reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkPad X60s - vyšší třída s dualcore

4.7.2006, Josef Brož, recenze
Lenovo ThinkPad X60s - vyšší třída s dualcore
Notebooky IBM/Lenovo jsou proslulé kvalitou, účelným designem a především vysokou mobilitou. V této tradici pokračuje i nový ThinkPad X60s. Notebook je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Core Duo L2400 s pracovní frekvencí 1,66 GHz, dále 12,1“ displejem a integrovaným grafickým jádrem se sdílenou pamětí.
Řada notebooků ThinkPad X je zaměřena na uživatele, kteří tráví většinu svého času mimo kancelář. Maximální mobilitu zaručují především malé rozměry 26,8 x 21,1 x 2,8 (2,0) cm a hmotnost, která se pohybuje kolem 1,5 kg. Určitou daní za mobilitu Je chybějící DVD mechanika, která je integrována do těla docking station. Dílenské zpracování notebooku je kvalitní, design přes určitou jednoduchost, lze označit za povedený a funkční.



Lenovo ThinkPad X60s

Srdcem systému je dvoujádrový procesor Intel Core Duo L2400. Výkon procesoru je však v kontrastu ke slabému výkonu integrovaného grafického jádra - Intel GMA950. Bohužel chybí i výstup na TV. Naopak k přednostem notebooku patří 12,1“ displej, který nabízí kontrastní a kvalitní obraz. Zajímavá je pak biometrická čtečka otisků, která chrání Vaše data před zneužitím nebo zvídavou partnerkou.

Při běžné práci se ThinkPad zahřívá jen minimálně. Hluk větráčku je na nízké úrovni ani zvuk pevného disku nebo DVD mechaniky není nijak zvlášť rušivý. Mezi slabší místa ThinkPadu patří průměrná výdrž na bateriích. Přestože byl použit low voltage Intel Core Duo L2400, nedokáže notebook při běžné zátěži pracovat na bateriích déle než cca tři hodiny. ThinkPad X60s je dodáván s bohatou software výbavou a zajímavými firemními aplikacemi (ThinkVantage). Na druhé straně, ke značkovému notebooku za takřka 70 000,- Kč, by výrobce mohl dodávat brašnu.

Co říci závěrem? ThinkPad X60s je určen především uživatelům, kteří touží po reprezentativním notebooku a nemají zrovna hluboko do kapsy.


Výkon CPU
Výdrž na bateriích
Kvalita 12,1" displeje
Výkon integrované grafiky
Velikost
DVD pouze v dock.station
Jednoduchý design
Cena
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Orientační cena 68 000,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Za zapůjčení notebooku děkujeme českému zastoupení jeho výrobce
reklama