reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.6.2004, Zdeněk Kabát, recenze
Trochu se zpožděním se nám do ruky dostala základní deska s novým čipsetem VIA KT880, jejímž výrobcem je MSI. KT880 je první dvoukanálový čipset od VIA pro Athlony XP, takže mě zajímalo, jak si povede v testech. V recenzi jsme MSI KT880 Delta postavili proti nForce2 Ultra 400, chcete znát výsledek?
Alf | 22.7.200617:14
tak jsem flashnul new bios a nektere ovladace http:­/­/www.msi.com.tw­/program­/support­/download­/dld­/spt_dld_detail.php?UID=600&kind=1 zda se ze jede vse ok .
Odpovědět0  0
Ondra.D | 15.6.200622:22
Ahojte,
nemel nekdo problem s touto deskou a nastavenim DMA pro vypalovacku? Uz mam 3. vypalovacku, 2. kabel a at s tim sachuju jak s tim sachuju tak jsem porad v rezimu PIO :­(.
Odpovědět0  0
martin111 | 21.3.200611:01
neam prosim niekto problem pri Systemovom SATA disku {Maxtor 250gb Diamnd MAx SATA1}.Ide o to ze pri zapnuti compu mut rva cca 2min. kym prejde cez startovaciu proceduru kde detekuje disky apod. Vzdy to ostane visiet pri USB controler ...po nabehnuti vsetko v pohode funguje. SATA mam na kanali 3 a na ide mam romku a napalku. Priorita bootingu HD SATA ostatne vypnute. USB controler ked vypnem tak zmiznu mi aj diskove zariadenia ..proste ja tomu nerozumiem...
Odpovědět0  0
LucasL (7) | 18.2.200612:25
U RAMEK chybu nevidim...mam 512MB Corsair400­/2,5...se kterou jsem to zkousel a FSB by melo jit na tomhle procu min. nad 190.....vidim problem v te desce....na n Force2 mi jely treba i RAMKY v dual channel...VIA se bohuzel neobtezovala...osadil jsem to nasled.Chan.A Corsair 512MB­/400MHz­/CL2,5
Chan.B Kingston 2x256MB­/400­/CL2,5
Na n Force to jede v poho v dualu 3­/3­/6 2T a VIA????PRD!!!!!To ma bejt ten vylepsenej radic pameti :­-­)­)­)

Proste a jednoduse....nejsem zadna lopata, ale nastaveni BIOSU je opravdu UBOHOST sama a to radsi nemluvim o slavnem CORE CENTER ktery padalo jak ozraly.....
a jeste svete div se ....meril jsem frekvenci na PCI a ona rostla s tim jak jsem zvedal FSB....fakt HUMOR....nevim kde jste prisli na nejakej LOCK :­-­)

ZAVER: Desku jsem peclive zabalil z5 do orig krabice a odnesl ji do obchodu, kde mi bez reci vratili penize....diky bohu :­-­)

