reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.7.2003, Igor Viduna, recenze
"V čísle 4/2003 časopisu Inside report v aktuálním přehledu pro rok 2002 se společnost DEXX poprvé ve své historii umístila v celkovém hodnocení, a to na 16. místě. Tyto výsledky jsou pro nás závazkem. Snažíme se být vaším důvěryhodným, pružným a spolehlivým partnerem." Tolik stránky firmy DEXX, my se dnesk koukneme na tiché PC Melkor 26i Silent.
Michal Kreslík | 11.7.200312:08

Krásný dobrý den,

rád bych reagoval na některé podněty v diskuzi. Odhlučnění sestavy DEXX Melkor 26i Silent samozřejmě není dokonalé, je zde realizován jen jediný ztišující prvek - absorbční materiál na stěnách PC. Tento materiál nakupujeme přímo od výrobce, tedy nikoliv od společnosti Mironet. Víme, že k problematice odhlučnění počítače je třeba přistupovat jako ke komplexnímu tématu, rychlý přehlad našich dosavadních zkušeností na tomto poli získáte např. na našich webových stránkách http://www.dexx.cz v sekci "tichá PC DEXX". Společnost DEXX jistě není první, kdo v minulosti přišel s konceptem odhlučnění PC, je však třeba říci, že v tomto ohledu není průkopníkem ani Mironet. Spíše než honba za prvenstvími je dle mého názoru důležitější aktuální kvalita provedení. V ceně sestavy DEXX Melkor 26i Silent již nebyl prostor pro aplikaci dodatečných úprav pro zkvalitnění odhlučnění, zákazník však má samozřejmě možnost si dodatečné prvky doobjenat. Ještě k autorským právům: všechny názvy našich sestav jsou buď registrované ochr. známky, zveřejněné ochr. známky, nebo alespoň nekolidují s žádnou v ČR platnou ochr. známkou, a to jak s národní, mezinárodní dle Madridské dohody, mezinárodní dle Protokolu a jiné. Neporušujeme tedy v tomto ohledu žádná autorská či licenční práva třetí strany.

Přeji Vám příjemný víkend,

Michal Kreslík, ředitel společnosti
DEXX s.r.o.

Odpovědět0  0
Artur | 4.7.200320:59

Hmm, tak sakra je tam ATI a nebo PixelView GeForce4 Ti 4200 (viz. obr. 7) ??? Urcite staricka ATI, ale ta GF by sedla lip :o)

Odpovědět0  0
Josef Broz | 4.7.200320:59

ja si polepil skrin rovnez jakymsi "kobercovym materialem, a hlucnost se znacne snizila, teplota se zvysila minimalne!

Odpovědět0  0
wikina | 7.7.200314:35

S tím box chladičem souhlasím, ale co to proboha plácáš o MAXTORech?!? Viděls teď někdy poslední dobou (tak 2-3roky) zapnutej nejakej vyšší MAXTOR? Tak tuším, že tvůj favořit je Western Digital, ne? no nazdar.... a mimochodem, ty "izolační materiály" fakt fungují ;-) ikdyž....vona izolace a MAXTOR z hnusne krabice od DEXXu pocitac neudela....

Odpovědět0  0
Pepe | 8.7.20030:30

No, mám doma sestavu od Mironetu a je tam použit stejný materiál na vylepení stěn jako u "Melkoru" ... a pochybuju, že s tím DEXX přišel jako první, protože sestavu mám již 2,5 roku. Skoro si myslím, že ten materiál od Mironetu DEXX koupil :-) Navíc, co jsem zjistil je, že vylepení stěn nedělá odhlučnění, ale pouze se na něm podílí. Když jsem upgradoval na vyšší procesor a desku, tak jsem si tam nechal dát obyčejný (boxovaný) chladič a vylepení stěn absolutně nepomohlo. Za nejtišší (neříkám nejvýkonnější) disky považuji Seagate - zkoušel jsem i Maxtor, WD a IBM/Hitachi - neuspěly. Zdroj dělá taktéž hodně. Pokud píšou tichou sestavu a zmíní se jen o "vylepení stěn", tak to nepovažuju za odhlučnění ale spíše za amatérský pokus někoho napodobit ... a moc se jim to nepovedlo...

Odpovědět0  0
Josef Broz | 4.7.200320:58

Proc davaji temto "znackovym pocitacum" takova expresivni jmena jako "Melkor"? Mam dojem, ze na uzivani jmen literarnich postav ma rodina Tolkienu autorsky prava :-)))

Odpovědět0  0
Demostenes | 4.7.200312:33

No, tichy chladic na CPU je zaklad ticheho pc. Dalo by se rict, ze polepovani bedny nejakym izolacnim materialem je to asi ze vsech nejmene ucinne a paradoxne nejpracnejsi mozne reseni. Dat do "ticheho pc" boxovany chladic a disk maxtor je amaterina nejtvrdsiho kalibru (znacka zdroje neni pro jistotu uvedena). To veskere divadlo s izolacnim materialem je jen pro lidi, co tomu nerozumi.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.