reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI M670 – levný AMD Sempron

23.2.2007, Josef Brož, recenze
MSI M670 – levný AMD Sempron
Notebook MSI M670 vychází z proslulé „krystalové“ edice M677X. Nový MEGABOOK je však určen méně movitým zákazníkům. Tomu odpovídá i hardwarová architektura postavená na procesoru Sempron 3400+ a grafické kartě nVIDIA 6100.
Design a především konstrukce notebooku je odvozena od modelu MSI 677X. Novému MSI M670 samozřejmě chybí designové prvky, které proslavily Crystal Collection. Levnější typ pochopitelně není vybaven Swarovského křišťály nebo lakovaným povrchem displeje a místo elegantní černé je nový MSI M670 tvořen kombinací světle stříbrných plastů.


MSI M670


Vzhled je striktně podřízen nízkým výrobním nákladům, přesto nijak neutrpěla ergonomie a funkčnost přístroje. Neodmyslitelnou součástí notebooků MSI je broušený kovový kroužek, který zdobí zadní stranu displeje. Střed kroužku je sytě černý s modře podsvíceným logem společnosti MSI. Dlužno dodat, že na stříbrném povrchu se tento designový prvek nevyjímá tak dobře jako na tmavém.


MSI M670

Šířka notebooku je přibližně 36 cm, jeho hloubka 26 cm a výška se pohybuje mezi 2,7 až 3,3 cm podle sklonu základny. Kvalita plastu je velmi dobrá, zvláště ve srovnání s lacinými Acery. Dílenské zpracování je také překvapivě dobré, spoje jsou pevné, displej s tělem notebooku spojují sloupky s železnými klouby. Místo webkamery, která byla integrována v čele displeje krystalového modelu, jsem u řady MSI M670 našel pouze plastovou záslepku.


MSI M670

Pojistka pro otevření panelu se nachází na spodní straně základny nad integrovanou čtečkou karet. V souladu s celkovou koncepcí jsou vyvedeny i diody přístroje, které jsou umístěny v pravém rohu přístroje. Spodní část notebooku byla vyrobena z černého plastu, který vyniká značnou tuhostí. Baterie je snadno přístupná a lehce vyjímatelná.


Kontrolky


Klávesnice a Touchpad


Klávesnice s bílými popisky je mírně zapuštěna pod povrch základny. Spodní část je lemována stříbrným plastem, horní část základny s funkčními klávesami a reproduktory je černá. Rozložení kláves v podstatě odpovídá desktopové klávesnici, včetně samostatného numerického bloku a neoddělených kurzorových šipek. Klávesy Insert a Delete, PgUp, PgDn jsou umístěny zcela vpravo nad numerickým blokem. S celkovým stylem notebooku velmi dobře ladí i nezvyklý typ písma použitý na klávesách.


25 Klávesnice

Funkční tlačítka (mail, WiFi apod.) tvoří spolu s modře podsvíceným vypínačem souvislou řadu. Největší výhradu mám k použitému touchpadu. Vzhledem k rozvržení klávesnice není umístěn přímo ve středu základny, ale poněkud vlevo, aby byl v rovině s klávesou SPACE - mezerníkem. Povrch touchpadu je z hrubého materiálu, který značně znesnadňuje plynulost ovládání.


Touchpad
reklama