reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech EasyCall Desktop - usnadněte si volání

13.2.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech EasyCall Desktop - usnadněte si volání
Více než se samostatnými produkty se teď rozběhl kolotoč prodeje hotových setů všech potřebných periferií k počítači. Takový set je nejen levnější, ale zároveň přináší komplexní řešení a často také integraci bezdrátových zařízení. Logitech EasyCall Desktop se snaží odlišit zejména zaměřením na volání a komunikaci přes Internet a naším úkolem je podívat se, zda se mu daří.
Kapitoly článku:
Dostáváme se k základnímu kameni celé sestavy. Reproduktor EasyCall Speakerphone v sobě zahrnuje jak jednoduchou zvukovou kartu pro komunikaci přes Internet, tak ovládání komunikačního programu, mikrofon a také přijímač signálu z klávesnice a myši. Dosah všech produktů se pohybuje kolem tří metrů, což není málo ani hodně. Reproduktor je schovaný pod černou tlumící látkou a jeho výkonnost je pro hovory dostačující.



Tlačítek je na zařízení pět, v důsledku však neumožňují plné ovládání komunikačního programu. Slouží k zahájení a ukončení hovoru, regulaci hlasitosti a vypnutí mikrofonu, konkrétně toho integrovaného v reproduktoru. Ten je umístěn po levé straně a jeho vypnutí jasně signalizuje červená dioda. Dosah mikrofonu není nějak zázračný, dobrá kvalita na straně příjemce je maximálně ze vzdálenosti dvou metrů, pak už příjem slábne. Volat se dá sice celkem dobře, výstup už ale není tak čistý. Při nastavení v SetPointu je možné zapnout funkci redukce ozvěny, která napomáhá zlepšení kvality komunikace.



Celý set (nejen reproduktor) při jakémkoli využití funkčních tlačítek potvrzuje volbu zobrazením v dolní části obrazovky, v tomto případě regulaci hlasitosti reproduktoru.



Z boční strany má reproduktor zdířky na zapojení headsetu, díky jejich hlubokému zapuštění se ale musí dávat pozor na to, jak konektory otočíte.



Spodní strana ukrývá tlačítko na resetování bezdrátového připojení a gumové nožky, které pomáhají především při stisku tlačítek, abyste při tom s celým reproduktorem nepohnuli.



Sluchátka Internet Chat Headset jsou už celkem obyčejným doplňkem celé sestavy. Nevynikají nijak ani designem, ani kvalitou zvuku, na běžnou komunikaci však bez problémů postačí. V podstatě jsou celá z plastu, na hlavě sedí celkem dobře a nikde netlačí ani při dlouhodobém používání. Spojení se základnou je prostřednictvím klasických kabelů, což při bezdrátovém provedení celé sestavy působí trochu podivně.



Menší problém může nastat při opotřebování látkových krytek na náušníky, které lze ale podle mého názoru nahradit jinými, běžně dostupnými k jiným typům sluchátek.



Mikrofon má také jednu nevýhodu, což je absence otočného kloubu. Jedinou možnost nastavení tak skýtá ohebný drát, který má však svá omezení.




Závěr


Celý set Logitech EasyCall Desktop je vynikajícím pomocníkem v kanceláři a pokud využíváte telefonování přes Internet, pak je tento produkt určen právě vám. Nečekejte však výborné výsledky u snímání myši a brilantní kvalitu zvuku u jednoduchých sluchátek. Bezdrátové řešení je sice dobré, mohla být ale použita lepší technologie pro větší dosah. Výdrž baterií je vynikající, stejně tak ergonomie a zpracování po designové a výrobní stránce. Za kvalitu také ručí Logitech obvyklou prodlouženou zárukou na pět let, cena je pak v porovnání s konkurencí a vzhledem k obsahu balení přiměřená. Bohužel na trhu vlastně neexistuje podobný produkt a ve většině případů je kombinovaná pouze myš s klávesnicí a proto graf není zcela objektivním ukazatelem porovnání ceny a obsahu balení.



Zpracování a nápad
Zpoždění myši
Použitelnost funkcí volání
Kvalita headsetu
Ergonomie myši
Dosah bezdrátového spojení
Výdrž baterie
Orientační prodejní cena CZ verze viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech

Graf ceny produktu Logitech Cordless EASYCALL poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení setu Logitech EasyCall Desktop děkujeme českému zastoupení firmy Logitech.

reklama