reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest MP3 přehrávačů: vyhodnocení

4.2.2005, Zdeněk Kabát, Štěpán Mrázek, recenze
Megatest MP3 přehrávačů: vyhodnocení
Po úvodním článku a představení všech testovaných modelů míří náš megatest osobních přehrávačů k závěru. V tomto článku naleznete stručnou rekapitulaci a také ocenění, která jsme se rozhodli udělit hned pěti plus jednomu přehrávači.
Ještě než udělíme jednotlivá ocenění, podívejme se ještě v krátkosti na všechny testované MP3 přehrávače. Jako první Vám představíme flashové:


iRiver H340: přehrávač iRiver H340 je prakticky nejlepším modelem v našem testu po stránce funkcí. Vyniká také špičkovou kapacitou 40 GB a perfektním displejem. Mezi jeho další klady lze zahrnout možnost stáhnout fotky z digitálního fotoaparátu a uložit je na pevném disku.
.
.
iAudio M3 20GB: model ze stáje společnosti iAudio s označením M3 mírně zaostává za svým kolegou iRiverem H340. Co mu však chybí na displeji a funkcích, to dohání vynikající ergonomií, dálkovým ovládáním a zejména úžasně nízkou hmotností. Hliníkové pouzdro, ze kterého je vyrobeno tělo přehrávače, svým vzhledem výrazně zvyšuje prestiž jeho majitele.
.
.
MPIO HD300: mezi trojici nejlepších přehrávačů se dále řadí model MPIO HD300, který je rozumným kompromisem mezi funkcemi, kapacitou a kvalitou. Jeho hlavní předností je nízká váha (byť na iAudio rozhodně nemá) a dále pak možnosti které přináší ve vztahu k ceně (i zde však iAudio vychází jako vhodnější). Dotykové ovládání nepatří mezi běžný standard a tak pokud máte rádi něco extra, je pro vás MPIO tou pravou volbou.
.
.
Apple iPOD mini: Malý, elegantní přehrávač s nestandardním ovládáním si téměř odnesl jedno z udělovaných ocenění. Příslovečným klackem pod nohami se nakonec ukázala chudší nabídka funkcí. Bohužel v naší zemi se prodává za hodně vysoku cenu a proto také končí na posledním místě v hodnocení ceny jednoho gigabytu.
.
.
iRiver iMP1100: Jediný svého druhu v našem testu. Ukazuje však, že diskman je již dávno překonaný a možnosti osobních kompaktních disků rozhodně nekončí u CD audia či MP3 souborů. Škoda jen, že se nám nesešlo více přehrávačů CD disků, některé z ocenění by potom iRiver iMP1100 rozhodně neminulo.
.
.
Rio Carbon 5 GB: Zajímavý svým designem a excelující nízkou váhou. Co víc k němu dodat? Za tak nízkou váhu v poměru k slušné kapacitě oželím i menší nabídku funkcí. Snad jen to dálkové ovládání, kdyby zde nechybělo... Možná by se potom našlo i nějaké to ocenění.
.
.
Creative Jukebox Zen Xtra: Pěkná ukázka toho jak se to nemá dělat. Zbytečně velký a težký a k tomu všemu s velmi mizernou nabídkou funkcí (které by snad tu váhu mohly odůvodnit) a ubohým softwarem. Jedině snad kapacita 30 GB a výdrž ho trochu zvedá z našeho pomyslného virtuálního dna.
reklama