reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Logitech G400: MX518 v novém
1.9.2011, Jan Vítek, recenze
Společnost Logitech na začátku léta představila nástupce oblíbené myši MX518, kterou uvedla na trh již v roce 2005. My si dnes již tedy můžeme vyzkoušet novou Optical Gaming Mouse G400, která nás snad přesvědčí o svých kvalitách. Ale o tom až v recenzi...
ghostdog32 | 23.4.201213:53
kecy v kleci. to je jako bys tvrdil, že když si objednáš v obchodu již postavené že nesmíš otevřít bočnici na case. důvod proč jsem to udělal je ten že vím jak to funguje technik v alze párkrát klikne, uvidí že vše funguje v pořádku a nazdar bazar. todle není na reklamaci, je to prostě nuance co mě srala ale jiný by to jistě s rezervou přehlídl
Odpovědět1  0
ghostdog32 | 16.4.201217:08
myš jsem si koupil, protože jsem chtěl změnu a původní razer deathadder s 1800 dpi mi začal mírně zlobit ­(kolečko přeskakovalo a levé tlačítko občas odkliklo, ikdyž jsem jej držel stiknuté­). G400 se mi velice líbí vzhledově a ergonomie je úžasná, ale po delším hraním mě z ní bolelo v zápěstí. Asi nezvyk na jiný tvar myši... ale co mě nejvíc iritovalo bylo to že pravé tlačítko tak nějak ­"plave­" po prstem... má to podle mě dva důvody 1. pod tímto pravým tlačítkem výrobce nekápnul olej 2. omron spínař je nepatrně blíž směřem ke dlani. pro někoho malichernost, ale mě to děsně vadilo v FPS hrách hlavně při míření na dálku... rozhodl jsem se to už dál netrpět a chtěl jsem myš prodat, protože jsem ji bohužel koupil v kamennem obchodě ­(nejde vrátit v 14ti denní lhůtě­) a koupit jinou... nakonec jsem jí dal ještě šanci a na výstupky uvnitř myši jsem v místech kde se dotýkají spínačů omron nalepil kousíček černé ­(o něco silnější než průhledné­) izolační pásky a zdá se že je po problému... ale musel jsem to nalepit na obou tlačítkách jinak to levé zlobilo... ideální by bylo kdyby výrobce posunul omron spínač pravého tlačítko víc dopředu a pod tlačítko kápl olej jako u levého tlačítka... bohužel jsem nedokázal sundat vrchní kryt myši a podívat kam by se ten olej dal kápnout a navíc bych musel koupit nějaký WD­-čko... a na to kašlu dokud je myš nová a v záruce. ikdyž tím rozmontováváním jsem už tak odrbal teflony na spodku, že jsem je musel vyhodit a koupim nový. to, ale doufám při reklamování nemá vliv, protože tam se mechanické opotřebení tak jako tak očekává
Odpovědět0  0
řiťopich | 23.4.201213:10
"a na to kašlu dokud je myš nová a v záruce­" chlapče, pokud jsi se v ní rochnil, tak o záruce si můžeš tak leda nechat zdát, navíc moc nechápu tyto domácí kutili. Myš se rozebírá jen tehdy, když není jiného zbytí ­(nefunguje­). Jestliže byla v záruce, tak jsi ji měl reklamovat.
Odpovědět0  1
Shelmi | 5.1.20122:24
vazeni..mam vice nez 10 let MX510..jiz nikdy nechci jinou mys nez logitech a idealne v tehle rade:­)
teflony mela jeste bodove..posledni znich se odebral do vecnych lovist nekdy pred 3 lety..­(tyhle velke vydrzi vice­), od te doby jezdim bez teflonu:­) proparil jsem na ni tolik hodin ze to ani nepocitam..jedine co jsem opravoval bylo ze jsem musel ­"vycpat­" leve tlacitko ­- pouzival jsem ji tak aktivne ze se levy mikrospinac vytlacil do plastu leveho tlacitka takze pak spatne klikala ­- nalepil jsem tam kousicek plastu..a je jako nova..kvalita mikrospinacu je nad me chapani;­)