ZAVER 2:Svet Hardware mam opravdu rad a povazuji ho za jeden z objektivnich portalu co se informaci ze sveta IT tyka, ale tentokrat jste mi teda dali :­-­)­)­)PEKNE ODFLAKNUTY TEST!!!
Odpovědět0  0
Chopper | 4.3.200618:18
Musím se přiklonit k tomu, že je to deska na prd. První exemplář mi vyhořel při prvním najetí u druhého jsem při nasazování chladiče odloupl rezistor, který byl umístěný tak, že bez jeho poškození nešel chladič nasadit. Nakonec jsem chladič upravil flexou, desku, která se jevila býti mrtvou, jsem slepil elektrovodivým lakem a teď jsem ve fázi, že u IDE mi jde maximálně UDMA2 a SATA mi jde na úrovni PIO módu. A to si ještě nejsem jist jestli to s tím zcela souvisí, jestli to není další renonc. No reklamovat to už nepůjde... Příjde mi to skoro až jako chyták na kupující když jsou nějaké sočástky umístěny tak, že se boxovým chladičem dodávaným společně s procesorem, bez jeho úpravy, nutně musí poškodit. A to prosím jsem postavil asi deset PC, takže zhruba vím co a jak a o tom prvním exempláři ani nemluvím. Další věc je uspořádání IDE na desce, pokud si představíte, že v PCI slotech máte nějaké rozměrné karty s citlivýma součástkama, které z nich vystupují, dále jejich umístění, že na IDE kabel navěsíte pouze jedinou mechaniku, na další je krátký, tedy mohl bych si koupit novou skříň samozřejmě... co se týká prostorového uspořádání to je IMHO katastrofa a nechápu jak se něco takového může vůbec vyrábět... K tomu co by jako měla umět jsem se zatím nedostal...
Odpovědět0  0
RickySK | 21.3.200611:27
no neviem... asi dva roky som bez problemov pouzival MSI KT880 FSR. Barton 2500+ ­(odomknuty­) som pretocil na 3000+, pravda, len zmenou nasobica. doska vsak nie je vhodna na overclocking cez FSB.
Odpovědět0  0
LucasL (7) | 17.2.200622:21
mam jeste nForce 2 Ultra a popravde v hernich aplik. i 3D Marku vychazi v testu mnohem lip.....tak vam teda dekuju za SUPER recenzi....zbytecne vyhozeny prachy!!!!!!!Co s tim mam ted delat????Nejradsi bych zazaloval toho kdo takovou blbost napsal....nebo jeste radsi mu rozbil hubu a narval mu tu desku az do krku !!!!FUCKT DIIIIK
Odpovědět0  0
LucasL (7) | 17.2.200622:14
Tak jsem poridil MSI KT 880 DeltaFSR abych diky AGP­/PCI locku dostal ze sveho procu max.....a ono to snad nefunguje ci co...mam Athlon XP2600+Barton a pri zvedani FSB koncim uz na 185MHz!!!!!!Pri vyssich hodn. uz nenabiha!!!! KUA co to ma znamenat????Stoji za hov. ta deska, nebo je to konecna hran. procu??? Mel jsem pred tim XP 1800+ThoroughbredB s odemc. nas. na 2600+ a poho....HELP ME PLEASE....H*E*L*P
Odpovědět0  0
ma.tonny | 17.2.200622:38
Mam stejnej procik a stejnej problem .Mozna je opravdove maximum nekde tam , ale co ramka ? Memas nejaka neznackova jak ja a nehazej nahodou chybky kazdou pul minutu pri testu ­- jako mne ? Nedavno jsem zjistil tento problem ­- budu reklamovat po 2,5 letech :­-­) ooooooo sakra
Odpovědět0  0
LucasL (7) | 18.2.200615:35
hodil jsem ti tam nejaky svy zavery a dojmy z desky...viz. nize
Odpovědět0  0
Petr2005 | 15.12.200523:19
MSI KT880DELTA dnes jsem si ji koupil prinesu domu dam ji do kompu a kdyz jsem zapnul Pc tak me odpalila zdroj.Muzete mi nekdo pls poradit co mam delat.
Odpovědět0  0
Alien Power | 16.11.200523:08
Uff, omylem sem jumprem vymazal CMOSku a teď mi nelze pustit PC. Co mám dělat?? O jumper sem zavadil při odběru TV karty a síťovky, nevěděl jsem, v jaké pozici byl. Teprve ted sem stahnul manuálek:­(. Dík za pomoc!!!
Odpovědět0  0
lucc | 16.2.200616:05
PITCHO PANIKA !!!!!!!
Odpovědět0  0
PAri | 16.4.20057:49
Chtěl bych se zeptat zda by na desce MicroStar KT880 Delta šel bez problemu Amd Atlon mobile 2600+XP­-M.Děkuji za odpovědˇ.
Odpovědět0  0
janpac | 22.4.20058:55
Jo jde tam ,ale zadny velky pretakt, stabilita mi konci na FSB 215 pri nasobici 10,5.
Odpovědět0  0
martin111 | 21.3.200611:06
a ake si mu nastavil napetie CPU ? a pamete mas na 266MHZ ?
Ja som z mobile 2,4ghz vytiahol max FSB166mhz pri 12.5x napetie CPU 1,45V .Pamet 400mhz
Odpovědět0  0
George Baker | 23.1.200517:28
Aky vysoky a ako vydialeny je ten maly kondenzator vedla patice o ktorom ste napisali ze s nim mozu byt problemy???Chcem si ju kupit a dat na dosku chladic Artic Cooling Cooper Silent 2L.A co ostatne kondenzatory ako su vzdialene
Odpovědět0  0
Hejtman | 14.10.200410:50
Fajn že se ptáte.

