reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-7A Plus: industriální skříň

20.2.2006, Jan Vítek, recenze
Lian Li PC-7A Plus: industriální skříň
Nedávno jsme si odbyli první recenzi skříně od Lian Li, model PC-V1100Plus. Ta ale patří mezi to nejdražší, co můžeme pořídit, a proto se dnes podíváme na opačný konec a představíme si naopak to nejlevnější z repertoáru Lian Li, což je skříň PC-7A Plus.
Lian Li PC-7A Plus rozhodně není skříň pro každého. Za svoji cenu nedokáže člověku, který nepropadne kouzlu jejího vzhledu, nabídnout téměř nic, co by opodstatnilo její upřednostnění před jinými výrobky. Platíme tady samozřejmě nejvíce za fakt, že se jedná o Lian Li ale také bych nerad tuto skutečnost znevažoval. Lian Li je v podstatě vedle zvučného jména i zárukou kvality a její výrobky, jako tento s industriálním a minimalisticky funkčním designem jsou na trhu unikátní.



Výhody PC-7A Plus vidím také ve kvalitním zpracování. Musíme si ale uvědomit, že se jedná o zástupce nejlevnější řady firmy a odpovídají tomu i některé skutečnosti, jako šetření na materiálu, nebo omezené příslušenství. Ono příslušenství tedy v porovnání s ostatními výrobky na trhu omezené rozhodně není, ale na Lian Li je to podprůměr. Největší chybou zpracování tak je slabý plech přidržující základní desku. Ten se snadno prohne a může být tak nebezpečný, především, když používáme těžké chladiče procesoru. Vedle rozvržení místa pro jednotlivé komponenty je také chlazení skříně velmi dobře vyřešeno. Zvláště se mi líbil snadno odnímatelný přední prachový filtr a předpoklady pro chlazení pevných disků. Postěžoval bych si snad jen na výběr ventilátorů s hlučnějšími ložisky a raději bych tedy viděl možnost si vybrat skříň bez ventilátorů a za menší cenu.


Kvalitní zpracování
Slabý plech pro instalaci z. desky
Dobré možnosti chlazení + prach. filtr
Vyšší cena
Unikátní design
Použité ventilátory
Možnost odstranit zadní mřížku
Pouze 3 interní 3,5" pozice
Použitý materiál
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3380 s DPH (JSC-Computers)



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Lian Li PC-7A poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za poskytnutí skříně Lian Li PC-7A Plus a
ventilátorů Papst děkujeme firmě JSC-Computers


reklama