reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkVision LT2452p: návrat k elitě?

6.3.2012, Jakub Doležal, recenze
Lenovo ThinkVision LT2452p: návrat k elitě?
Jistě pamatujete takřka legendární model L220x, který Lenovo uvedlo již před několika lety. Od té doby se u nich žádný profesionální model v dílnách neurodil. Nyní však na trh dorazil 24“ monitor s IPS panelem. Bude to pro Lenovo návrat zpět do první ligy?

Pozorovací úhly


Testovat rozsah pozorovacích úhlů je u monitoru s e-IPS panelem radost, neboť nedochází k žádnému slévání barev či blednutí některých odstínů. Názorně je to vidět v přiloženém videu.




Kontrast


U testovaného modelu LT2452p byl nejvyšší reálný kontrast při nastavení jasu v OSD na 100 % a kontrastu v OSD na 100 %. Toto nastavení můžete případně vyzkoušet, pokud monitor vlastníte. Nicméně u každého vyrobeného kusu se tato hodnota může mírně lišit.


Průběh jasu


Pokud dorazí na test monitor s LED podsvícením, mám již skoro nutkání jej rovnou pochválit za velký rozsah jasu a zejména pak za spodní hranici. Lenovo však tento trend pokazilo, neboť jeho model LT2452p při nulové hodnotě jasu svítí stále více, než by bylo zdrávo a zejména v noci to bude pro dlouhé psavce nepříjemné. Naměřená hodnota je takřka 4x větší, než je u LED monitorů zvykem.





Snižování jasu často doprovází také pískající „cosi“ uvnitř monitoru, avšak v případě modelu LT2452p se žádný nepříjemný zvuk neprojevil.


Stabilita jasu


Zde budu s popisem velmi stručný a rychlý, tedy ve stejném duchu jak pracuje LED podsvícení monitoru Lenovo LT2452p. Zapnete, přihlásíte se a můžete pracovat.





Podsvícení


Moderní e-IPS panely již pokročily v mnoha oblastech k výrazně lepším výsledkům, ale v oblasti homogenity podsvícení je to prozatím spíše bída. Podsvícení v okrajích nalezneme prakticky v každém monitoru a podle toho také vypadají výsledky. Navíc často se už nebavíme v rovině teorie, ale o viditelných tmavých skvrnách na obrazovce a i Lenovo by v tomto směru mohlo svůj model řádně vylepšit.









 

reklama