Bylo by moc podivné chtít ZÁVĚR a CENU na začátku článku a detaily, testy později?
Stejně když Vaše recenze čtu, tak hledám především informace a to od těch nejdůležitějších.
Třeba že daná destička nemá podporu S­-ATA, to jdu rovnou po jiné, a až pokud se mi nějaká líbí, rád se o ní vše dozvím...
Přecejen, není to detektivka.

Každopádně, pokračujte v dobré práci.
Odpovědět0  0
mad maxII (92) | 9.9.200411:02
Dobra recenze, ohledne testovani se priklanim k nazoru ze testy mohli byt provedeny i pri pretaktovani......

Jinak jste me rozesmali s otazkou pro ctenare...o:­) Ja myslel ze jste ­"svet hardware­" a ne ­"letem svetem­"....o:­)­)­)­)­)­) A jsem rad ze to tak zustane, jinak Vas uz cist nebudu!
Odpovědět0  0
jirson.kv | 22.7.20049:53
no tak dle testů tak nějak nechápu vychvalování vii páč nic světobornýho nepředvedla...
a narozdíl od nforce její ovladače nestojí až tak za moc ­(možná jsem trošku zaujatej ale nějakou tu viu už pamatuju­) a kupovat novinku o který vím minimum proti chipsetu kterej funguje už dýl mi připadá dost ­"hloupý­" kort když je to via....
jinak délka článku je tak akorát
Odpovědět0  0
AK-47 | 15.9.200414:23
VIA KT 880 rulezz! Pouzivam cca 2 mesice ASUS A7V880 a vrtam se v biosu jak magor ­(overclock CPU,GPU,RAM­) a chipset je naprosto stabilni, proste bez chyby!!!!!!!! Navic skoro netopi cca 50°C ­- mereno cidlem z eurocase 5412 ­(to ale bude zasluha chlazeni ASUS pas. na northbridgi)
Odpovědět0  0
vonKatze | 20.7.200412:33
Uf,zmatek tady je velky,nevedel sem pro jaky chipset se rozhodnout. Abych se nezblaznil, taxem si vybral VIA. A basta. Porovnavali jste ASUS a MSI,teda fakt nevim kterou kdyztak koupit:­-­) A co ta GIGABYTE KT880? Help mi plís.
Danke
Odpovědět0  0
Snemejs | 2.7.200420:35
Mam MSI s KT600 a desky se zdaji velmi podobne, a regulace Vcore pomoci software mi funguje, packu na socketu mam kovovou, a zvuk z CDROM kabelem pres celou skrin netahnu, pouzivam digitalni prenos pres IDE do zvukovky ­(ve win XP defaultne­)
Rozhodne bych nemichal audio VSTUPY a VYSTUPY a uz vubec ne digitalni a analogove.
U moji desky neni zalozka Standard CMOS Features stejna.
K chybam ve vypoctech nedochazi, dokonce ani v Prime 95 se pri skocich o maximalnich 15% dynamickeho pretaktovani zadna chyba nekona, ani v jinych situacich, nezaznamenal jsem nestabilitu ani poskozeni dat, a to jsem v ohledu stability doslova extremne paranoidni ­(pri pretaktovani zamerne vyvolavam nejhorsi myslitelne
podminky ­(napr. teplotni a napajeci­) abych mel jistotu ­"rezervy­" a jistotu ze PC bude na bit stoprocentne stabilni i pri provozu na venusi ci v iontove bouri ;­)