dalsi problem byl kdyz se mi pres kolecko dostali po x letech chlupy az k senzoru ­- takze kolecko blblo ­- stacilo vycistit..
kolecko toci a mys klika a jezdi jak nova..po 10 letech opravdu hodne aktivniho pouzivani..by clovek neveril:­)
pokud je tahle jen z pulky tak kvalitni jak predchozi modely..berte vsema deseti..ted i stoji mene ­(MX510 jsem kupoval za 1350kc­).. oni vi proc si muzou dovolit dat 5 let zaruku;­)
btw: zkousel jsem ruzne mysi ­(stavel sem kompy­) ale zadna mi tak krasne nesedla do ruky ­(bocni tlacika akorat vysoko­) a zaroven byla tak kvalitne zpracovana s kvalitnim senzorem..jako ta MX510..potazmo MX518 a G400..
Odpovědět0  0
Defcon1 | 17.9.201116:16
Zdravím autora tohoto článku, bohůžel na Vás nemohu sehnat kontakt. Ale pořídil jsem si i na základě Vaší recenze tuto myš a za boha sní rovnou čáru ani nenakreslím ­- na to že by měla pohyby vyhlazovat to rozhodně nevypadá. Máte ještě myš k dispozici ? Používám myš na dřeveném stole ­- bez lesklého nátěru a moje čára má spoustu zubu, případně mohu zaslat. V každém případě by mě zajímalo, jak je na tom Vaše případně zdali mám reklamovat ...Díky
Odpovědět0  0
mednes | 6.2.20121:21
Na to můžu odpovědět já. Abych nezacházel zbytečně do technických detailů, pokud umíte anglicky, vyhledejte si následující pojmy : Angle snapping ­/ Prediction ­(jiné názvy pro stejný pojem­). Tato myš vychází ve dvou verzích. Vy nejspíš máte tu novější, kde je precision odstraněna . . . myší nehýbete vždy v rovné čaře, ale senzor ­"předpokládá­", že chcete kreslit rovnou čaru, proto ignoruje lehké posuny v y­-ose.
To není dobře ani špatně, jde pouze o preferenci. Na spodku myši by mělo být napsáno číslo vaší myši, pokud je to vyšší než: LZ13333, potom máte novou verzi a tedy žádné ­"vyhlazování­" ­(např. LZ143HG­).
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 6.2.20126:53
Já si dovolím malinkou poznámečku: Uvádíte featuru, chcete­-li funkci myši a nikoliv vadu. Už před lety jsem byl pro aby se s mysí kreslily právě úplně jednoduché čáry a vlnovky a to hned z několika důvodů. Tím prvním je právě to co píše Defcon1. Pokud by to totiž bya featura ­(mají myši od Razeru­/SteelSeries­) tak to půjde vypnout. Problém je, že tady to featura není stejně jako u x­-tisíc dalších. Dalším důvodem může být třeba to, že tahák ve formě megačísel udávaných v dpi nemusí být až taková pravda pravdoucí jak se na první pohled může zdát ­- typický příklad je použití 3200dpi snímače, který je následně rescalován na 5000dpi což je taktika na úrovni zboží od ­"větví­" a i tak funguje. K otestování stačí opravdu pár čar z kterých lze poměrně snadno určit zda je zapnutá nějaká ­"featura­" na vyhlazování trajektorie nebo ten senzor prostě ustřeluje už sám o sobě ;­) Samozřejmě pokud by se myši ještě rozebíraly aby se jim recenzent opravdu podíval na ledviny by bylo ještě lepší ­(např. kvůli krásnožvástům psaných na grabici, které zaručeně garantují to co je uvnitř ­- třeba krysy značky GigaByte, který nechtěl být jmenován mají z deklarovaných 5 čudlíků všeho všudy Omrony dva, senzory upscalované snad u všech myší kromě těch ­"nejgejmingovějších­" takže senzor ustřeluje naprosto nehorázně­). Každopádně by tím ­"čáráním­" bylo SHW zaručeně jedničkou na českém webu :thumbs
Odpovědět0  0
mednes | 6.2.201211:29
Ke snímači, na starších sériích je Avago 3080E, na novějších je Avago 3095, tlačítka nevím.

