reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft: komfortní klávesnice a myš

3.11.2011, Jan Vítek, recenze
Microsoft: komfortní klávesnice a myš
Dnes se podíváme na set ergonomické klávesnice od společnosti Microsoft, který se skládá z klávesnice Comfort Curve Keyboard 3000 a myši Comfort Mouse 3000. Jedná se o set určený pro dlouhodobé použití do kanceláře, ale ani v domácnosti se jistě neztratí.
Kapitoly článku:

Zpracování myši Comfort Mouse 3000


Myš Comfort Mouse 3000 jsme stejně jako Comfort Mouse 6000 již měli v samostatné recenzi, a tak se jí v tomto článku dotkneme jen okrajově. Pro bližší informace si otevřete samostatný článek. Jedná se o jednoduchou optickou myš s rozhraním USB, která však disponuje optickým systémem BlueTrack, který využívá modrou LED, což dle Microsoftu zlepšuje její vlastnosti.




- klikněte pro zvětšení -

Je ale možné, že Microsoft ji bude nabízet v setu s recenzovanou klávesnicí, takže si ji alespoň ukážeme, abychom měli oba produkty pěkně pohromadě v jednom článku.

Model
Microsoft Comfort Mouse 3000
Rozměry
115 x 65,6 x 40,8 mm
Hmotnost
92 g
Senzor
BlueTrack
8000 FPS
snímání do 72 palců za sekundu a 28 G
Odezva
125 Hz
Rozlišení
1000 dpi
Tlačítka
2 + kolečko
Rozhraní
USB 2.0
1,9metrový kabel
Ergonomie
pro praváky i leváky
Barva
černá

Zpracování myši je velmi jednoduché a při prvním seznámení s ní nás asi nejvíce zaujme její hmotnost a jednolitý horní povrch. Ten přesto skrývá 2 tlačítka, která můžeme stisknout odděleně i obě najednou a třetí tlačítko se skrývá pod kolečkem.











Snímací systém Bluetrack se také, jak vidno, dostává i do levnějších modelů myší Microsoft, takže jej najdeme i zde. Jinak nás ale model Comfort Mouse 3000 nemá čím zaujmout. Nemá ani měkké postranní části pro lepší uchopení a ty nahrazuje vzorkem v tvrdém plastu. I přes svou nízkou hmotnost je ale pevná a nikde ani při silnějším stisku nevrže a neprohýbá se.


Příslušenství


Vedle klávesnice a myši balení skrývalo už jen nějaké tištěné materiály, tedy informace o záruce a samotných produktech. Není zde tedy žádné CD s ovladači, které ani není zapotřebí.



reklama