PCI­/AGP Lock !!!
název ?Auto Disable DIMM­/PCI Clock? nema nic spolecneho s delickou PCI­/AGP­/FSB!!!! Ale jde o funkci ktera detekuje jake sloty DIMM a PCI jsou obsazeny, a pokud obsazeny nejsou, tak do nich prerusi privod napajeciho napeti a komunikacniho signalu, tim setri energii a hlavne omezuje elektromagneticke ruseni, ale na frekvenci PCI­/AGP to nema zhola zadny vliv!!!
Pokud melo zvyseni napeti vliv na zvyseni frekvence o pouhe 2­-3MHz, tak si muzete byt stoprocentne jist ze byl procesor pri onom taktu 2.2GHz nestabilni! ­(A v tom pripade k poskozovani dat dochazet bude, ale ne vinou DOT od MSI, ale vaseho ­(s prominutim­) ­"amaterskeho a lajdackeho taktovani­")
Build 340 v 3DMarku03 mozna vypíná optimalizace grafických čipů nVidia, ale to nema vubec zadny vliv protoze testujeme desku, a pomer vykonu tudiz zustane zachovan i kdyby byly optimalizace aktivni ­(pokud byste na kazde desce mel stejnou grafickou kartu ale s odlisnou verzi 3Dmarku ci ovladacu, pak by to hralo roli­)
Vysledek v testu Sandra svedci o velmi spatne nastavenem BIOSu, vychazi ucinnost radice u VIA 92% a u nVidia nForce pouhych 84,6% ­(pri 333MHz­) coz je doslova smesne, nForce miva obvykle 96%.
Pri takovem nastaveni oba cipsety tedy porazi moje ­"stara­" KT600 prestoze mam obycejne pameti s pomalym casovanim ­(2.5;3;3;7;2TCMD­) pri 333MHz.
Testy Sandra­- CPU jste si mohl odpustit, ty se totiz vejdou do cache, takze na ne ma vliv pouze takt jadra­/ nepresnost casovace desky.
Testovat 3DMark s FSAA take nema vyznam, tam se deska neprojevi, to je sice narocne na GPU, ale na desku vubec, ta v tomto pripade nema vliv.
Technologie Core Cell se nemusite VUBEC bat, FireWire konektory vam chybet nemusi protoze by stejne nemely radic, a kdo by si stezoval kdyz ma k dispozici 8xUSB ktere je nekolikanasobne rozsirenejsi nez Sonacky Firewire.
Myslim ze dva SATA disky vetsine uzivatelu prozatim postaci, a bracket s jakym vystupem chybi ­- Gameport? To nekdo jeste pouziva?
Odpovědět0  0
amater | 1.7.20047:55
Dobře napsaný článek. Pouze mne mrzí, že autor asi má pravdu, když hovoří o posledním vývoji pro tuto platformu. Ještě PCI expres by to chtělo.
Odpovědět0  0
ALF | 29.6.20049:49
Chci se zeptat, neni AGP­/PCI lock nahodou jen u VIA KT880PRO? myslim ze jsem nekde cetl ze KT880 to neumi.
Odpovědět0  0
Shit No1 | 29.6.200415:43
To si pleteš s K8T800 kontra K8T800 Pro.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 28.6.200422:20
Testovali jste na 166MHz FSB? Proč?
Recenze pěkná, ale nesouhlasím s rozmístěním konektorů, a proto nechápu proč za to deska dostala +. I když se v některých testech deska ­"vytáhla­", stejně bych šel radši do EP­-8RDA+­(vím, cena je trochu větší, ale ta výbava za to stojí­). Přecijen je nF už nějaká revize a předpokládám, že má vychytáno víc much, než Via. Je možné, že bude mít málo mušek, ale to silně pochybuju. nF měla taky svoje, ale ty částečně nebo úplně odstranili novější revize.­(mám doma 8RDA+ a nemůžu si stěžovat. NB je chlazenej pasivně.)
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 28.6.200422:43
Testovali jsme s Athlonem XP 2500+, aby měl každý představu, jaký výkon má na mainstreamové desce mainstreamový procesor. Nic víc, nic míň.

Na rozvržení desky nevidím nic špatného, naopak. Jestli se nelíbí Vám, je to subjektivní. Možná by se dalo diskutovat o IDE konektorech, ale je to věc názoru.