http:­/­/i720.photobucket.com­/albums­/ww205­/blah159­/Untitled­-1.png

Tady je obrázek z paintu, je zde řekl bych dobře vidět, že sensor ­"neustřeluje­", jak říkáte, ale pouze kopíruje pohyb myši ­(rovnou čáru ale nenakreslíte­).

Ačkoliv zde nejde angle snapping ­(zatím­) vypnout ­/ zapnout, neznamená, že tomu tak nebude v budoucnu ­(i když nejspíš ne­). Koneckonců i Death adder od razerů ze začátku taky nešel, až časem změnou firmwaru šel odstranit.

Logitech specificky sdělil, že po zájmu ze strany spotřebitelů se rozhodl angle snapping odstranit... ačkoliv je to poměrně zvláštní, když MX518 ho měla a toto má být víceméně kopie.
Odpovědět0  0
krasomilnadherny | 10.3.201211:20
Tak já vám nevím, mám tu 5 myší od low endu až po drahé herní a rovnou čáru nakreslím s každou ­(nastaveno na 800 DPI­). Když někdo používá extrémní DPI ­- má zrychlený pohyb ­(kurzor­), tak ať se nedivím že nedokáže udělat rovnou čáru. Pohne s myší o pikomilimetr a kurzor na monitoru poskočí o 10 cm. Pak někdo s malo DPI ­(pomalým pohybem­) nakreslí rovnou čáru a hned se začnou objevovat pojmy jako angel snapping ­/ predikce atd., tím tyhle vlastnosti nechci nějak popírat, určitě existují, ale pro mě to znamenají hodně povyku pro nic.
Odpovědět0  0
NeoSK (10) | 5.9.201120:00
Pouzivam G700 na hranie a MX518 v praci. Obidve su uzasne, ale k notebooku by som volil asi skor G700 kvoli unifying interface. Ale toto G400 bude velmi dobra myska. Ostatne ­"G­" rada je vcelku vydarena sama o sebe
Odpovědět0  0
Fangorn (50) | 8.9.20110:24
G700 snad nema unifying...?
Odpovědět0  0
Noxikk | 1.9.201117:18
Zprvu jsem byl zklaman absenci laseru, ale evidentne zvlada leskle povrchy i tak. Cili mi uz chybi jenom Bluetooth verze k notebooku, abysme i my ­"velkoruci­" mohli cestovat.
Odpovědět0  0
mikeczcom (126) | 2.9.20119:23
wireless verzi bych nečekal, tedy, myslím si že nepřijde ;­-­)

absence laseru by měla být právě výhoda. Optický senzor by měl být pro hry vhodnější, viz MX518 vs G5.... ta MX518 je přesnější i přes optiku a nižší rozlišení...
Odpovědět0  1
Noxikk | 2.9.201114:22
To je skoda, protoze wireless verze M510 existovala, bohuzel se nabijela ve specialnim stojanku a tak byla nepouzitelna k notebooku. Idealne by se mohla nabijet pres USBmicro.
No pokud zvladne aspon trochu i leskle povrchy tak nemusi byt laser.
Odpovědět0  0
Almych (1) | 1.9.20119:02
Tato myska ma stejnou ergonomii jako G7. Naprosto fantasticky mi padne do ruky. Zajimalo by me, jestli planuji udelat revizi G7.
Odpovědět0  0
aven | 1.9.201117:15
no tvar má stejnej jako mx500, mx510, mx518, mx900 a g5 ­(i když teda ta G7 a G5 je trochu jiná v tlačidlech­)
takže netřeba žádnou revizi, stačí si vybrat...

zajímavá je ted nová G300
http:­/­/www.logitech.com­/en­-roeu­/mice­-pointers­/mice­/devices­/8551
nebo postarší g500
http:­/­/www.logitech.com­/en­-roeu­/mice­-pointers­/mice­/devices­/5750

BTW myslel jsem že serie G se zjednotí v použitých teflonech
(tvar mam na mysli­), ale ta G300 má jinej tvar teflonů, G400 a G500 ji mají schodné ­(dle obrázků­) a u G9 nevím

mx500 a mx518­-ky maj schodné teflony ­(nejspíš i ostatní myšky tohoto tvaru­)
Odpovědět0  0
MxB | 2.9.201111:16
G500 pouzivam a jsem s ni spokokjeny
G300 jsem v ruce nemel, ale vadi mi na ni ty hranate okraje ­(resp ten pravy­).
Odpovědět0  0
Fangorn (50) | 8.9.20110:26
G700 ... neni to uplne totez, ale dost blizky a je mi to snad jeste o kousek prijemnejsi. Krom toho oproti G7 neni hladka, ma zdrsneny povrchy, takze mi neplave v ruce diky potu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.