reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 18 USB kamer - 1. část

28.9.2006, Jan Vítek, recenze
Megatest 18 USB kamer - 1. část
Rozhodli jsme se otestovat 18 webkamer od celkem 6 výrobců. Jedná se o výběr z celé škály nabízených modelů od kamerek vybavených motorky pro samostatné natáčení přes jednoduché a levné kousky konče verzemi pro notebooky. Dnes si představíme modely od výrobců Creative, Genius, Hercules a Labtec. Zítra budou následovat modely od výrobců Logitech a MSI.
Druhá kamera, Genius VideoCAM GE111 je veskrze stolní a oproti Slim 321C i hůře vybavená. Dodává se v podobně zbarveném obalu a také skryta za vnořeným plastovým výliskem.



GE111 má trojúhelníkový podstavec na třech nohách opatřených protiskluzovým povrchem z gumy. Na vrcholu tohoto postavce sedí na otočném kloubu koule se stříbrným zaostřováním čočky a rovněž stříbrným tlačítkem pro pořizování snímků.

Senzor
CIF CMOS
Nejvyšší rozlišení - statické640 x 480 (interp.)
Nejvyšší rozlišení videa352 x 288 až 30FPS
OstřeníManuální
RozhraníUSB 1.1
TWAINano
Zoomn/a


Onen otáčecí zaostřovací mechanismus je sice poměrně nevhodně zapuštěn do těla kamery, ale otáčí se s ním lehce, a tak se to vyrovná. Z druhé strany vystupuje 3mm široký a 1,5m dlouhý USB kabel k připojení.






GE111 má jako první kamera v testu fyzické rozlišení pouze 352x288, které dokáže interpolovat na max 640 x 480 – samozřejmě pouze pro statické snímání. Kameru lze bez potíží natáčet plně kolem své osy a naklánění dopředu či dozadu je dovoleno v rozmezí cca 60°.



Kromě manuálu a CD se softwarem, jenž je nachlup stejný jako u Slim 321C, již balení neobsahuje nic, tedy mikrofon si musíte obstarat sami.


Nastavení kamery ve firemním softwaru
reklama