A co se týče nForce2, tak tento čipset bych opravdu nevychvaloval. Že je NB chlazen pasivně neznamená, že se nebude při vyšších frekvencích FSB přehřívat. Zde se to odvíjí od výrobce, EPoX prodává jednu z nejlepších desek s nForce, takže je vyladěnější. Ale např. absence integrovaného SATA je na novou desku velký nedostatek.
Odpovědět0  0
Adri2 | 30.6.200423:12
Kdyz uz tady tak vychvalujete SATA, mohl byste mi rici v cem vidite jeho PRINOS? V rychlosti oproti PATA? Nenechte se vysmat... Jediny prinos SATy je v dokonalem zblbnuti zakazniku a v poruchovosti SATA disku v porovnani s PATou ­- jedna se o cca 30% vice reklamaci prave na SATy. Instalace do WinXP take neni pro nezkusene uzivatele prochazkou ruzovou zahradou... ono by bylo mozna lepsi dvakrat merit nez placat neco o tom, ze NForce 2 nema SATu ­- no a? Myslim ze nikomu z ­"branze­" to nevadi a rozhodne ani nepripada jako nevyhoda. To, ze VIA uvede ­"novy­", ale vlastne uz naprosto zastaraly system, je celkem smesne. Kdo ma NFOrce 2 ci jakoukoli jinou srovnatelnou VIu, nema duvod sahat po tomto cipsetu. Ovsem uznavam, ze za neco placen byt musite.­)
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 1.7.20046:50
Přínos SATA je jasný, tím je budoucnost diskové platformy. Výrobci pevných disků již dneska přestávají vyrábět PATA disky a jejich budoucí výroba je zaměřená jen na Serial ATA. Vyšší poruchovost je dána tím, že jsou stále používány můstky, ale to už také výrobci začínají omezovat. Vezměte si, že disky největší kapacity už jsou jen v provedení SATA. A vzhledem k tomu, že když si někdo dnes bude kupovat novou desku, která mu může vydržet třeba 2, 3 roky, tak pak bude s externí podporou akorát litovat, protože jakmile připojíte na PCI sběrnici s propustností 133 MB­/s dvě zařízení s teoretickým přenosem 150 MB­/s, co se stane? A přidejte k tomu RAID 0...

Pořád se vracíte ke srovnání nForce2 vs. KT880 ­- musím opět připomenout, že nForce má stále problémy jak s přehříváním NorthBridge, tak s paměťovým řadičem. Zkuste si na nějakou NF2 připojit tři paměťové moduly a poznáte, o čem mluvím. Hmm, za něco být placen musím...
Odpovědět0  0
juja (47) | 13.7.20042:28
"Vezměte si, že disky největší kapacity už jsou jen v provedení SATA.­" Já bych byl v tomto ohledu zdrženlivější. Viz.: www.maxtor.com­/en­/products­/ata­/enterprise_applications­/maxline_ii­/
Jinak co se týká přehřívání NorthBridge u nForce2, tak jsem se s tímto problémem setkal pouze u FSB vyšších než 225MHz a VDD nad 1,8V při pasivním chlazení NB.
Odpovědět0  0
Ryko | 22.7.200415:23
No, ja osobne mam v mojej nForce2­-ke zapojene 3 pamatove moduly a vsetko slape tak ako ma. Dual Mode aktivny a priepustont taka ista ako v pripade zapojenia dvoch modulov. A prehrievanie? FSB mam 213MHz a stabilita 100%. Vyrobca dosky je DFI. Pre mna osobne nForce2 = max. spokojnost.
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 2.7.20040:30
No, ono je toho vic nez to o cem se zminil Zdenek Kabat, proc se SATA disky povazuji za vyhodnejsi: boardy s vice nez 2 kanaly PATA jsou naprostou vyjimkou uz kvuli mistu ktere zaberou konektory, zatimco SATA 4x je bezne. NCQ je ­(a bude­) velice prijemna vec ktera se vyskytovala drive jen u SCSI. Min signalovych vodicu a nizsi napetove urovne u SATA znamena min ruseni. Jednodussi montaz, mensi nebezpeci poskozeni kabelu pri vytahovani. Diky vetsimu poctu kanalu odpadaji problemy s komunikace vice zarizeni s ruznou rychlosti na jedne ­"ksande­". Atd., atd...

To lepsi vetrani a lepsi design, co uvadeji reklamni prospekty, je skutecne jen tresnickou na dortu..
Odpovědět0  0
Bulshit | 20.7.200411:47
Zajímalo by mě, kdo původně rozšířil řeči o nějakém přehříváni Northbridge u nForce 2.
Já si osobně myslím že to byla konkurence ­(VIA­) ještě v době kdy měli akorát KT400 a ta se nemohla s nForce 2 vůbec srovnávat. Takže když chcete papouškovat ničím nepodložené reklamní řeci, no prosím. ­(je zajímavé že jsem nikde neobjevil jaké teploty to vlastně dosahuje a na jakou je dimenzován­) A to, že různí výrobci používají různé chlazení, je podle mého normální. ­(musí na sebe něčím upozornit­) Je prostě jednodušší říct zákazníkovy Jo, vy chcete ten starý nForce 2, co se přehřívá a má problémy se stabilitou,.. Jak chcete, ale máme tady úpně novou desku s KT880 , no přece nebudete sám proti sobě.

