reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG GSA-H20L s podporou LightScribe verze 1.2?

25.5.2006, Jan Dedek, recenze
LG GSA-H20L s podporou LightScribe verze 1.2?
Minulý týden jste si mohli přečíst článek o technologii LightScribe, jenž byl vytvořen s pomocí vypalovačky LG GSA-H20L. Když už byla tato mechanika k dispozici, proč o ní nenapsat recenzi? V dnešním článku se proto na ni podíváme a ukážeme si, co kromě LightScribe dokáže. V prvé řadě, jak je u LG zvykem, má přívlastek Super Multi a podporuje tedy všechny tři formáty DVD. Co nabídne dalšího se dozvíte dále.

BookType


Tak jako mnoho jiných vypalovaček, umožňuje i tato od LG nastavovat BookType disků DVD pro větší kompatibilitu se stolními přehrávači. BookType můžete nastavit přímo v Neru:



...nebo v aplikaci Nero CD-DVD Speed:




Testy zápisu


DVD±R 16x

Pro zápis na disky DVD±R používá vypalovačka metodu CAV a oba druhy disků mají prakticky totožný průběh zápisu. Disky jsou zapsané asi za 5:30 minuty při průměrném zatížení procesoru 26% a rychlosti na okraji disku 16,07x.



V obrázku představuje fialová křivka zaplnění bufferu, světle modrá křivka zatížení procesoru, zelená křivka rychlost vypalování (patří k ní levá stupnice) a žlutá křivka otáčky disku (pravá stupnice).

DVD+R DL 8x

LG dokáže na disk certifikovaný pro zápis rychlostí 2,4x použít rychlost 6x. My si ukážeme zápis na disk certifikovaný pro rychlost 8x. Při zápisu je použita metoda Z-CLV, na okraji bylo dosaženo rychlosti 8,16x při průměrném zatížení procesoru 31%, přičemž byl disk vypálen za 19:33 minuty.



DVD+RW 4x

Přepisovatelný disk je zapsán za 14:55 minuty rychlostí 4,02x při zatížení procesoru na 21%. Vypalovačka sice umí 8x přepis pro média DVD+RW, ale bohužel tento disk nemám ještě k dispozici, abychom si ukázali jeho test.



DVD-R DL 4x

Na disk DVD-R DL umí LG zapisovat 4x. Dvouvrstvý disk DVD-R DL byl zapsán metodou CLV za 27:29 minuty, přičemž rychlost na okraji média dosáhla hodnoty 4,02x při průměrném zatížení procesoru na 25%. K poklesu naplnění bufferu došlo pouze při přechodu z jedné vrstvy do druhé.



DVD-RW 6x

Při zápisu disku DVD-RW použila vypalovačka LG zápis metodou Z-CLV, disk byl vypálen za 11:15 minuty, přičemž rychlost na okraji disku dosáhla hodnoty 6,03 a průměrné zatížení procesoru bylo 26%.




DVD-RAM 3x

Protože jsou disky DVD-RAM 5x stále ještě nedostatkové zboží, ukážeme si zápis pouze rychlostí 3x. Na obrázku je vidět simulaci zápisu, kde aplikace Nero CD-DVD Speed vypíná kontrolu disku. Ve skutečnosti je rychlost zápisu přibližně poloviční.


- zápis na disk byl ukončen za 19:17 minuty při průměrném zatížení procesoru na 23% -

Zápis všech DVD je absolutně bez problémů, uvidíme jestli je to tak i s kvalitou vypálených disků.
reklama