reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD: Samsung 193P+

17.8.2006, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD: Samsung 193P+
Devátým v pořadí je monitor Samsung 193P+ s technologií PVA, u něhož výrobce udává tyto parametry: odezva: 8 ms, kontrast 1000:1, jas 250 cd/m^2 a pozorovací úhly 178 stupňů v obou směrech. Jeho orientační cena je 12 500 Kč s DPH.
Pod kapotou

Samsung si dal opravdu záležet, aby se do jeho monitoru nikdo jiný než "on sám" nedostal. Proto prosím omluvte absenci identifikace samotného panelu a elektroniky. Naštěstí opět není zase tak velký problém zjistit, jaký panel monitor obsahuje. Je to LTM190E4-L02 od Samsungu.


OSD menu?



U tohoto monitoru se tím, jaké má menu, zabývat nebudeme. A proč? Inu panel zkátka žádné nemá, ale i přesto je možné jej velice pohodlně ovládat a to skrze počítač. Tímto si Samsung velice šetří práci, protože stačí vyrobit jeden software pro ovládání všech monitorů, které to umožňují. Samsung tento software vyvíjí již dlouho, a tak je na velmi vysoké úrovni. Sice kvalit EIZO softwaru nedosahuje, ale je nutné si uvědomit, že monitor je určen pro běžného uživatele a ne pro profesionálního grafika. Regulace jasu a kontrastu patří ke standardu, ale například regulace gammy není vídaná tak často. Jsou zde i režimy vylepšení barev. Nutno podotknout, že toto vylepšení je na úkor reálnosti barev. Jsou to zkrátka takové líbivé barvy, které k reálným mají hodně daleko.



V době pořizování screenshotu byl monitor připojen přes analogový D-Sub kabel, testy však samozřejmě probíhaly přes DVI.
reklama