Pro mě je to jen další chipset VIA z rodiny KT400, KT400A, KT600 co nedokázal v testech porazit nForce 2. Jo, až se to někdy VIA podaří tak ... ale to bude ještě trvat.

Mimochodem recenze se mi líbila, ale nForce to jasně vyhrál. Jen musíte vědět na co se máte podívat.

PS: Vím co je raid 1 i 0 , ale co je 0+1 a JBOD? Můžete mi to někdo vysvětlit?
Když něco nevím, tak se zeptám... Díky.
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 20.7.200412:27
Jeden odkaz za všechny ­(a věřte, že jich je na fórech hodně­): http:­/­/www.aoaforums.com­/forum­/archive­/index.php­/t­-23222.html ­(odmažte pomlčku­)
Jedná se sice hlavně o přehřívání SouthBridge, ale ani NorthBridge není perfektní, což dokazují problémy s vysokou FSB.

Já si naopak myslím, že vy musíte vědět, na co se podívat. Jestli to procento výkonu nahradí absenci Serial ATA a nestabilitu apod.

JBOD ­- Just a Bunch od Disks. Jedná se de facto o diskové pole, kde se několik disků tváří jako jeden. http:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-CF95A3F27065E25FC1256D7F004E4CB5.html
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 20.7.200412:29
Tak pardon, žádnou pomlčku neodmazávat, koukám, že zprovoznili HTML odkazy v diskusích :­-)
Odpovědět0  0
BRKO | 28.6.200411:51
Za stejnou cenu je fakt lepci ten ASUS.
Odpovědět0  0
Shit No1 | 29.6.200422:18
Po svých zkušenostech kombinaci Asus a VIA + AMD nemusím, zlatý MSI
Odpovědět0  0
BRKO | 27.6.200412:24
Je nejaky podstatny rozdil mezi timdle chipsetem na desce od MSI a od ASUSu?
Odpovědět0  0
potoo | 27.6.200413:12
MSI je krám a ASUS je kvalita ...
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 28.6.200419:31
Houbec.. Asus s KT600 jsem reklamoval trikrat....takze Ausus nikdy vic !!!
Odpovědět0  0
Tron | 20.7.200410:58
MSI je králem a Asus je krám,... a předraženej.
Asusů už jsem vyreklamoval spousty.

Odpovědět0  0
Tron | 20.7.200410:58
MSI je králem a Asus je krám,... a předraženej.
Asusů už jsem vyreklamoval spousty.

Odpovědět0  0
BRKO | 27.6.200412:19
Herdek ma tu KT880 koupit?
Odpovědět0  0
Roob (179) | 27.6.20049:46
Via vydala podobnu dosku ako nvidia niekedy pred cca 2 rokmi, no to je teda super :D skoda ze to este furt ma nizsi vykon. Co uz snad to napravia v buducnosti pri s939. Btw.. vysvetli mi niekto naco je gigabyt lan, napci zbernici a pri momentalnych cenach gigabyt switchov?
Odpovědět0  0
Ripper | 27.6.20040:15
cim podrobnejsi a delsi recenze, tim lepsi...
Odpovědět0  0
pel1 | 25.6.200421:22
V této desce mi asi nebudou šlapat 266kové paměti? Čtu o 400tovkových,ale co když...Chtěl jsem ­"jen­" měnit desku, ostatní komponenty bych prozatím ponechal. Pův. MB mám KT­-266 PRO2.
Odpovědět0  0
MMike | 26.6.200413:32
Proc by nejeli ???

sak na Duron ci Athlon s FSB 100 ­(133­) Mhz to musí jet děj se co děj.

Nebo jako že bych např.na Duron 1300 či XP 2200+ potřeboval DDR 400 DIMM ??? hehehehehe nechtějte mne rozesmát :o­)

