reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G230: akční headset

23.5.2013, Jan Vítek, recenze
Logitech G230: akční headset
Logitech si pro nás připravil nový headset určený především pro využití s hrami. Jedná se o model G230 Stereo Gaming Headset vybavený otočným ramenem s mikrofonem a také odnímatelnými náušníky, které budeme moci po dlouhé pařbě vyčistit.
Kapitoly článku:
  1. Logitech G230
  2. Zkušenosti z provozu
  3. Závěrečné hodnocení

Závěr


Herní headset Logitech G230 patří se svou doporučenou cenou kolem 1200 Kč do střední třídy, kde se nachází i srovnávaný model CM Storm Sonuz. Co se týče zpracování, pak Logitech G230 má dle mého názoru velmi pěkné provedení využívající kvalitní materiály a ještě střízlivý design kombinující oblé a ostré hrany a červenou barvu s černou. Vybaveny jsou dlouhým a poddajným kabelem s délkou 320cm, na němž je umístěn ovladač hlasitosti s vypínačem mikrofonu a ten si můžeme díky klipsu připevnit třeba na triko. Logitech nezapomněl ani na suchý zip, díky němuž si můžeme dlouhý kabel zkrátit na potřebnou délku. U kabelu se mi nelíbila jen jedna věc, a sice ta, že má drsný povrch, jenž se otírá o oblečení, a tím se přenáší rušivé vibrace až do levého sluchátka. Nicméně po nějaké době jsem si na toto ani nevzpomněl.




Ocenění TREFA získává headset Logitech G230 za ergonomii,
design a zvuk vhodný pro akční hry a filmy. Logo ocenění je ke stažení zde


Dále se mi na tomto headsetu zamlouvalo, že si jej můžeme nastavit tak, aby měl buď silný nebo slabý přítlak na uši. V prvním případě to sice není moc pohodlné, ale na druhou stranu tak sluchátka dobře odstíní okolní zvuky. A pokud nás začnou tlačit, stačí si je trošku povytáhnout, čímž se přítlak uvolní, a sluchátka tak budete moci bez nepohody používat i dlouhé hodiny. V mém případě jsou tak Logitech G230 díky této vlastnosti spíše výjimkou, neboť většina podobných sluchátek mi nesedí a je třeba si na ně zvykat. Každý jsme jiný, ovšem asi není náhodou, že v minulém velkém testu herních headsetů získal právě Logitech ocenění i za ergonomii.

A nakonec k neméně důležitému tématu - reprodukci zvuku. Ten byl u tohoto headsetu vyladěn podobně jako i u jiných herních modelů, což znamená především důraz na basy. Nicméně je dobré, že vedle nich se neztrácejí ani středy a výšky, jak tomu občas bývá. G230 se tak bude dobře hodit právě pro akční hry a samozřejmě také filmy, nicméně pro hudbu naopak ne, a to právě kvůli silným basům, kvůli nimž není její reprodukce věrná a vyvážená.


Logitech G230






Headset Logitech G230 tedy nezklamal a osobně bych si jej právě pro hraní her dokázal oblíbit, a to především kvůli jejich designu, pohodlí při nošení a slušnému zvuku. Právě proto si z mého pohledu zaslouží ocenění TREFA Světa hardware.


Plusy


+ Kvalitní provedení
+ Ergonomie + dlouhý kabel
+ Ideální pro akční hry a filmy
 
 

Minusy


- Nejsou vhodné pro poslech hudby
- Drhnoucí kabel přenáší mírné vibrace do levého sluchátka
 
 
Doporučená cena: 60 USD (cca 1200 Kč) - na českém trhu bude od konce května
 
 
Za zapůjčení headsetu G230 děkujeme Logitechu.

Jak hodnotíte headset Logitech G230?
V anketě šlo hlasovat od 23.5.2013 do 30.5.2014. Počet hlasujících: 9
Výborný33 %
Průměrný33 %
Špatný33 %
reklama