reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech t400 a t620: dotykové myši pro W8

6.12.2012, Jan Vítek, recenze
Logitech t400 a t620: dotykové myši pro W8
Společnost Logitech si pro Windows 8 připravila nové myši, u nichž samozřejmě v dnešní době nemůže chybět dotykové ovládání, s nímž se však u podobných produktů nesetkáme poprvé. Co jiného nám myši t400 a t620 nabízí, to se hned dozvíte...

Nastavení t400 Zone Touch Mouse


Obě nové periferie jsou věnovány především operačnímu systému Windows 8, a tak je v něm budeme také testovat. Dle očekávání se zde uplatní software SetPoint, který si operační systém po zapojení myši sám stáhne, takže instalace je o to jednodušší. V otevřeném okně si můžeme v případě, že máme v systému více podobných periferií, mezi nimi snadno přepínat. My jsme si nyní přepnuli na myš t400 a podíváme se na to, jaké možnosti nastavení nám nabídne.




- klikněte pro zvětšení -


První záložka se týká základních funkcí, čili hlavních tlačítek. Zde si můžeme vybrat, zda levé tlačítko nemá simulovat také přední část dotykové plochy, dále způsob provedení kliku středního tlačítka. Některé tyto volby se pak vzájemně ovlivňují, jako třeba na další záložce funkce pro vyvolání obrazovky Start, kterou lze nastavit třemi způsoby, z nichž nekteré jsou stejné i pro jiné funkce. Budeme si tak muset vybrat a dle mého názoru bude prostě nejlepší ponechat nastavení ve výchozí podobě. Krom toho tu najdeme i možnost zoomování, i když ne plynulého, což informace na stránkách výrobce nesdělují.




- klikněte pro zvětšení -


Pak je tu také třetí záložka, kde najdeme už jen dvě volby, z nichž lze aktivovat pouze jedna. Obě nabízené akce se totiž provádějí jen jedním a shodným způsobem - horizontálním pohybem prstu, jímž můžete buď posunovat obraz nebo přecházet mezi stránkami. To je trošku škoda, protože obě tyto funkce jsou užitečné, ovšem ta druhá více.




- klikněte pro zvětšení -


Standardní nabídkou aplikace SetPoint také je záložka, kde se dozvíte o kondici baterie a také poslední záložka věnovaná transmitteru Unifying. Pokud totiž s ním budete chtít spárovat další zařízení, budete k tomu muset využít připravenou utilitu, která to zajisté během okamžiku. Nefunguje však ale pouze to, že byste dané zařízení zapnuli a očekávali, že začne ihned pracovat. To funguje pouze u toho prvního.




Nastavení t620 Touch Mouse


Druhá testovaná myš nám nabídne zcela stejné záložky, ale v nich se nachází o poznání více funkcí. První záložka s těmi základními nám nabídne možnost prohození levého a pravého tlačítka a také aktivace středního tlačítka pomocí klepnutí dvou prstů na spodních dvou třetinách myši.




- klikněte pro zvětšení -


Dále tu jsou funkce pro navigaci, u nichž si vesměs můžeme vybrat způsob provedení. Jde o čtyři možnosti s využitím jednoho či dvou prstů a jejich poklepání na spodní část myši nebo na kterékoliv místo jejího povrchu. Můžeme tak vyvolat obrazovku Start, ukázat/schovat desktop, přepínat mezi aplikacemi a ukázat nabídku Charms. Poslední dvě tyto funkce využívají posun prstu z levé či pravé strany myši směrem dovnitř.




- klikněte pro zvětšení -


Poslední záložka umožní zapnout či vypnout vertikální i horizontální posunování obrazu a také funkci přesunu mezi stránkami, k čemuž se využívají dva prsty. Nakonec je tu stejně jako v předchozím případě záložka věnovaná bateriím a nezbytné nastavení transmitteru.




- klikněte pro zvětšení - 
reklama