhraním 3 Gbps osazený paměťmi typu MLC. Disk je výrobcem nabízen se zárukou 3 roky a udávanou životností 1 milion hodin MTBF, což jsou vlastnosti typické více pro náročnější segmenty a naznačují, že Kingston o kvalitách svého produktu nepochybuje.


Kingston SSDNow V 64 GB

Bližší pohled do útrob disku nabídnout nemůžeme, víme ovšem, že je běžně vybavován 8GB paměťovými buňkami Toshiba typu MLC. Stejný výrobce dodává pro SSDNow řady V i řadič. Jedná se ovšem o modifikovaný dobře známý čip JMF602B od Jmicron, který umožňuje našemu testovanému zástupci dosahovat přenosových rychlostí 100 MB/s při sekvenčním čtení a 70 MB/s u souvislého zápisu. To jsou při absenci vyrovnávací paměti zejména při zapisování solidní parametry. Ostatně, můžeme si SSDNow V hned prověřit.

Kingston SNV425-S2BN/64GB
Rozhraní
SATA 3 Gb/s
Kapacita
64 GB
FW
B090428a
NAND
MLC
Rychlost čtení, zápisu
100 MB/sec, 70 MB/sec
Hmotnost
80 g
Operační teploty
0 - 70°C
Spotřeba (spánek / aktivita)
0,45 / 2 W
reklama