Odpovědět0  0
pel1 | 27.6.200418:04
No, myslel jsem třeba rozdílné patice pamětí DIMM, ale jestli to je stejné pro 266,333 i 400, tak jsem klidný a půjdu do ní. Na recenzích jiných desek jsou psané podporované paměti např. jen 333, 400, na některých i všechny tři výše uvedené. V této recenzi se píše pouze o 400.Pokud mohu použít jakoukoliv a zbytek je jen v nastavení biosu,tak je to v poho. Mám athlonka 1700+ a rád si jej ještě nechám ­/tzn.133­/. Dík za příp. odpověď.
Odpovědět0  0
jiri9 | 25.6.200420:43
Takováhle vyčerpávajíci recenze je pro člověka který stojí před koupí nového MB ­(jako teď já­) k nezaplacení. Jen tak dál.
Odpovědět0  0
Johnny007 (1) | 25.6.20047:49
Myslim si ze dlzka je dostatocna, a vzdy uvitam taketo podrobne recenzie, z dlhsej sa kratsia recenzia da urobit vzdy, ale naopak to nie je mozne :­-­)
Odpovědět0  0
Kudykam (3) | 24.6.200418:10
Dost mi chybelo v recenzi rozepsat tu MSI technologii CoreCell ­(ikdyz to mozna do recenze zakladni desky až zase tak nepatří­), její pouzití v praxi + testy apod. Z toho kratkeho popisu funkci sem toho totiž moc nevydedukoval.... uspoří energii až o 60% hmm to zní zajímavě, ale jak a jestli skutečně to tak funguje napsané není.
Odpovědět0  0
x | 24.6.200414:36
V článku píšete, že integrovaná zvuková karta je 5.1. Přitom na oficiální české stránce MSI píší o 7.1 audiu, totéž v internetových obchodech ­(viz CC­). Jak je to tedy doopravdy?
Odpovědět0  0
traja (1) | 24.6.200414:52
Na českých strankách MSI už je taky že zvukovka je jen 5.1 ­(a ta stranka je aktualizovaná 30.6.2004 :­-)
Odpovědět0  0
-HoNY- (136) | 25.6.200415:54
7.1 audio tam bylo u jiných revizí a ty kvůli nějakým problémům stáhli ještě před uvedením.
Odpovědět0  0
hajnej | 24.6.200413:19
Dobrá recenze, takovych víc. Ted me mrzi ze dem si koupil desku s KT600.
Odpovědět0  0
_DJ_ | 24.6.200412:38
povedena recenze,takhle nak by to chtelo desky rozebrat.
Bude jeste naka recenze dalsi KT880? az budou k mani?
Odpovědět0  0
Svaca | 24.6.200411:48
Smutne je, ze ta deska ma POUZE 3x DIMM, nebot KT880 krasne jde 2x 2 moduly....
Degradace chipsetu, stejne jako u Solteku ....
Odpovědět0  0
PinSoft (16) | 24.6.200412:24
4dimm moc lidi nevyuzije,a v manualu od nforce je napsano ze radic pracuje 128bitove i se 3 modulama,ne jenom se 2...cim vic modulu tim stejne pomalejsi pristup
me zarazil ten vypocet Pi,na mym Epox 8RDA3I,noname 2x ddr400 11­-3­-3­-2.5,barton 2500­(2200mhz­) to
mam na 1M za 40s a na 2M za 1m:32s,bud meli divne nainst. ovladace chipsetu nebo MSI v posledni dobe opravdu nic moc:(
Odpovědět0  0
svaca | 24.6.200417:08
nForce2 neni VIA !
A 4 DIMM VYUZIJE kazdy Gamer ....
Pockej ze pul roku .....
Odpovědět0  0
Jiri Drak | 24.6.200420:14
Zaplat panbuh za to :)
Odpovědět0  0
PinSoft (16) | 27.6.20049:16
a kdo tady mluvi o VIA? MSI s nforce ma pi na 8M za 10:20,muj epox s nforce za 8:05...docela podstatnej rozdil...
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 27.6.20049:31
Vzhledem k tomu, že já jsem testoval na Bartonu 2500+ ­(1,83GHz­) a vy na Bartonu 2500@3200+ ­(2,2GHz­) vidím příčinu rozdílu velice jasnou :­-)
Odpovědět0  0
PinSoft (16) | 27.6.200410:11
no jo,tak to sorry:­),kdyz sem to cetl pred par dnama tak sem si nejak vzal do hlavy ze ste to testovali na pretaktovanym bartonu:­)prislo mi to i trochu logicky,vzhledem k tomu za na vyssi frekvenci pameti by se
vic projevily rozdily bezi chipsetama...
Odpovědět0  0
Piitrs (1) | 29.6.200420:41
Ano ano a proto koupim Asuse ­- ten 4 ma
Odpovědět0  0
Jada (2) | 24.6.200411:23
Recenze se velice povedla, chválím. Délka je optimální. Jen v popisu na třetí straně dole je chybně uveden digitální optický výstup, samozřejmě je to koax.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.