reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG IPS2993: stvořen pro domácí střižnu

8.7.2013, Pavel Kovač, recenze
LG IPS2993: stvořen pro domácí střižnu
Pokud si vybíráte monitor, je pro vás jistě jasným kritériem jeho velikost. Pokud hledáte filmový monitor či monitor pro domácí střih videa, tak je tu takřka ideální LG EA93. Tento 21:9 monitor nabízí v základu již velmi dobré barvy a hardwarovou kalibraci.

LG IPS2993: celkové hodnocení


Nový monitor LG IPS2993, který je přímým konkurentem pro Dell U2913WM, popřípadě AOC Q2963Pm, se nám představil s atraktivním designem. Ovšem s mnoha ale. Prvním je bezesporu ergonomie, která je vzhledem k ceně doslova tragická. Podobně ostře by šlo hodnotit i podsvícení, které ovšem často bývá otázkou konkrétního kusu. Lze se mu tedy pečlivým výběrem vyhnout. Ovšem u Dellu tento výběr provádět nemusíte a navíc za příplatek cca 1000 Kč získáte i lepší ergonomii. Dnešní LG to bude mít tedy opravdu těžké a pokud cena nespadne na cenu konkurenčního AOC Q2963PM, tak si jej koupí opravdu jen málokdo.

Naopak oproti Dellu má výhodu v o poznání lepší odezvě, která je na IPS displej opravdu slušná. To je ovšem trošku málo. Hodně by monitoru pomohlo, pokud by jeho cena spadla k desíti tisícům. V tom případě by byl již konkurenceschopný.


LG IPS2993


A jak si vede monitor v řeči čísel? Na první pohled je dobrý opravdu hlavně v barvách a odezvě. Pozorovací úhly plynou z technologie a povrchové (matné) úpravy. Bohužel podsvícení a ergonomie jsou pod 20% a to je opravdu málo.


LG IPS2993 hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Střih a sledování videí

Hlavní nasazení je bezesporu pro sledování videa. Díky poměru stran 21:9 se na filmy dívá více než dobře. Ve filmech nejsou černé pruhy a odezva je rychlá. Také na střih videa je monitor téměř perfektní.


Plusy


+ Gamut téměř přesně pokrývá sRGB
+ Barvy jsou už z továrny velmi dobré
+ Rychlá odezva převážně bez překmitů
 
 

Minusy


- Cena
- Podsvícení
- Ergonomie
 

Cena v době testování: cca 13.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru LG IPS2993 děkujeme LG.
Jak hodnotíte monitor LG IPS2993?
V anketě šlo hlasovat od 8.7.2013 do 15.11.2013. Počet hlasujících: 6
Výborný33 %
Průměrný33 %
Špatný33 %
reklama